files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tímy HK Mládež ukončili prvú fázu letnej prípravy

Letná príprava je pre hokejistu veľmi dôležitá. Práve z nej totiž hráči zväčša čerpajú v náročnej sezóne. Uvedomujú si to aj v tíme HK Mládež Michalovce, kde sa všetky kategórie pripravovali na suchu osem týždňov a prvú fázu letnej prípravy úspešne ukončili v závere júna.

Tréneri jednotlivých tímov si pre mladých hokejistov pripravili naozaj pestrý program. „Trénovala každá jedna kategória od juniorky až po prípravku. Tréneri sa sústredili skôr na vytrvalosť či na silu a tréningy boli zamerané na to, aby hráč z nich mohol čerpať celú sezónu,“ uviedol k prvej fáze letnej prípravy manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma. Nebolo to však všetko iba o tréningovom drile. Mladí hokejisti totiž okrem naberania kondície využívali telocvičňu, posilňovňu, futbalovú loptu či bicykel. „Tak ako po minulé roky, tréningy boli vyvážené, aby si každý prišiel na svoje. Nebolo to iba o drine a pote, ale aj o utužení kolektívu. Jednoducho, letná príprava bola v každej kategórii veľmi dobre naplánovaná a všetko prebehlo tak, ako si jednotliví tréneri predsavzali,“ pokračoval Jozef Kužma.

Prvú fázu letnej zaberačky majú mladí hokejisti za sebou (fotogalériu z prípravy nájdete tu)

V lete ďalší Fannsport hokejový festival

Keďže prvá fáza letnej prípravy skončila v júni, momentálne si mladí hokejisti užívajú voľné chvíle. Tie potrvajú až do posledného júlového týždňa, kedy všetky tímy postupne nabehnú na druhú fázu letnej prípravy. Tú odštartujú síce ešte na suchu, no od začiatku augusta by mali ísť už aj na ľad. Následne prídu na rad aj prípravné zápasy. „Každé jedno družstvo bude mať v auguste bohatú porciu zápasov. Juniori a dorastenci odohrajú po šesť zápasov, novovytvorená kategória kadetov tri zápasy, plus medzinárodný turnaj pod vedením Karpatskej hokejovej ligy,“ ozrejmil nás s programom prípravných zápasov manažér mládežníckeho hokejového klubu. Samozrejme, na rad prídu aj turnaje. „Opäť organizujeme Fannsport hokejový festival. Ten bude pozostávať z troch turnajov. Ôsmacký turnaj sa odohrá v termíne 19. - 21. august, piatacký 27. - 28. august a turnaj pre štvrté ročníky sa odohrá 1. septembra,“ dodal k letnému programu Jozef Kužma.

Hokejový kemp s fínskym trénerom

Okrem kvalitných turnajov organizuje HK Mládež začiatkom augusta, konkrétne od piateho do siedmeho, kemp pre mladých hokejistov. „Jedná sa o spoluprácu nášho klubu so Slovanom Bratislava a fínskym JYP Jyvaskyla. Kempu sa zúčastní aj známy fínsky tréner Teemu Saharinen a bude tak v znamení fínskej hokejovej metodiky, ktorá v posledných rokoch slávi obrovské úspechy,“ uviedol na margo pripravovaného denného kempu Jozef Kužma. „Bude to prvýkrát v histórii nášho klubu, že sa takýto kemp uskutoční u nás. Hráči sa na ňom môžu tešiť na nové prvky, ktoré určite prinesie tréner Saharinen,“ dodal na záver manažér HK Mládež. 

Tréneri v jednotlivých ročníkoch

Družstvo Tréner Asistent
Juniori Ivan Králik
Dorast Ivan Králik Radoslav Regenda
Kadeti Tibor Tartaľ Ivan Králik
8. ročník Peter Štekláč Ján Haluška
7. ročník Peter Štekláč Ján Haluška
6. ročník Tibor Tartaľ Patrik Huňady
5. ročník Tibor Tartaľ Vladimír Vankovič
4. ročník Martin Stripai Ján Haluška, Slavomír Stripai
3. ročník Martin Stripai Ján Haluška, Slavomír Stripai
Prípravka Jozef Kužma Ján Kachnič

Peter Brendza



Uverejnené: 12.07.2016 21:25:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.