files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pred poslednými dvoma týždňami prípravy

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ukončili zápasom na pôde MTK Budapešť (2:0) svoj tretí týždeň v rámci prípravy na nastávajúcu sezónu, v ktorej budú opäť účinkovať v najvyššej Fortuna lige. Tréner Anton Šoltis aj v ňom skúšal viacerých hráčov, ktorí by sa mu mohli hodiť v ťažkej sezóne do zostavy. V rámci prípravy „žlto-modrí“ odohrajú ešte dva zápasy, v sobotu 2. júla v Poprade s Baníkom Ostrava a v sobotu 9. júla privítajú v rámci generálky na prvé kolo Fortuna ligy maďarskú Kisvardu. Utorkové stretnutie na ihrisku nováčika maďarskej ligy Mezokovesdu sa nakoniec neuskutoční.

Chýbajúca organizácia hry, slabá efektivita

Michalovskí futbalisti majú za sebou tretí prípravný duel v rámci prípravy na sezónu 2016/2017. Tentoraz sa zverenci trénera Antona Šoltisa predstavili opäť za našimi južnými hranicami, keď odohrali zápas na ihrisku v minulej sezóne štvrtého tímu najvyššej maďarskej ligy MTK Budapešť. S účastníkom predkola Európskej ligy nakoniec prehrali 0:2. „Nastúpili sme v dosť improvizovanej zostave, keďže sme skúšali viacerých hráčov a do zostavy zasiahli aj choroby. V zápase nám chýbala lepšia organizácia hry a takisto aj agresivita v strede poľa. Určite nám súboj s MTK ukázal, na čom máme pracovať,“ uviedol na margo stretnutia v hlavnom meste Maďarska tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. Ten následne dodal. „Skúšali sme viacerých hráčov, ktorí sa chceli určite ukázať. Možno aj preto organizácia hry zlyhávala. Aj napriek tomu sme si vypracovali dostatok šancí a mohli sme dokonca aj remizovať. Určite teda máme čo zlepšovať aj v efektivite.“

 

Trénera Antona Šoltisa skúšaní hráči zatiaľ nepresvedčili

Michalovský lodivod dal proti MTK Budapešť príležitosť aj dvom skúšaným hráčom. Jedným z nich bol stopér Anton Bratkov, ktorý naposledy pôsobil v ukrajinskom veľkoklube Dynamo Kyjev a v útoku zase hral Yacuba Bamba z Pobrežia Slonoviny. Ako na trénera zapôsobili? „Čo sa týka Bratkova, bolo vidieť, že nie je zohratý. Ešte uvidíme, či si ho necháme. Bamba ukázal v ofenzíve dobré veci, no čo sa týka organizácie hry, vyskytli sa chyby. Pri obidvoch je to tak 50 na 50, či si ich necháme alebo nie. Uvidíme teda, či im ešte dáme šancu ukázať sa,“ poznamenal k skúšaným hráčom tréner MFK Zemplín Michalovce.

Podľa Antona Šoltisa káder potrebuje posilniť

V Mezokovesdi nehrajú, v sobotu v Poprade proti Ostrave

„Žlto-modrí“ mali nasledujúci týždeň odohrať dva prípravné zápasy. V hre však budú iba raz, pretože duel na ihrisku maďarského Mezokovesdu sa nakoniec neodohrá. „Je to škoda, pretože s týmto zápasom som rátal. Chcel som dať ešte šancu skúšaným hráčom. To sa teraz trošku narušilo. Budeme sa teda viac venovať tréningu. V pondelok by mali prísť na skúšku ďalší hráči. Uvidíme, kto príde a potom sa zariadime, čo a ako,“ podotkol Anton Šoltis, ktorého zverenci sa najbližšie predstavia v Poprade proti Baníku Ostrava, na čele s ich bývalým trénerom Vlastimilom Petrželom. Pred Michalovčanmi stoja posledné dva týždne prípravy na novú sezónu. „Určite ešte k nám musia prísť nejakí hráči. Je nás momentálne málo. Potrebujeme posilniť konkurenciu v tíme. Posledné dva týždne prípravy už budeme ladiť na ligu. Keď bude jasné, s kým môžeme počítať, potom sa zameriame aj na organizáciu hry, aby sme boli dobre pripravení na prvé kolo,“ dodal na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.06.2016 13:35:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.