files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pred draftom je skôr skeptický, prípadný výber by ho prekvapil

V americkom Buffale sa v závere tohto týždňa uskutoční 54. ročník vstupného draftu kanadsko-americkej hokejovej súťaže NHL. Do Buffala sa bude upierať aj nejedno oko michalovského priaznivca, keďže sa po druhýkrát v histórii môže stať, že nejaký klub siahne po rodákovi z metropoly Zemplína. V roku 1999 sa to podarilo obrancovi Kristiánovi Kudročovi, ktorého z celkového 28. miesta draftoval New York Islanders. Teraz na podobnú šancu čaká osemnásťročný Samuel Solenský.

Donedávna hráč HC Bili Tigři Liberec a v posledných dvoch rokoch účastník majstrovstiev svete do 18 rokov je pred víkendom v pohľade na svoje šance skôr skeptickejší. „Reálne to vidím, že draftovaný nebudem. Draft budem určite jedným okom sledovať, no veľké šance tomu nedávam,“ skonštatoval Solenský. Ten ako kapitán doviedol v apríli slovenskú osemnástku k výbornému piatemu miestu na majstrovstvách sveta. Prípadný výber nejakého klubu z NHL by ho veľmi prekvapil. „Bolo by to pre mňa veľmi milé prekvapenie, keby sa tak stalo. Podľa mojich informácii to však nevyzerá so mnou najlepšie,“ skonštatoval mladík, ktorý sa spoločne s ďalším slovenským útočníkom Filipom Lešťanom pravidelne objavuje v rebríčkoch, ktoré zostavujú rôzne agentúry špecializujúce sa práve na draft.

Bude Samuel Solenský druhým Michalovčanom draftovaným nejakým klubom z NHL?

Tie na pozíciu jednotky pravidelne favorizujú dvojicu útočníkov. Šancu na prvé miesto majú predovšetkým americký útočník Auston Matthews a fínsky supertalent Patrik Laine. Koho na prvenstvo favorizuje Samuel Solenský? „Hral som proti obom, takže ich môžem porovnať. Obaja sú výborní hokejisti a na ľade dominujú. Osobne si myslím, že Matthews je komplexnejší a jednotkou draftu bude práve on,“ dodal hokejista, ktorý by mal v nasledujúcej sezóne pôsobiť aj napriek akémukoľvek výsledku draftu za atlantickým oceánom. 

Peter Brendza



Uverejnené: 23.06.2016 14:33:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.