files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania začali so starým kádrom a novým asistentom

Bez jediného nového hráča začali prípravu na svoju druhú fortunaligovú sezónu futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Jediným novicom, okrem Michala Janočka a Martina Kolesára, ktorí prišli z dorastu, bol asistent trénera - Ivan Lapšanský, ktorý naposledy viedol VSS Košice. V minulej sezóne jedenásty celok najvyššej súťaže už nepočíta so službami viacerých legionárov, na novej zmluve sa nedohodol ani brankár Marián Kelemen. Ten mieri do Poľska.

S prípravou nezačala ani španielska dvojica Marcos Perez a Vernon de Marco, ktorí sa k tímu pripoja v piatok, no je otázne dokedy budú s mužstvom. Obaja hráči z Pyrenejského polostrova totiž majú výhodné ponuky zo zahraničia. Káder sa bude obmieňať za pochodu, v hre je príchod viacerých hráčov. Michalovčania majú v pláne šesť prípravných duelov, prvý odohrajú v maďarskom Debrecene, generálku absolvujú s ďalším maďarským tímom Kisvardou.

Tréner Anton Šoltis privítal na prvom tréningu sedemnásť hráčov

O zmenách v kádri

V kádri MFK Zemplín nastal po sezóne zatiaľ iba pohyb von. V tíme už nepokračujú gruzínsky stopér Akaki Khubutia, srbský dispečer hry Nikola Lukič, španielsky stredopoliar Samuel Garcia Bayón, bielorusky krajný obranca Aleksander Sviarčinskij (je však možnosť, že sa vráti), ruský útočník Maksim Votinov a ani dvojica Grékov Panagiotis Deligiannidis a Kyriakos Savvidis. „Káder je obmenený hlavne z tej stránky, že na odchode sú legionári, ktorí boli pre nás finančne vysoko nároční. Niektorí z nich neodvádzali až toľko roboty, akú mzdu u nás mali. S niektorými, čo sú na odchode, sme teda spokojní rozhodne neboli,“ uviedol pre náš portál predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský. Nespokojnosť sa však netýkala brankára Mariána Kelemena. Najväčšia opora „žlto-modrých“ v ich premiérovej sezóne družstvo opúšťa tiež. „S Mariánom sme boli maximálne spokojní. Prakticky on nám tú ligu vychytal. Boli sme s ním dohodnutí iba na jeden rok, k ďalšej dohode neprišlo. Odchádza do súťaže, kde si môže zarobiť viac ako u nás a my mu to prajeme. Som veľmi rád, že mu angažmán v Poľsku vyšlo. Či chceme alebo nie, musíme si priznať, že Marián má aj vo svojom veku ešte na viac, ako na slovenskú ligu,“ uviedol k odchodu 36-ročného Kelemena Igor Šoltinský s dôvetkom, že šancu dostanú mládežnícki reprezentanti Slovenska (Matúš Kira) a Českej republiky (Patrik Macej).

Podľa Igora Šoltinského odišli drahí legionári

Spomenutí legionári nemusia byť poslednými, čo opustia michalovský košiar. Ako je známe, výhodne ponuky na stole majú španielski obrancovia Marcos Perez a Vernon de Marco. „Ak by odišli, určite potrebujeme posilniť obranu,“ zdôraznil nový lodivod Anton Šoltis, ktorý následne k posilám dodal. „Vystužiť by sme chceli aj stred poľa, kde by mohli prísť aj dvaja hráči. V rámci konkurencie by sme chceli posilniť aj post útočníka. Káder by sa teda ešte určite mal meniť“

Do prípravy sa zatiaľ nezapojil žiadny nový hráč

O novom asistentovi

Jednu novú tvár sme však v Michalovciach na prvom tréningu zachytili. Nejde o posilnenie kádra, ale o posilnenie realizačného tímu. Asistentom nového lodivoda Antona Šoltisa sa totiž stal Ivan Lapšanský. Ten ešte minulý víkend bojoval ako tréner s VSS Košice o najvyššiu súťaž, ktorú však Košičania neuhrali. Lapšanský vzápätí prijal Šoltisovu ponuku na funkciu asistenta. „Poznáme sa už dlhé roky. Ja som rád, že moju ponuku prijal. Spolupracovať ako tréneri budeme po prvýkrát, no ja verím, že to medzi nami bude fungovať a ten cieľ, posunúť hráčov vyššie, sa nám podarí napĺňať,“ poznamenal k novému členovi vo svojom realizačnom tíme tréner Anton Šoltis, ktorý ostatnú jar ako asistent vypomáhal Stanislavovi Grigovi.

Ivan Lapšanský bude Šoltisovi vypomáhať ako asistent

O prípravných zápasoch

Príprava michalovských futbalistov bude prebiehať v domácich podmienkach. Výnimkou sú zápasy, ktoré odohrajú „žlto-modrí“ na pôde súperov v prípravných dueloch. Tých majú zatiaľ naplánovaných šesť. Najskôr pôjde o dvojzápas v Debrecene (sobota 19. jún), v utorok 21. júna privítajú ukrajinský Užhorod (zápas ešte potvrdený nie je), v piatok 24. júna sa predstavia v Budapešti proti MTK, v sobotu 2. júla je v pláne v Poprade ich súboj s Baníkom Ostrava (ten vedie bývalý tréner MFK Zemplín Vlastimil Petržela), no a generálku by mali Michalovčania absolvovať v sobotu 9. júla, kedy privítajú maďarskú Kisvardu. „Som veľmi rád, že sú to zahraniční súperi. Chlapci absolvujú konfrontáciu s Maďarmi, či Čechmi, čo im môže iba pomôcť. Je to lepšie, ako hrať so slovenskými tímami,“ uviedol na margo prípravných duelov Anton Šoltis.

Začali prípravu
Brankári: Matúš Kira, Patrik Macej
Hráči v poli: Tomáš Sedlák, Michal Gallo, Adrián Leško, Michal Janočko (prišiel z dorastu), Lukáš Tóth, Dominik Kunca, Filip Serečin, Michal Hamuľak, Stanislav Danko, Martin Koscelník, Jakub Grič, Milan Šimčák, Pavol Bellas, Martin Bednár, Martin Kolesár (prišiel z dorastu). Jozef Šimon Turík trénoval individuálne.
Chýbali: Oliver Podhorin (po operácii menisku), Vernon de Marco, Marcos Perez (obaja sa pripoja v piatok)

Plán prípravných duelov
Sobota 18. jún: Debrecín (Maď. I.) - Michalovce (dvojzápas).
Utorok 21. jún: Michalovce - ???.
Piatok 24. jún: MTK Budapešť (Maď. I.) - Michalovce.
Sobota 2. júl: Michalovce - Baník Ostrava (ČR II.) – hrá sa v Poprade.
Sobota 9. júl: Michalovce - FC Kisvarda (Maď. II.).

Peter Brendza



Uverejnené: 09.06.2016 21:32:04

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623