files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce budú mať vo futbalových najvyšších súťažiach dve zastúpenia

To, čo sa ešte pred niekoľkými rokmi zdalo ako fikcia, je teraz realitou. Michalovce budú mať zastúpenie v oboch najvyšších futbalových súťažiach na Slovensku. Ako totiž informuje oficiálna stránka MFK Zemplín Michalovce, I. ligu žien si zahrajú dievčatá z tohto klubu. Tie sa stali víťazkami druhej ligy skupina Východ. O prvoligovú miestenku sa mali pobiť s víťazom druhej ligy na západe (Šaľa alebo Trenčín), no keďže tím FC Baník HN Prievidza & Handlová oznámil, že do nasledujúceho prvoligového ročníka sa neprihlási, žlto-modré baráž hrať nebudú a zahrajú si medzi slovenskou elitou. Futbalistky Michaloviec v ostatnej sezóne z dvadsiatich duelov vyhrali 18 a nebodovali len dvakrát.  O tom, či druhú voľnú miestenku vo futbalovej I. lige žien získajú hráčky Šale alebo Trenčína, sa rozhodne v sobotu 11. júna v kvalifikačnom súboji na pôde Jaslovských Bohuníc.

Zverenky kormidelníka Miroslava Kučeru sa s druholigovou súťažou rozlúčili víťazstvom rozdielom triedy na prešovskom trávniku, kde nad miestnym Tatranom triumfovali 3:0. Michalovčanky urobili so Šarišankami rýchly proces a o svojom víťazstve rozhodli už v prvej polovici úvodného dejstva, počas ktorého trikrát trafili do čierneho, keď sa postupne presadili Vanesa Brezová, Emília Stredná a Simona Lukčíková.

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:3)

Góly: 1. Brezová, 20. E. Stredná, 24. Lukčíková (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Žiaková - Strellová (46. Slivovská), Z. Baníková, E. Stredná, Komáriková (46. Oláhová), Kondašová, Jeleneková (80. Bocanová), Brezová (80. Pustaiová), Korfantová (58. Bereščíková), Lukčíková, Koflanovičová.

Zdroj: mfk zemplín michalovce




Uverejnené: 08.06.2016 17:10:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.