files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenky chcú v Chemkostav aréne prekvapiť favorita

Kvalifikácia o postup na ME 2016 v hádzanej žien vyvrcholí tento týždeň. Po jeho skončení budeme poznať všetkých účastníkov kontinentálneho šampionátu vo Švédsku. Šancu na druhú účasť v rade, hoci iba malú, majú aj Slovenky. Zverenky trénera Dušana Poloza si rozložili svoj stan v michalovskej Chemkostav aréne, kde sa pripravujú od nedele 29. mája a v stredu 1. júna o 18.00 hod. v nej privítajú aktuálneho lídra piatej kvalifikačnej skupiny Maďarsko. Na to strácajú podobne ako na druhé Poľsko na treťom mieste dva body, takže keď si chcú zachovať aspoň nejakú nádej na účasť medzi európskou elitou, musia v Michalovciach bodovať.

Slovenky sa v Michalovciach pripravujú od nedele

Trénerovi Dušanovi Polozovi, ktorý povolal aj štyri hráčky michalovskej Iuventy (Adriana Medveďová, Mária Holešová, Júlia Kučerová a Veronika Habánková), robia pred vyvrcholením kvalifikácie starosti zranenia kľúčových háčok. Dlhodobo mu chýbajú najskúsenejšia Lýdia Jakubisová, ako aj strelkyňa Marianna Rebičová, ku ktorým sa nedávno pridali aj ďalšie opory - Lucia Gubiková a Simona Szarková. Navyše, český lodivod slovenského „nároďáku“ sa musí zaobísť aj bez Tatiany Fiľkovej - Trehubovej, ktorú čakajú materské povinnosti. Na druhej strane má k dispozícii aktuálne najlepšiu hádzanárku Slovenska Martinu Školkovú z francúzskeho Dijonu, ako aj jej klubovú spoluhráčku a odchovankyňu michalovskej hádzanej Dominiku Horňákovú.

Premiéru v slovenskom reprezentačnom drese si v Chemkostav aréne odkrúti Julia Kučerová

Akú sú očakávania pred konfrontáciou s Maďarkami a Poľkami (sobota 4. jún v Plocku) „Budeme sa snažiť urobiť maximum pre dobrý výsledok. Keď budeme mať čisté svedomie, že sme odovzdali na ihrisku všetko a súper aj tak vyhrá, tak mu zablahoželáme k výhre. Šanca na postup síce ešte stále žije, no vzhľadom na situáciu, v akej sme, nie je veľká. Aj keď vo zvyšných zápasoch uhráme štyri body, zrejme by sme z druhého miesta nepostúpili. Potom by prišiel na rad variant postupu z tretieho miesta, z ktorého postupuje najlepší celok. Nemáme to však vo svojich rukách. Šanca na postup je malá. Tá sa navyše znižuje zraneniami. Poraziť teda družstvá z prvej desiatky – dvanástky sveta, nebude pre nás jednoduché,“ zdôraznil reprezentačný lodivod Dušan Poloz, ktorý však dopredu zbrane neskladá. „Tento tím už dokázal uhrať veľa dobrých výsledkov. Remizoval napríklad doma so Španielskom či Francúzskom. Dokázal teda veľké veci a ja verím, že ďalšie ešte dokáže.“

Dušan Poloz svojmu tímu verí

Slovenské hádzanárky sa v kvalifikačnom stretnutí predstavia v Chemkostav aréne po viac ako dvoch rokoch. Naposledy tu privítali v závere marca 2014 Fínsko, ktoré deklasovali 38:17. Teraz ich ale čaká súper z úplne iného súdka. „Ja nechcem hovoriť o súperovi, proti ktorému nastúpime. Máme dosť starostí so zložením svojho tímu. Určite si pozrieme nejaké video. To však nie je najdôležitejšie. Tým je, aby sme hráčky dostali do maximálnej pohody. Čo sa týka samotných aktérov, keď sa pozriete na súpisky a uvidíte, kde jednotlivé hráčky hrajú, tak nie je o čom diskutovať. Favoritom našich zápasov sú Maďarky a Poľky. My môžeme iba prekvapiť,“ uviedol Dušan Poloz.

Reprezentačný lodivod sa určite bude spoliehať na kapitánku Luciu Súkennikovú (vpravo), spojku maďarského Mosonmagyaróvári KC Moniku Rajnohovú (vľavo) ...

Ten následne odpovedal aj na otázku, čím by chcel prilákať v stredu divákov do hľadiska. „Nechceme hrať nejakú profesorskú hádzanú. Chceme hrať na maximálne riziko. Buď to vyjde, alebo nie. Môže sa stať, že to nevyjde a prehráme možno aj o dvadsať gólov. Môžem však sľúbiť, že dievčatá budú hrať na riziko a môže to teda byť atraktívny zápas. V neposlednom rade by diváka do hľadiska mala dostať aj kvalita súpera. Spokojný budem vtedy, keď budeme mať pocit, že sme v príprave na zápas a aj v ňom samotnom urobili všetko pre dobrý výsledok.“

... ako aj strednú spojku Klaudiu Michnovú

Nominácia Slovenska
Brankárky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce),
Zuzana Haladiková (HK Slovan Duslo Šaľa)
Pivotky:
Dominika Horňáková (Cercle Dijon), Eva Minárčiková (Sokol Poruba), Ivana Trochtová (Slovan Duslo Šaľa)
Krídla:
Lucia Súkenníková (Baník Most), Alžbeta Rechtorisová (Sokol Poruba), Mária Holešová, Veronika Habánková (obe Iuventa Michalovce), Lívia Klučková (Slovan Duslo Šaľa)
Spojky:
Martina Školková (Cercle Dijon), Martina Bačíková (MTK Budapešť), Monika Rajnohová (Mosonmagyaróvári KC), Alica Kostelná (Sokol Poruba), Mária Olšovská (Veselí nad Moravou), Julia Kučerová (Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (Slávia Partizánske)

Nominácia Maďarska
Brankárky: Blanka Bíróová (Ipress Center Vác), Éva Kissová (Gyori Audi ETO), Kinga Januriková (Érd)
Pravé krídla: Viktória Lukácsová (FTC - Rail Cargo Hungaria), Adrienn Orbánová (Gyori Audi ETO)
Ĺavé krídla: Ildikó Erd”siová (Siófok KC), Nadine Schatzlová (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Pivotky: Noémi Dakasová (MTK Budapešť), Anett Kisfaludyovát (Érd), Rea Mészárosová (FTC - Rail Cargo Hungaria)
Pravé spojky: Dóra Hornyáková (FTC - Rail Cargo Hungaria), Anna Kovácsová (Dunaújvárosi KKA)
Stredné spojky: Anikó Kovacsicsová (Gyori Audi ETO), Zita Szucsánszka (FTC - Rail Cargo Hungaria),
Ľavé spojky: Kinga Klivinyiová (Érd), Klára Szekeresová, Szandra Zácsiková (obe FTC - Rail Cargo Hungaria), Krisztina Triscsuková (Dunaújvárosi KKA)

Peter Brendza



Uverejnené: 30.05.2016 22:36:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.