files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Celkom spokojný nie je, ďalšiemu pôsobeniu v Michalovciach sa nebráni

Prišiel, videl a pomohol k záchrane. V skratke takúto jar mal ofenzívny stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Filip Serečin. Dvadsaťšesťročný odchovanec košického futbalu prišiel do metropoly Zemplína po Novom roku. Zatiaľ, čo v úvode jarnej časti ešte nedostával od trénera Grigu dostatok príležitostí, v jej závere už patril k pevným pilierom základnej zostavy.

Filip Serečin teda môže hodnotiť aj svoje druhé účinkovanie v Michalovciach. Podotýkame, že pri Laborci hrával aj v sezóne 2010/2011 a aj v úvode sezóny 2011/2012. „Pol sezóna mohla byť z mojej strany aj lepšia,“ rozhovoril sa ofenzívny stredopoliar. Ten v deviatich zápasoch zaznamenal jeden presný zásah. „Celkom spokojný určite nie som. Prvá liga sa však zachránila, takže z toho pohľadu môže byť v Michalovciach spokojnosť,“ pokračoval Filip Serečin, ktorý k mužstvu prišiel na začiatku roka z materského VSS Košice.

Michalovčania síce o záchranu bojovali celú jar, no úspešne ju zavŕšili až v poslednom kole. Nakoniec si to všetko uhrali sami a nemuseli sa pozerať na výsledok zápasu Trenčín - Skalica. Po výhre 3:0 nad silnou Žilinou majú istotu, že si najvyššiu súťaž zahrajú aj v sezóne 2016/2017. „Zápas posledného kola bolo pre nás také vyvrcholenie jarnej časti. Celú jar sme sa trápili. Pred samotným stretnutím sme si v šatni hovorili, že najlepšie by to bolo zakončiť víťazstvom a aspoň trochu sa potešiť s divákmi. Nechceli sme sa pozerať na výsledok zápasu v Trenčíne, chceli sme si to uhrať sami. Nakoniec sa to podarilo. Až na prvých dvadsať minút, kedy sme boli pod tlakom, si myslím, že sme boli lepším tímom. Nakoniec sme to zvládli a zaslúžene vyhrali,“ vrátil sa Serečin ešte k piatkovému súboja 33. kola Fortuna ligy. Nemohla podľa neho záchrana prísť aj skôr? „Mohla a možno aj mala. Takto to však asi muselo byť. Pravdepodobne sme na viac nemali, aby sme sa zachránili už skôr. Každý však určite bude na to spomínať v dobrom. Pomohol k tomu aj náš posledný zápas,“ dodal ešte Filip Serečin k víťazstvu nad Žilinou.

Odchovancovi košického futbalu končí po aktuálnej sezóne v Michalovciach zmluva. Uvidíme ho brázdiť fortunaligové trávniky v žlto-modrom drese aj v nastávajúcej sezóne?Zatiaľ neviem, kde budem v nasledujúcej sezóne hrať. Uvidíme, čo sa bude diať v Michalovciach. Mne skončila zmluva, takže som voľným hráčom. Nemali sme žiadne predbežné rokovania. Teraz prídu na rad dovolenky a určite si s predstaviteľmi klubu zavoláme, že čo a ako,“ podotkol Filip Serečin, ktorý nemá nič ani proti tomu, aby v Michalovciach pôsobil aj naďalej. „Ďalšiemu pôsobeniu v tomto tíme sa nebránim. Uvidíme, ako sa to nakoniec vyvinie, či ja nebudem mať niečo lepšie, alebo či klub bude mať o moje služby záujem. Všetko je teda v štádiu rokovania,“ uzavrel debatu Filip Serečin.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.05.2016 14:43:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.