files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Belasým" majú čo vracať, zachránení chcú byť už pred posledným kolom

Sezóna 2015/2016 vo futbalovej Fortuna lige prichádza do finále. Tímom ostáva odohrať už iba dve kolá. Niektoré otázky, ako napríklad tá najdôležitejšia, kto bude majstrom, už vylúštená je, no na odpoveď niektorých si ešte musíme počkať. Tou, ktorá najviac zaujíma ľudí nielen v Michalovciach, ale aj na Zemplíne je tá, kto z najvyššej súťaže zostúpi. Aktuálne to vyzerá na MFK Skalica. Záhoráci totiž na predposledné Michalovce strácajú štyri body a Zemplínčania budú môcť svoju príslušnosť k futbalovej elite potvrdiť už nasledujúci piatok. Budú to však mať veľmi ťažké, keďže od 20.30 privítajú najznámejší slovenský klub ŠK Slovan Bratislava. Ten v nedeľu prišiel o možnosť zisku titulu, ako aj o kanoniera Róberta Vitteka. Na to sa ale „žlto-modrí“ spoliehať nechcú. Chcú dosiahnuť taký výsledok, aby pred posledným kolom bolo rozhodnuté aj o zostupe a domáci rozlúčkový duel so Žilinou by si tak konečne mohli aj užiť.

Michalovčania naposledy absolútne nepresvedčili v Trnave, kde v novučičkej City aréne prehrali rozdielom triedy 0:3. Táto prehra je však už zabudnutá a „grigovci“ sa sústredia na zvládnutie náročného záveru súťaže. „Rozhodne ešte nie je koniec,“ rozhovoril sa obranca MFK Zemplín Milan Šimčák, ktorý následne pokračoval. „Musíme sa sústrediť na zvyšné dva zápasy a urobiť v nich všetko preto, aby sme v najvyššej súťaži hrali aj nasledujúcu sezónu. Pred Skalicou máme štvorbodový náskok, všetko teda máme vo svojich rukách. Verím, že nakoniec sa nám záchrana podarí.“

Michalovskí futbalisti posledné dva zápasy odohrajú na vlastnej pôde. Ich súpermi budú tímy tých najzvučnejších mien. Najskôr v piatok 13. mája o 20.30 hod. privítajú bratislavský Slovan, ktorému majú čo vracať. V prvom vzájomnom meraní síl mu totiž podľahli 1:2 gólom z nadstaveného času a gólom z tohto času prehrali 0:1 aj na Pasienkoch, keď Mariána Kelemena prekonal Tamás Priskin. „Máme im čo vracať. Tie posledné minúty nám s nimi nevyšli. Nebyť ich, už by sme možno bolo aj zachránení. Teraz ešte musíme zabrať, aby sme splnili stanovený cieľ. Chceme byť istí už pred posledným kolom. Od začiatku súťaže je totiž u nás nervozita spojená so záchranou. Dúfam, že z nás všetko po Slovane opadne a zápas so Žilinou si konečne užijeme,“ poznamenal Milan Šimčák.

„Belasí“ po minulotýždňovej prehre 0:4 doma s Trenčínom prišli o šancu zabojovať o majstrovský titul. Ten slávia opäť hráči spod hradu Matúša Čáka. Čo je pre slovanistov ešte horšie, prišli aj o reprezentačného útočníka Róberta Vitteka a v ich zostave sa pri Laborci nepredstaví ani doterajší kapitán Marko Milinkovič, ktorý bol preradený do rezervy. Rátajú Michalovčania u svojho súpera aj so stratou motivácie? „Netuším, v akom sú rozpoložení. Určite nimi vysoká prehra s Trenčínom zamávala. To v akej zostave nastúpia neriešim, my sa chceme presadiť vlastnou hrou a dúfam, že sa nám to podarí. Na druhej strane, Slovan má kvalitné družstvo a aj keď mu bude chýbať niekoľko hráčov, tí z lavičky teda určite nepredajú kožu lacno,“ dodal na záver Milan Šimčák.

Peter Brendza




Uverejnené: 12.05.2016 15:24:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.