files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Páni, bolo vám to treba?

Druhá najvyššia futbalová súťaž bude zrejme opäť meniť svoj model. Ten, ktorý funguje druhú sezónu, teda s dvoma skupina Západ a Východ, totiž vypovedal poslušnosť. Došlo totiž na slová tých, ktorí hovorili, že 24 mužstiev je veľa a že súťaž nebude mať ten správny náboj. Reorganizácia, ktorá prišla pred sezónou 2014/2015, nepriniesla do druhej najvyššej futbalovej súťaže viac divákov, viac sponzorov či kvalitnejšie zápasy. Je teda čas na ďalšiu zmenu!

Keď som sa pred sezónou 2014/2015 bavil s predsedom predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igorom Šoltinským o rozdelení celoslovenskej druhej ligy na dve skupiny, hovoril aj o tom, že väčšie kluby, čiže tie, ktoré hrali o špicu tabuľky, boli zväčša proti, no prehlasovali ich menšie. Práve tie zrejme dúfali, že príchodom do druhej najvyššej súťaže im budú možno aj samé holuby padať do úst. Žiaľ, nepadali! Druhá liga, pardon DOXXbet liga, nemala tú úroveň spred štyroch či piatich rokov, keď sa hore postupne drali Trenčín, Dunajská Streda, Myjava, Zlaté Moravce či Podbrezová. Spoločná súťaž vtedy mala svoju tvár a divák sa mohol tešiť na kvalitné zápasy. Tie rozdelená druhá liga nepriniesla, aj keď prišlo aj na viaceré derby.

Rozdelená DOXXbet liga je iba dve sezóny a už sa objavili problémy, o ktorých sa verejne hovorilo pri hlasovaní o reorganizácii. Niektoré kluby totiž neuniesli finančnú záťaž a živoria, niektoré dokonca dožili a skončili predčasne, niektoré skončili z vlastnej iniciatívy. Takto súťaž stráca regulárnosť, ktorú povedzme si pravdu nemala ani minulú sezónu. Skoro na to doplatili aj Michalovce. Tie získali po základnej časti síce o štyri body viac ako na západe Skalica, no tá viac bodov uhrala s tímami z prvej šestky, ktoré si aj preniesla do nadstavby a rázom bola štyri body pred Michalovcami... „Žlto-modrí“ to však zvládli a slávili historický postup do najvyššej súťaže, aj keď by im stačilo aj druhé miesto.

Pravidlá sa pred touto sezónou opäť menili. Družstvá si totiž do nadstavby prenášali všetky body, nie iba zo zápasov s tímami prvej šestky. Ubudli tak podivné výsledky z posledných kôl, kedy už boli karty rozdané a mužstvá teda boli nútené bojovať o každý jeden bod. Vyskytol sa však iný problém, ktorý som spomínal vyššie. Súťaž totiž niektoré tímy vyšťavila finančne tak, že Dolný Kubín dokonca musel odstúpiť z východnej skupiny. No a do toho prišli aj „skoro ligové“ Borčice, ktoré zase odstúpili pre iné dôvody (tie asi vie iba majiteľ tohto klubu...). Výsledok? Družstvá z východu odohrajú v nadstavbe o dva zápasy menej. Ako sa to bude riešiť zatiaľ ešte nikto neoznámil. Aké šalamúnske riešenie príde teraz, to ešte teda nikto nevie...

Rozdelená DOXXbet liga nemá za sebou ani dve celé sezóny a už sa hovorí o ďalšej zmene. Samotné kluby si totiž uvedomujú, že to nie je pravé orechové, no na to boli všetci upozorňovaní už dopredu. Nestačilo! K reorganizácii aj tak prišlo. Tá nepriniesla do druhej ligy sľúbenú kvalitu, o ďalších peniazoch pre kluby už ani nehovorím. Súťaž nevyhovuje klubom, hráčom a vonkoncom nie divákovi. Aj preto by mala byť odpoveď na otázku, či nastal čas na ďalšiu zmenu, ktorá by opäť priniesla celoslovenskú súťaž, jednoznačná. Už včera bolo neskoro!

Peter Brendza



Uverejnené: 10.05.2016 21:23:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.