files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po pätnásťgólovej výhre smeruje do finále

Iuventa Michalovce postúpila do svojho ôsmeho národného finále v rade. Zverenky trénera Františka Urbana totiž v najkratšom možnom čase zvládli semifinálovú prekážku. Po dvoch domácich výhrach nad tímom Bemaco Prešov zvíťazili aj v treťom stretnutí hranom v Šariši hladko o pätnásť gólov 35:20 (17:8) a v sérii tak zvíťazili 3:0 na zápasy. Na svojho finálového súpera si ale Michalovčanky ešte musia počkať. Bližšie je k tomu HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý po dvoch zápasoch vedie v sérii nad Partizánskym 2:0. Tretí duel v tejto sérii je na programe v sobotu v Partizánskom, kde sa uskutoční aj prípadný štvrtý v nedeľu. Dodajme len, že finálová séria začína prvými dvoma zápasmi v sobotu a nedeľu 14. a 15. mája v Chemkostav aréne. 


Aj v treťom semifinálovom zápase sa hralo podľa papierových prognóz. Michalovčanky od začiatku diktovali tempo hry a už v prvom polčase viedli rozdielom desiatich gólov. Svoj náskok do konca zápasu ešte natiahli a tak v najkratšom možnom čase postúpili do svojho ôsmeho národného finále v rade. Na súpera si však ešte chvíľu budú musieť počkať...

Skóre duelu síce otvorila domáca Harčarúfková, no to bolo prvýkrát a zároveň aj naposledy, kedy Bemaco viedlo. Iuventa totiž rázne odpovedala piatimi gólmi v rade a po presnom zásahu pivotky Perederyjovej viedla v 8. minúte 5:1. Michalovčanky, ktoré kontrolovali priebeh zápasu, vždy keď potrebovali, gólovo zapli. V 12. minúte síce Harčarúfková znížila na 5:8, o trinásť minút neskôr po sedemgólovej šnúre Iuventy však už bolo po presnej strele Márie Holešovej o desať gólov (5:15). Domácim hráčkam vyšiel záver prvého dejstva lepšie. Wollingerová síce v 26. minúte dala na 5:16, no Prešovčanky odpovedali troma gólmi v rade. Skóre prvého dejstva uzavrela v poslednej minúte Veronika Habánková, ktorá stanovila polčasové skóre na 8:17.

Začiatok druhého dejstva pre zmenu vyšiel lepšie Michalovčankám. Tie hlavne vďaka gólom z rýchlych kontier získali späť už v prvých sekundách hry desaťgólové vedenie. V 34. minúte po dvoch presných zásahov Jevgenije Levčenkovej bolo už dokonca o dvanásť gólov (9:21). Iuventa aj naďalej kontrolovala priebeh hry a pevným krokom kráčala k finále. Domácim hráčkam sa síce v druhom dejstve aj vďaka presilovkám darilo znižovať náskok favorita, ten však stále držal v rukách viacgólové vedenie. V 47. minúte viedol po góle Dziurovej 28:17 a bolo jasné, že semifinálová séria je na konci. Päť minút pred koncom poslala Vladimíra Bajčiová Iuventa už dokonca do štrnásťgólového vedenia (18:32). Zemplínčanky nepopustili ani v samom závere a po výsledku 35:20, ktorý stanovila gólom v poslednej minúte Julia Kučerová, postúpili do finále.

Štatistika

Prešov - Michalovce 20:35 (8:17) - stav série 0:3

Pok. hody: 6/3 - 6/6, vylúčené:  3 - 7. Rozhodovali: Daňo a Sabol - 200 divákov.

BEMACO: Balogová, Goboňová, Bernátová - Vagaská 1, Hižnayová, Gajdošová, Čirčová 3, I. Kocanová, Šutranová 4/2, Puzderová 1, B. Kundrátová, Pavúková 1, Babuková 3/1, Vencuriková 2, Harčarufková 5.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Kučerová 5, Holešová 6, Kišiková, Nagyová, Habánková 3, Levčenková 7, Wollingerová 4, Dziurová 1, Bajčiová 1, Golubevová, Fiľková-Trehubova 6/6, Perederyjová 2.



Uverejnené: 06.05.2016 18:21:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.