files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zvíťazil gólom z nadstaveného času!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 30. kola Fortuna ligy na domácej pôde nad tímom FK Senica 2:1 (1:0) a po vyše pol roku sa pred domácimi fanúšikmi tešili z troch bodov. Skóre duelu otvoril v 18. minúte Filip Serečin, na ktorého presný zásah odpovedal v 82. minúte striedajúci Ladislav Almási. Hrdinom duelu sa v infakrtovom závere stal Dominik Kunca, ktorý v nadstavenom čase rozhodol o domácej výhre. Zverenci trénera Stanislava Grigu odohrajú do konca súťaže ešte tri zápasy. Najbližšie sa v sobotu 7. mája predstavia v Trnave proti tamojšiemu Spartaku, následne ich čaká domáci duel so Slovanom Bratislava, ktorý sa odohrá v piatok 13. mája o 20.30 hod. a sezónu zakončia domácim súbojom proti Žiline, ktorý sa odohrá v piatok 20. mája takisto od 20.30 hod.

Pri Laborci sa tentoraz stretli tímy, ktoré ťahajú nepriaznivé série. Zatiaľ, čo hosťujúci Seničania nevyhrali v jari ani jeden zápas, Michalovčania na domácom ihrisku nezabodovali naplno viac ako pol roka a aktuálne ťahali sériu ôsmych zápasov bez víťazstvá. Zrejme tento fakt a ťarcha záchranárskych bojov, do ktorých sú namočené oba tímy spôsobili, že začiatok zápasu bol poriadne opatrný. Ako prví sa osmeli domáci a hneď mohli aj skórovať. V trinástej minúte sa totiž z ničoho nič dostala odrazená lopta až k Martinovi Koscelníkovi, ktorého strela skončila na ľavej žrdi senickej brány. O päť minút neskôr sa už Michalovčania tešili z otváracieho gólu. Po rýchlej kontre sa totiž lopta dostala od Danka cez Koscelníka až k Filipovi Serečinovi, ktorý obstrelil golmana Šullu a otvoril skóre nesmierne dôležitého zápasu - 1:0. V ďalších minútach prvého dejstva sa hralo prevažne medzi šestnástkami, zaujala akurát koncovka Martina Koscelníka z nadstaveného času, s ktorou si brankár Šulla poradil.

Aj v druhom polčase mali loptu na svojich kopačkách viac domáci futbalisti. Tí sa však opäť začali zahrávať s ohňom. Podobne ako v predošlých dvoch domácich zápasoch totiž zlyhávali v koncovke. V 70. minúte pálil nad z dobrej pozície Filip Serečin, následne ho napodobnil Martin Koscelník, ktorý mieril vedľa senickej brány. V 79. minúte mohol rozhodnúť striedajúci Nikola Lukič. Strelu srbského legionára z priameho kopu ale brankár Šulla bravúrne vyškriabal na rohový kop. Za nepremenené šance prišiel podobne ako proti Zlatým Moravciam a Dunajskej Strede trest, keď v 82. minúte po rohovom kope striedajúci Almasi hlavou vyrovnal na 1:1. Michalovčania vrhli všetky sily do útoku. Najskôr mohol misky váh na ich stranu nakloniť Filip Serečin, brankár Šulla ho ale v tutovke vychytal. Následne sa to isté stalo aj Nikolovi Lukičovi. Keď sa už zdalo, že Michalovčania opäť doplatia na koncovku a tretí domáci duel v rade remizujú 1:1, poslal v nadstavenom čase do pokutového územia dlhú loptu brankár Marián Kelemen, Tomáš Sedlák ju priťukol Dominikovi Kuncovi a ten za obrovskej radosti štadióna na dvakrát rozhodol o nesmierne dôležitom víťazstve žlto-modrých - 2:1.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 2:1 (1:0)
Góly:
18. F. Serečin, 90+. D. Kunca - 82. Almási
Žlté karty:
52. Krč, 55. D. Leško, 60. Hromada, 72. Mehremič, 80. P. Pavlík (všetci Senica)
Rozhodovali:
Pavlík - Brendza, Roszbeck; 2865 divákov
MFK ZEMPLÍN:
Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák, Grič - F. Serečin, S. Danko (73. Lukič), M. Koscelník - M. Hamuľak (62. D. Kunca)
FK:
Šulla - P. Pavlík, R. Pillár, Mehremič - Šmehyl, Hušek, Morong, Hromada (66. Klec), Krč (83. Kontár) - J. Dolný (75. Almási), D. Leško



Uverejnené: 30.04.2016 22:03:37

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623