files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí basketbalisti potvrdili druhé miesto

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v dohrávanom stretnutí 21. kola II. basketbalovej ligy skupina Východ na pôde UVL Košice o jedenásť bodov 65:54, čím si definitívne zabezpečili druhú priečku po základnej časti. Michalovčania v rámci ligovej súťaže absolvujú ešte jeden duel, v ktorom v nedeľu 1. mája o 13.00 hod. privítajú v telocvični Gymnázia Pavla Horova celok Rožňavy. Následne na nich čaká v termíne 14. - 15. máj záverečný turnaj Final - four, ktorý sa uskutoční v Krompachoch a kvalifikujú sa naň štyri najlepšie celky po základnej časti. 

Duel dohrávaného 21. kola už nemohol veľa povedať do celkového poradia z pohľadu postupu do prvej štvorky. Pre hostí mal však význam v tom, že mohli potvrdiť druhé miesto v konečnej tabuľke dlhodobej časti. „Veterinári“ však aj bez možnosti postupu do prvej štvorky nepatria medzi družstvá, ktoré sa ľahko vzdávajú. Obidvaja zápas nevypustili. Výsledkom boli v podstate vyrovnané štvrtiny. Z nášho družstva síce skóroval každý jeden hráč, no samotný duel nám ukázal aj viacero chýb, hlavne v obrannej fáze. To je ale pochopiteľné, pretože niektorým hráčom chýba zápasová prax a s tým súvisí aj ich nedostatočná skúsenosť ako riešiť niektoré herné situácie,“ poznamenal po víťazstve 65:54 prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.

 

Po vyrovnanej prvej štvrtine hostia predsa len získali v polčase šesťbodový náskok. Bolo to hlavne preto, že sa Michalovčania príliš ponúkali, keď aj pri vyložených šanciach pod košom ešte hľadali lepšie postaveného spoluhráča, čo väčšinou znamenalo následnú stratu lopty. Inak by bol rozdiel v skóre jednoznačnejší. Obdobne to bolo aj so streľbou spoza trojkového oblúka, kedy až príliš váhali a často premeškali správny okamžik streľby, čo sa prejavilo v tom, že zo štrnástich pokusov premenili iba dve trojky. Kľúčový okamih zápasu prišiel na začiatku poslednej štvrtiny, kedy Michalovčania zaznamenali dvanásť bodov v rade. „Zo stavu 44:51 bolo rázom 44:63 a bolo rozhodnuté. Aj keď Košičania ešte stihli dať tri trojky, nimi už iba upravili konečný rezultát. Zmeniť priebeh zápasu, ktorý sme držali pevne v rukách, už nedokázali,“ dodal ešte k dohrávanému duelu Ladislav Janošov.  

BK UVL Košice - 1. BK D Michalovce 54:65 (30:36)  
Štvrtiny: 14:14, 16:22, 14:15, 10:14
Strelci MI: T. Mitterpák 12, Mižák 11, Štec 7, Dorov a Maškulík po 6, Mir. Miháľ a Mat. Miháľ po 5, Janošov st. a Janošov ml. po 4, Holda 3, V. Mitterpák 2



Uverejnené: 28.04.2016 15:13:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.