files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Žlto-modrí“ sa po pol roku hotujú doma zabodovať naplno

Futbalisti MFK Zemplín na domácom trávniku nevyhrali od 24. októbra, čiže viac ako pol roka. Vtedy zdolali po dvoch góloch Vernona de Marca Podbrezovú (2:0). Po dueli s „Horehroncami“ však prišli na rad štyri prehry a naposledy aj dve remízy. V Zemplíne si preto hovoria, najvyšší čas zabodovať naplno. „Žlto-modrí“ budú mať na to ideálnu príležitosť, keďže v jarmočnú sobotu privítajú o 19.00 hod. celok FK Senica, teda jeden z dvojice klubov, ktorý na jar ešte nevyhral.

Michalovskí futbalisti chceli nepriaznivú domácu sériu zmeniť už v posledných dvoch zápasoch. Zakaždým k tomu mali nakročené, keďže aj so Zlatými Moravcami aj s Dunajskou Stredou viedli po prvom polčase 1:0. V tom druhom ale doplatili na nepresnú koncovku, keď nepridali gólovú poistku, za čo ich súperi potrestali vyrovnaním na 1:1. „Určite nás tieto zápasy mrzia. Chceli sme v nich vyhrať, no vždy sme doplatili na nepresnú koncovku. Zatiaľ, čo my sme nepridali druhý gól z viacerých šancí, súperi boli maximálne efektívni. Aj preto od nás odchádzali po remízach spokojní, zatiaľ, čo my sme boli pochopiteľne sklamaní, keďže sme mali na víťazstvá,“ uviedol na margo dvoch posledných domácich duelov stredopoliar MFK Zemplín Stanislav Danko, ktorý sa po zdravotných problémoch zo začiatku roka už vystrábil a momentálne patrí do základnej zostavy trénera Stanislava Grigu.

Dvadsaťdvaročný rodák z Pozdišoviec si našiel miesto v základnej zostave aj v poslednom michalovskom vystúpení, minulú sobotu v Ružomberku, kde odohral osemdesiat minút. Aj pod Čebraťom siahali Michalovčania na víťazstvo. Viac síce mali loptu na kopačkách domáci hráči, no väčšie gólové šance mali Zemplínčania. Tí mohli na nepresnú koncovku opäť doplatiť, keďže päť minút pred koncom spálil domáci kanonier Martin Jakubko stopercentnú šancu a zápas tak nemusel skončiť bezgólovou remízou. „Ja si myslím, že to bola zaslúžená remíza. My sme síce mali viac šancí ako súper, no na druhej strane sme mohli v závere inkasovať. Aj preto je bod z Ružomberka pre nás dobrý,“ podotkol k zápasu v Ružomberku Stanislav Danko.

Michalovskí futbalisti tak minulý týždeň odohrali dva zápasy, v ktorých získali dva body. Stanislav Danko s nimi spokojný nebol. „Dva body sú vzhľadom na priebehy zápasov málo. Ten získaný v Ružomberku je v poriadku, no viac mrzí domáca remíza s Dunajskou Stredou. Práve tento zápas sme mali vyhrať. Bolo to podobné, ako pred týždňom a pol so Zlatými Moravcami. Aj vtedy sme viedli 1:0, mali sme ďalšie šance, gól sme ale nepridali a súperi nás za to potrestali vyrovnaním,“ poznamenal michalovský záložník, ktorý následne uviedol aj dôvod nepriaznivých výsledkov Zemplínčanov. „Chýba nám kľud v koncovke. Určite to má niečo spoločné aj s tým, že hráme o záchranu. Veľmi sa chceme udržať v najvyššej súťaži a pri šanciach zrejme funguje v podvedomí aj to. Skrátka veľmi chceme a výsledok je možno aj preto opačný.“ 

Tak, či onak, Michalovčania naďalej tuho bojujú o záchranu v najvyššej súťaži. Štyri kolá pred koncom majú na predposlednom mieste jednobodový náskok na poslednú Skalicu a aj preto musia nutne zabodovať naplno. Budú na to mať ideálnu možnosť, keďže v sobotu na domácom trávniku privítajú na jar nevýraznú Senicu. Najvyšší čas teda po pol roku doma vyhrať. „Jednoznačne! Chceme konečne doma vyhrať. Čo sa týka Senice, oproti jeseni sa to tam dosť obmenilo. Aktuálne hrajú prevažne mladí chlapci. Je to „behavé“ mužstvo podobne ako my, takže nás rozhodne nič ľahké nečaká. Ako som však povedal, je najvyšší čas doma vyhrať,“ dodal na záver Stanislav Danko.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.04.2016 18:36:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.