files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľ ružomberskej misie: Konečne prelomiť smolu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú vo svojej premiérovej sezóne Fortuna ligy kopec smoly. Až by sa zdalo, že nováčikovskú daň platia minimálne za päť rokov dopredu. Aj naposledy v zápase so silnou Dunajskou Stredou siahali „grigovci“ na tri body, nakoniec však získali iba jeden, keď sa o vyrovnanie na 1:1 postaral štyri minúty pred koncom stretnutia hosťujúci Roland Černák.

Michalovčania si však za všetko môžu sami. Zo svojej obrovskej prevahy proti Dunajskej Strede vyťažili iba jeden gól, za čo ich súper v závere zaslúžene potrestal. „Z našej strany sa ani nedá hodnotiť, čo bolo zlé. Vypustili sme však záver, za čo pykáme. Tak ako proti Zlatým Moravciam sme stratili dva body, za čo nám je najviac vďačná Skalica, ktorá nás bodovo dobehla,“ poznamenal na margo utorkového stretnutia ofenzívny stredopoliar MFK Zemplín Filip Serečin. Podľa jeho názoru Michalovčanom chýbala pri vedení 1:0 gólová poistka, ktorou by zlomili odpor súpera. „Už pred našim gólom sme mali dostatok šancí na skórovanie. Všetko beriem na seba, pretože ja osobne som mal dve „gólovky“. Aj za stavu 1:0 sme mali šance na skórovanie, mali sme teda možnosť rozhodnúť. Druhý gól sme ale nepridali a to sa nám vypomstilo v závere, keď súper vyrovnal.“

Na porazenie znie aj fakt, že zatiaľ, čo Michalovčania ešte pred začiatkom poslednej desaťminútovky viedli, ich súper v boji o záchranu Skalica so Zlatými Moravcami iba remizoval a v pomyslenej tabuľke vtedy mali Zemplínčania pred Záhorákmi štvorbodový náskok. V závere sa však všetko otočilo a zatiaľ, čo Michalovčania svoje vedenie neudržali a remizovali, Skaličania gólom z poslednej šance vyhrali 1:0, no a v tabuľke tak majú oba tímy rovnaký počet bodov. „Predovšetkým si za to môžeme iba my sami. Keby sme vyhrali dobre rozbehnuté zápasy so Zlatými Moravcami a Dunajskou Stredou, máme stále štvorbodový náskok. Skalica vyrovná v samom závere so Senicou, dá gól v nadstavenom čase so Zlatými Moravcami. Na druhej strane my šťastie nemáme, neudržíme dobre rozohrané zápasy a strácame dôležité body. My sa nemôžeme pozerať na druhých, musíme sa pozerať iba samí na seba,“ kriticky poznamenal Filip Serečin, ktorý do metropoly Zemplína prišiel pred začiatkom jarnej časti z VSS Košice.

„Žlto - modrých“ môže tešiť iba to, že ich výkon oproti katastrofe v Myjave bol tentoraz diametrálne odlišný. „Len, čo z toho, že body stále chýbajú,“ povzdychol Serečin a pokračoval v začatej vete. „Divák asi neodišiel z nášho zápasu s Dunajskou Stredou spokojný, no sám musí uznať, že sme na trávniku nechali všetko. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj naďalej.“    

Tak, či onak, Michalovčanov čaká tuhý boj o prvoligovú kožu. Môžu za to aj výsledky ich posledných zápasov, keď sa z výhry neradovali už šesť duelov v rade. Zatiaľ, čo doma si vypracujú rad šancí, vonku sú minimálne o triedu slabší. Na pôde súpera neskórovali už tri zápasy v rade, navyše v nich nevystrelili ani na bránu. To sa budú snažiť zmeniť v sobotu v Ružomberku. Práve „Ruža“ bude špecifickým súperom pre Filipa Serečina, ktorý tam hrával tri roky. „Síce som tam hrával, no to teraz už nič neznamená. Ideme tam s cieľom konečne prelomiť tú smolu, ktorá nás prenasleduje. Budeme sa snažiť chytiť nejaký bod a keď Boh dá, mohli by byť aj tri. Bude to však veľmi ťažké. Ružomberok má veľmi dobré a skúsené mužstvo. Naposledy prehrali v Trenčíne a preto sa na nás určite dobre pripravia. Dúfam, že sa opäť „neposerieme“ a rozdáme si to s nimi vo férovom súboji,“ dodal na záver Filip Serečin.

Peter Brendza 



Uverejnené: 22.04.2016 15:10:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.