files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalšia nešťastná remíza MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v stretnutí 28. kola Fortuna ligy na domácej pôde s tímom FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 a keďže Skalica zvíťazila na domácom trávniku gólom z nadvstaveného času nad Zlatými Moravcami, dotiahla sa na Zemplínčanov bodovo v tabuľke. Michalovčanov poslal do vedenia v 44. minúte Michal Hamuľak, o vyrovnanie sa postaral v 86. minúte striedajúci Roland Černák. Zverenci trénera Stanislava Grigu sa najbližšie predstavia v sobotu v Ružomberku, doma ich uvidíme v sobotu 30. apríla, kedy o 19.00 hod. privítajú Senicu.

Michalovskí futbalisti sa doslova vrátili v čase spred týždňa a pol. Aj vtedy proti Zlatým Moravciam mali viac z hry, no svoje vedenie nedokázali potvrdiť poisťovacím gólom. Proti Dunajskej Strede síce po prvýkrát v sezóne zabodovali, no remíza 1:1 viac teší hostí zo Žitného ostrova. Tí prehrávali gólom do šatne zo 44. minúty, o ktorý sa postaral podobne ako proti Zlatým Moravciam Michal Hamuľak. Štyri minúty pred koncom sa ale podarilo vyrovnať iba osemnásťročnému striedajúcemu Rolandovi Černákovi. Tento rodený Trebišovčan sa postaral o nezaslúženú deľbu bodov na Zemplíne. A keďže posledná Skalica zvíťazila nad Zlatými Moravcami gólom z 94. minúty, zmazala bodový rozdiel medzi sebou a Michalovčanmi.

Tréner MFK Zemplín Stanislav Griga urobil oproti potupnej prehre v Myjave tri zmeny v základnej zostave (naproti súboju na Kopaniciach nastúpili Milan Šimčák, Jakub Grič a Filip Serečin), ktoré sa prejavili na hre jeho tímu. Domáci totiž začali aktívne a prvá pätnásťminútovka patrila im. V jej úvode síce Horacio trestuhodne prekopol výborný center od Vojtecha Horvátha, no potom prišli chvíle Michalovčanov. Tých mohol najskôr poslať do vedenia kanonier Michal Hamuľak. Jeho hlavička v piatej minúte však skončila na ľavej žrdi hosťujúcej brány a o päť minút neskôr mieril michalovský útočník tesne vedľa. V 15. minúte sa zaskvel brankár hosťujúceho tímu Tomáš Tujvel, ktorý po centri Marcosa Pereza vytesnil gólovú hlavičku Olivera Podhorina na rohový kop. V ďalších minútach sa viac hralo na polovici domáceho tímu, Dunajská Streda si ale gólovú šancu nevypracovala. Naopak, mohla inkasovať v 33. minúte, kedy Filip Serečin, po tom, čo vystihol prihrávku súperovho obrancu unikal sám na Tujvela, svoju strelu ale nasmeroval iba do vybiehajúceho golmana hosťujúceho tímu. To isté sa podarilo aj o päť minút neskôr Tomášovi Sedlákovi, ktorý z hranice šestnástky mieril takisto do Tujvela. Michalovčania išli gólu v ústrety a nakoniec sa im ho aj podarilo streliť. Minútu pred koncom prvého dejstva poslal dlhú loptu z vlastnej polovice brankár Marián Kelemen, tú hlavou predĺžil Vernon de Marco až ku Hamuľakovi a ten na dvakrát prekonal brankára FK DAC 1904 - 1:0.

Gól do šatne domácim pomohol a aj v druhom dejstve sa hralo podľa ich nôt. Gólová poistka im ale súdená tak, ako pred týždňom a pol nebola. V 55. minúte poslal dlhý aut Milan Šimčák, lopta následne putovala po osi Martin Koscelník - Michal Hamuľak až ku Filipovi Serečinovi, ktorý namieril z ideálnej parkety tesne vedľa. O dve minúty neskôr pálil Stanislav Danko, jeho strelu na prvú žrď brankár Tujvel pokryl. Postupom času sa čoraz viac osmeľovali aj dovtedy bezzubí hostia. Tí najskôr pohrozili strieľaným centrom Róberta Polievku a potom aj nepresnou koncovkou tohto ofenzívneho hráča. Štvrťhodinu pred koncom mali Michalovčania aj šťastie, pretože strieľaný center sa dostal až k na päťke stojacemu Róbertovi Polievkovi, s ktorého pätičkou si ale Marián Kelemen poradil. Domáci futbalisti nebrali vážne hrozby súpera a ten v 86. minúte dokázal udrieť. Po viacerých možnostiach odvrátiť loptu do bezpečia sa na pravej strane k nej dostal obranca Živkovič, na ktorého strieľaný center si nabehol iba osemnásťročný striedajúci Roland Černák, ktorý nechytateľnou strelou k žrdi vyrovnal na konečných 1:1. Otrasení Michalovčania sa už nezmohli na výraznejší odpor a aj druhý ich domáci zápas v rade tak skončil nezaslúženou remízou.

MFK Zemplín Michalovce - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (1:0)
Góly: 44. Hamuľak - 86. Černák.
Žlté karty: 43. Vernon - 43. B. Ľupták, 76. Pačinda, 82. Živkovič.
Rozhodovali: Horváth - Balko, Bednár.
Divákov: 2285.
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Vernon, Šimčák - Grič, Sedlák - Koscelník, Danko, Serečin - Hamuľak (81. Votinov).
FK DAC 1904: Tujvel - Živkovič, Ljubičič, Egri (46. Kwin), Pambou - Huk - Pačinda, Ľupták. V. Horváth (75. R. Černák) - Horacio (61. Štepanovský)



Uverejnené: 19.04.2016 21:33:59
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.