files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dramatický víkend v Chorvátsku

Uplynulý víkend pokračoval profesionálny motocyklový šampionát - UEM Alpe Adria road racing druhým kolom na okruhu Grobnik v blízkosti chorvátskeho mesta Rijeka.


Toto podujatie sa teší veľkej pozornosti divákov, ktorí prichádzajú nielen z Chorvátska ale aj okolitých krajín. Vzhľadom k premenlivému počasiu bola návštevnosť o niečo nižšia, ale aj tak sa takmer plná tribúna mohla prizerať strhujúcim bojom vo všetkých šiestich triedach. Pole position sa po náročnej sobotňajšej kvalifikácii triedy 125 SP, opäť ujal slovenský reprezentant Michal Puškár (SG FIX racing). Za ním nasledovala šestica reprezentantov z Talianska. Prvú desiatku dopĺňali rakúsky jazdec Mayer, za ktorým nasledoval ďalší pretekár z Apeninského polostrova Robustelli a domáci Renato Novosel.
Nedeľný pretek bol už od štartu veľmi dramatický. Náš reprezentant sa po výbornom štarte ujal vedenia. Neskôr ho predbehli Talian Sirianni a domáci Radman. Spolu s Mayerom zvádzali súboje o prvenstvo a držali neustále divákov v napätí. Po tomto dramatickom boji prešli cieľom v poradí: Radman, Sirianni a Puškár. Náš pretekár si týmto výsledkom udržal vedúce postavenie v celkovej klasifikácií šampionátu.

Michal Puškár:

,, Tento víkend bol pre nás veľmi náročný. Nepredvídateľné počasie si vyžadovalo správne rozhodnutia a všetko ešte komplikovali technické problémy, ktoré nás nútili niekoľkokrát vymeniť motor. Do samotného preteku som štartoval na rezervnom motore, ktorý nemal potrebný výkon a moji súperi získavali náskok hlavne na rýchlych úsekoch, ktoré sú pre tento okruh príznačné. Straty na rovinkách som doháňal v zákrutách a takto sa mi darilo držať kontakt so súpermi. V predposlednom kole motor už výrazne zvädol. Bolo veľkým šťastím, že vydržal až do cieľa . Napriek  všetkým problémom si z Rijeky odvážame dôležitých 17 bodov do celkovej klasifikácie šampionátu. Chcem poďakovať majiteľovi teamu p. Štefanovi Bunčiakovi, sponzorom, partnerom a môjmu otcovi za pomoc a podporu. Všetkých pozývam už tento víkend do Brna, kde šampionát pokračuje ďalším kolom“.        (mp)

 



Uverejnené: 18.05.2010 16:46:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.