files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanom sa bod málil, Zlaté Moravce ho berú všetkými desiatimi

Po štyroch zápasoch bez bodového zápisu sa michalovskí futbalisti dušovali, že konečne nastal čas, aby pred domácimi fanúšikmi zabodovali naplno. Výkonom v súboji 26. kola Fortuna ligy proti ViOnu Zlaté Moravce síce zaujali, vyhoreli ale v koncovke. Zatiaľ, čo oni sa na jediný strelený gól natrápili, hostia boli maximálne efektívni a vyťažili z minima maximum. Suma sumárum, aj keď na gólové šance zvíťazili Michalovčania s prehľadom, „šesťbodový“ zápas skončil remízou 1:1, ktorá viac uspokojila defenzívne hrajúcich hostí.

Pavel Kováč sa viackrát vyznamenal

Brankár Zlatých Moraviec Pavel Kováč bol prakticky počas celého duelu v plnom ohni. Musel zneškodniť viacero šancí domácich strelcov, ktorí sa akoby ponúkali, kto ako prvý zahodí gólovú tutovku. „Získaný bod si musíme veľmi vážiť, pretože, keby bolo po prvom polčase 3:0, nikto by nemohol nič povedať,“ rozhovoril sa najlepší muž na ihrisku, brankár FC ViOn Zlaté Moravce Pavel Kováč. Štyridsaťjedenročný ochranca svätyne mal v niektorých momentoch na mále. Niekedy mu pomohlo aj šťastie, raz stopér Tipurič, ktorý odkopol strelecký pokus Samuela Garcia Bayóna spred bránkovej čiary. „Michalovčanom sme k tlaku pomohli sami vlastnými chybami. Vedeli sme, že sa budú tlačiť do útoku, no nehrali sme dobre. Aj preto musíme byť za získaný bod veľmi vďační,“ podotkol ešte brankár FC ViOn.

Keď už nemohol zasiahnúť brankár ViOnu, pomohol mu stopér Tipurič

Toho prekonal akurát Michal Hamuľak, ktorý v 40. minúte krásne zužitkoval prihrávku Stanislava Danka. Ostatné šance, aj tie, v ktorých bol tento michalovský útočník, zostali nevyužité a aj preto zápas skončil remízou 1:1. Tá viac vyhovovala hosťom. „Mali sme tuším osem, či deväť gólových šancí, súper iba jednu. Dali sme iba jeden gól. Hostia sa dostali pred bránu raz a dali takisto jeden gól. Pre nás je remíza 1:1 veľmi krutou,“ krútil hlavou strelec michalovského gólu. Ten videl síce pozitívum v tom, že sa Michalovčania do šancí dostali, no na druhej strane žalostná koncovka im uberá nielen fyzické, ale hlavne psychické sily. „Do šancí sa dostať vieme, len čo z toho, keď nedávame góly. Všetko nás to stojí body a aj preto sme v tabuľke tam, kde sme,“ pokračoval Michal Hamuľak.

Gólovú strelu Michala Hamuľak nik z jeho spoluhráčov nenapodobnil

Zemplínčania od úvodu búšili do súpera. Ofenzívnou aktivitou prekypoval hlavne Dominik Kunca, ktorý v prvom dejstve spálil najväčšiu šancu domáceho celku, keď sa rútil sám na brankára Zlatých Moraviec. Loptu však napálil iba do vybiehajúceho Pavla Kováča. „Trpeli sme hlavne na nepremenené šance. V prvom polčase sme ich mali päť, či šesť, ďalšie góly sme mohli pridať v úvode druhého dejstva. Chýbal nám poisťovací gól na 2:0. Keďže sme ho nepridali, hostia boli stále v hre a z jednej šance dokázali vyrovnať. Ako hovorím, môžeme si za to sami. Ja sám som mal možno tri možnosti, ďalšie mal „Hamo“, Maxim Votinov či Stano Danko. Keď nepremeníme také tutovky, aké sme mali, nezaslúžime si vyhrať,“ boli prvé slová Dominika Kuncu po výsledkovo nevydarenom stretnutí. Inkasovaný gól „žlto-modrých“ na chvíľu psychicky položil, no potom prišli opäť ich chvíle. Druhý gól by však Michalovčania zrejme nepridali ani do rána... „Gól hostí nás na chvíľu dal psychicky dole. Potom sme sa síce oklepali, no druhý gól z našej strany neprišiel. Opakujem, šanci sme mali viac ako dosť a mali sme jednoznačne na to, aby sme vyhrali. Vzhľadom na priebeh zápasu sa nám bod máli,“ dodal ešte k zápasu Dominik Kunca.

Michalovčania potrebovali víťazstvo aj v tom smere, aby sa im v rámci záchrany dýchalo lepšie. Žiaľ, „šesťbodový“ zápas nezvládli. Na druhej strane v tabuľke poslední Skaličania zdolali Podbrezovú 2:1 a vďaka tejto výhre sa k Zemplínčanom priblížili na dva body. „Aj kvôli situácii v tabuľke sme proti Zlatým Moravciam vyhrať chceli. Žiaľ, nepodarilo sa. Určite sa však nevzdávame a budeme bojovať o body naďalej,“ poznamenal Michal Hamuľak, na ktorého slová nadviazal Dominik Kunca. „Ja som to aj trošku čakal, že Skalica zaberie. Aj preto sme chceli vyhrať, aby sme si pred nimi udržali väčší náskok. Všetko sme mali vo svojich rukách. Už s tým nič nenarobíme. Doma sme stratili body, teraz ich musíme získať vonku.“

Peter Brendza



Uverejnené: 11.04.2016 20:01:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.