files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania pred tretím „šesťbodovým“ zápasom, chcú konečne vyhrať

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce mali po náročnom štarte do jarnej časti Fortuna ligy, kedy im stáli v ceste všetci štyri účastníci letných predkôl európskych pohárov, k dispozícii zápasy s tímami z dolných poschodí tabuľky. Vybojovali v nich jeden bod za bezgólovú remízu na pôde poslednej Skalice, následne sklamali v Podbrezovej, kde bez strely na bránu prehrali hladko 0:2. Teraz majú pred sebou „žlto-modrí“ tretí „šesťbodový“ zápas v rade. V sobotu totiž od 17.00 hod. privítajú FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý je takisto namočený v boji o záchranu najvyššej súťaže a dúfajú, že po remíze a prehre v zápasoch s tímami bojujúcimi o „fortunaligovú kožu“ teraz príde víťazstvo.

Podľa Stanislava Grigu hrali Michalovčania v Podbrezovej v niektorých fázach zápasu v útoku doslova zbabelo

Na málo ofenzívnu hru sa po prehre na Horehroní sťažoval aj lodivod MFK Zemplín Michalovce. „V útočnej fáze sme sklamali. Musíme sa do útoku dostávať s väčším počtom hráčov. V Podbrezovej to bolo z našej strany poddimenzované, hráči nechodili do útoku vo väčšom počte. Jednoducho sme sa málo tlačili pred bránu. V budúcnosti musíme hrať viac na riziko,“ zdôraznil na margo prehry v Podbrezovej Stanislav Griga. Ten nevidel dôvod slabej ofenzívy svojho tímu ani v tom, že to bol „šesťbodový“ zápas a dôležité bolo neinkasovať. „Všetko sa to zmenilo tým, že sme inkasovali úvodný gól v prvých minútach. Keby bolo 0:0 v 80. minúte, mohli by sme sa vyhovárať na to, ale takto nie. Hlavne do konca prvého polčasu to bolo z našej strany veľmi pasívne. Vtedy sme hrali doslova zbabelo,“ pokračoval lodivod MFK Zemplín Michalovce. Stanislav Griga sa nechcel vyhovárať ani na absenciu kľúčového muža ofenzívy, srbského legionára Nikolu Lukiča. Najlepší jarný strelec Zemplínčanov si v Skalici zlomil malíček na nohe a odvtedy chýba v zostave. A chýbať bude aj v nasledujúcich zápasoch. „Samozrejme, že nám chýba. Na to sa však nechceme vyhovárať. Nikola bol v prvých jarných kolách nositeľom našej ofenzívy. Mužstvo si však musí poradiť aj bez neho. Určite v kádri sú hráči, ktorí ho môžu zastúpiť. Zatiaľ to však nie je vidno,“ uviedol Stanislav Griga k absencii s troma gólmi najlepšieho jarného strelca „žlto-modrých“.  

Nikola Lukič bude Michalovčanom niekoľko týždňov chýbať

Po dvoch súbojoch s tímami takisto bojujúcimi o záchranu teraz na Michalovčanov čaká tretí takýto zápas. Zmenou však je, že tentoraz sa predstavia na vlastnom trávniku, kde v sobotu o 17.00 hod. privítajú celok FC ViOn Zlaté Moravce. „Po remíze a prehre v „šesťbodovom“ zápase je na čase vyhrať. S takýmto imperatívom nastúpime na jar prvýkrát a som zvedavý, ako to mužstvo nakopne a ako ho to bude zväzovať. Verím, že to musím bude skôr motivačným prvkom, no ako hovorím, sám som zvedavý, ako to tím zvládne. Po prehre v Podbrezovej nás totiž zrejme čaká zápas sezóny,“ zdôraznil Stanislav Griga k zápasu s ViOnom. Ten na jar ešte nevyhral. V šiestich dueloch trikrát prehral a trikrát dokázal remizovať. „My sme získali iba o jeden bod viac, takže na tom oveľa lepšie nie sme. Nechcem tvrdiť, že to môže byť dobrý súper na rozbeh. My sme totiž pre nich rovnakým súperom. Ani nám sa totiž v posledných kolách nedarí. Stretnú sa dve mužstvá, ktoré potrebujú nasledujúci duel zvládnuť. Sme na tom skoro rovnako. S tým rozdielom, že Zlaté Moravce majú v tabuľke o tri body viac,“ podotkol k sobotňajšiemu zápasu kormidelník MFK Zemplín Michalovce.

O výhre MFK Zemplín nad Zlatými Moravcami rozhodol v jeseni gólom na 2:1 Martin Regáli (pred ním strelec prvého gólu Stanislav Danko)

Stanislav Griga následne pridal svoj názor na Zlaté Moravce. Tie v posledných dvoch stretnutiach zaznamenali prehry s vysoko pasívnym skóre 0:8. „ViOn sa na jeseň mohol oprieť o góly legionára Tawanbu. Jar začali jeho hráči herne veľmi dobre, v posledných dvoch zápasoch však nestačili na tímy bojujúce o špicu tabuľky, keď prehrali v Žiline 0:6 a doma s Trenčínom 0:2. Stále však majú na nás náskok troch bodov. Aj preto nám všetko velí v to, aby sme v sobotu vyhrali,“ dodal na záver tréner MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.04.2016 15:14:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.