files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti 1. BK D Michalovce sa doma potrápili

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v stretnutí 19. kola II. basketbalovej ligy skupina Východ nad o prvú štvorku bojujúcim Tydamom Košice o päť bodov 69:64 a upevnili si tak druhú priečku v tabuľke. Michalovčania absolvujú do konca základnej časti ešte tri súboje. V 20. kole, ktoré sa odohrá nasledujúci víkend majú voľno, následne ich v sobotu 16. apríla čaká duel na pôde BK UVLF Košice, v sobotu 23. apríla odohrajú dohrávku 16. kola na ihrisku tabuľkového suseda z Dolného Kubína, no a základnú časť ukončia domácim zápasom s Rožňavou, ktorý by sa mal uskutočniť v sobotu 30. apríla. 

Michalovčania chceli v domácom zápase odčiniť výkon z predchádzajúceho kola v Prešove, no to sa im celkom nepodarilo. Opäť sa trápili v obrane, navyše tentoraz im nefungoval ani útok. Nečudo tak, že sa o víťazstvo triasli až do záverečných sekúnd zápasu, v ktorom si mali zlepšiť náladu pred dôležitým koncom základnej časti. "Začali sme celkom dobre. Fungovala nám obrana, kde sme súpera nútili zakončovať z nepripravených pozícii a mali sme tak možnosť na rýchle kontry. Potom ale opäť začala ukazovať naša slabina z posledných zápasov a tou je zakončení. V stretnutí sme nepremenili 18 čistých šancí a takisto 21 trestných hodov, čo je dosť aj na dva zápasy...," poznamenal k stretnutiu prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov, ktorý následne pokračoval. "Prvú štrvtinu sme aj napriek tomu vyhrali rozdielom šiestich bodov. V druhej sa ale tento problém prejavil ešte viac. Nepremenili sme v nej deväť trestných hodov a chlapci si prestali veriť aj v zakončení. Po polčase, v ktorom sme viedli iba o dva body, súper vycítil svoju šancu. Jeho hráči premenili tri zo šiestich trojkových pokusov, dali šesť trestných hodov. Na rozdiel od toho sme my nedali sedem trestných hodov a nepridali ani jeden úspešný trojkový pokus, čo malo za dôsledok, že po tretej štvrtine sme viedli iba o jeden bod."

Do poslednej štvrtiny nastúpil tak ako v zápase s Prešovom aj hrajúci tréner Milan Janošov st. Ten zaznamenal v poslednej štvrtine dve trojky a premenil päť zo šiestich trestných hodov, čím výrazne prispel k tomu, že Michalovčania zvíťazili 69:64. "Hostia hrali naďalej v eufórii, no paradoxne, možno to zapríčinilo, že nevyhrali. Od stavu 60:56 sa faulami snažili zvrátiť zápas vo svoj prospech. Naše trestné hody boli dovtedy žalostné, no následne chlapci premenili z desiatich hodov sedem a Košičanom nepomohlo ani to, že kontrovali dvoma trojkami. Zápas ukázal, že hostia veľmi statočne a húževnato bojujú  o postup do prvej štvorky. Svoje kvality ukázali aj u nás. Preskákali nás v obrannom i útočnom doskoku, teda pod pod obidvoma košmi,  a ich výkon nás nepríjemne zaskočil," dodal na záver Ladislav Janošov.

1.BKD Michalovce - Tydam Košice 69:64 (28:26)
Štvrtiny: 18:13, 10:13, 15:16, 26:22.
Strelci: Janošov ml. 19, Mižák 14, Janošov st. 11, Vl. Mitterpák a Kusko po 6
Štatistika: Obranný a útočný doskok - celé družstvo iba 16 ...
Zisky: Janošov ml. 6, T. Mitterpák a Mižák po 5, Janošov st.3
Bloky: Mižák 4

pb



Uverejnené: 04.04.2016 13:39:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.