files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Športovo arbitrážny súd rozhodol, Košice sa vracajú do ligy

Táto informácia asi michalovského športového fanúšika nepoteší. Športovo arbitrážny súd vo švajčiarskom Lausanne totiž podľa najnovších informácii rozhodol o odvolaní v prospech MFK Košice. Ten ako je známe v sezóne 2014/2015 aj keď skončil na šiestom mieste, musel najvyššiu Fortuna ligu kvôli nesplneným licenčným podmienkam opustiť. Do prvej ligy teda postúpili dva tímy, medzi nimi premiérovo aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí sa dokonca stali jediným zástupcom východného Slovenska vo Fortuna lige. Arbitrážny súd však rozhodol, že vyradenie Košíc bolo v rozpore s pravidlami a MFK sa musí vrátiť do najvyššej súťaže. Budú teda z nej tentoraz vypadávať opäť dva tímy?

Stretnú sa takto v súboji (ako Jakub Grič s Lukášom Janičom) Michalovčania a Košičania v nasledujúcej sezóne Fortuna ligy?

Môžu aj nemusia. MFK Košice je totiž pred začiatkom nadstavbovej časti DOXXbet ligy na prvom mieste a keď si túto pozíciu udrží, z najvyššej súťaže zostúpi iba posledný celok. Aktuálne je to Skalica, na ktorú majú jedenáste Michalovce náskok piatich bodov. Čo ale, keď Košičania neskončia na prvom mieste a do Fortuna ligy postúpi trebárs Prešov alebo ambiciózne Borčice? „Je to pre nás nová informácia, o ktorej ešte nevieme. Komentovať to teraz nechceme,“ vyjadril sa pre náš portál zdroj z klubu MFK Zemplín. Tak, či onak, je to pre michalovských futbalistov nová informácia. Keď táto situácia nastane a vypadávať budú dva tímy, čaká ich ešte náročný boj o zachovanie „fortunaligovej“ kože. My len dúfame, že sa nedajú, so zvyšným program jarnej časti sa vysporiadajú k svojej spokojnosti a túto informáciu budú brať s vážnosťou 1. apríla.

(pb)



Uverejnené: 01.04.2016 09:33:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.