files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo v Prešove sa nerodilo ľahko

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v zápase 18. kola II. basketbalovej ligy na ihrisku PU Akademik Prešov B o jedenásť bodov 74:63. Michalovčania si tak udržali druhú priečku v tabuľke. Najbližší zápas odohrajú na domácej palubovke, keď v rámci 19. kola II. basketbalovej ligy skupina Východ privítajú v sobotu 2. apríla celok Tydam UPJŠ Košice. 

V zápasoch basketbalistov 1. BK D Michalovce viackrát spomíname, že tam, kde je jasný favorit, nie sú vôbec jednoduché a favorizovaný celok sa môže potrápiť. Tak to bolo aj počas minulého víkendu v Prešove, kde sa stretli tímy z opačných pólov tabuľky. Posledná rezerva prvoligistu nemala čo stratiť a jej hráči tak mohli hrať uvoľnene, keď mohli iba získať. Michalovčania síce potvrdili papierové prognózy a metropole Šariša zvíťazili 74:63, no na dva body sa tentoraz poriadne natrápili. "Začali sme veľmi dobrou zónovou obranou, ktorá súperovi robila problémy. Po štyroch minútach sme viedli 10:2 a zdalo sa, že tentoraz pôjde o ľahší zápas. Potom si ale domáci zobrali oddychový čas a svoju obranu poriadne zagresívnili. Výsledkom toho bolo, že do konca prvej štvrtiny sme hádzali desať trestných hodov, premenili sme ale iba tri. Trestné hody nášho družstva boli v tomto zápase jednou zo slabých činností, pretože sme ich v tomto zápase zahodili  z celkového počtu 33 až 15 a to je naozaj veľké číslo," zdôraznil prezident 1. BK D Ladislav Janošov.

Aj napriek neúspešnej streľbe trestných hodov si Michalovčania v prvom dejstve udržiavali viacbodový náskok. Napriek tomu, že sa na palubovke vystriedalo až deväť hráčov, viedli po polčase šesťnásťbodovým rozdielom 42:26. "Druhý polčas sa začal tým, že domáci v útoku, čo vystrelili, všetko im padlo do koša. V obrane hrali ešte tvrdšie ako dovtedy, takže sme sa nevedeli pod košom súpera presadiť a okrem troch košov z hry sme dali ostatné body iba z trestných hodov, a to bolo málo. Chyby sme robili aj v obrane a to tým, že sme nedokázali účinne brániť súpera pri streľbe a ten prakticky z každého útoku skóroval. Nám v tomto zápase nešla ani ostatná streľba, keď sme zo strednej vzdialenosti z dvadsiatich šiestich pokusov premenili iba sedem a z osemnástich trojkových pokusov sme dali iba štyri," podotkol Ladislav Janošov.

Hlavne kvôli nepresnej streľbe sa domáci basketbalisti v tretej štvrtine dostali späť do zápasu. Tretiu časť vyhrali o osem bodov a pred začiatkom tej záverečnej tak bolo ich manko iba osembodové. "Prešovčania znížili, a tak do poslednej štvrtiny nastúpil aj hrajúci tréner Milan Janošov st. Ten dal hneď tri koše po sebe a napriek súperovej trojke sme viedli rozdielom trinástich bodov. Toto vedenie sme už do konca zápasu nepustili. Zaujímavosťou, ktorá vyplívala z chybného a doslova zmätočného značenia ihriska v hale PU Prešov bolo to, že rozhodcovia nám zobrali v tomto zápase šesťkrát loptu pre údajný prešľap nášho hráča na bočnej čiare, väčšinou v čase, kedy sme boli v prevahe v rýchlom protiútoku s možnosťou skórovať. Dá sa však povedať, že naše víťazstvo bolo úplne zaslúžené, aj keď sa nerodilo ľahko," dodal na záver Ladislav Janošov.

PU Akademik Prešov - 1.BK D Michalovce 63:74 (26:42)
Štvrtiny: 13:18, 13:24, 23:15, 14:17.
Strelci 1. BK D: Mižák 16, V. Mitterpák 15, Kusko 9, T. Mitterpák 7, Janošov st. 6

Peter Brendza



Uverejnené: 21.03.2016 23:09:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.