files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci HK Mládež barážovú sériu doma nevyrovnali

Počas minulého víkendu mohli dorastenci HK Mládež znova vykresať nádej na účasť v najvyššej Extralige. Po dvoch prehrách v Topoľčanoch mali možnosť vrátiť súperovi požičané na domácom ľade, no žiaľ, podarilo sa im to iba na polovicu. Vyhrali totiž iba vo štvrtom zápase (2:0), tretí po vyrovnanom priebehu a obrate v záverečnej časti prehrali 1:2. Stav barážovej série je tak 3:1 v prospech najslabšieho extraligistu, ktorý môže v sobotu 26. marca na domácom ľade definitívne rozhodnúť o tom, že si Extraligu zahrá aj v sezóne 2016/2017.

„Žochári“ mohli o sérii rozhodnúť už v nedeľu. Po sobotňajšej výhre 2:1 boli na koni, no nakoniec „vyhoreli“ v koncovke a prehrali 0:2. „Keď nedáte gól, nemôžete vyhrať,“ rozhovoril sa tréner po základnej a nadstavbovej časti posledného extraligistu Miloš Paulovič. Ten berie z ľadu víťaza prvej ligy aj jedno víťazstvo, no podľa ďalších jeho slov sa mohlo rozhodnúť o víťazovi baráže už v nedeľu v Michalovciach. „Štvrtý zápas sme nezačali najlepšie. Náš výkon zo začiatku bol ležérny, chlapci si asi mysleli, že po sobote už všetko príde samo. Potom síce prišlo z našej strany zlepšenie, no nevyužili sme šance. Mali sme dokonca šancu vyrovnať aj z trestného strieľania, žiaľ, gól sme nedali,“ zdôraznil Miloš Paulovič. Topoľčiansky kormidelník verí, že sa jeho družstvo do Michaloviec na šiesty zápas už nevráti. „Nevyužili sme prvý mečbal, máme ďalšie tri. Teraz dokonca na domácom ľade. Rozhodnúť sme chceli už teraz vo štvrtom, čo sa nám nakoniec nepodarilo. Verím, že sa tak stane u nás doma.“

Aj keď sa Michalovčania dušovali, že Topoľčanom vrátia na domácom ľade všetko „požičané“, podarilo sa im to iba z polovice. V sobotňajšom zápase sa síce v prvej tretine ujali vedenia, no to neudržali a po dvoch góloch v tretej tretine zápas prehrali 1:2. „Nepodali sme najlepší výkon. Vôbec sme nehrali kolektívne, chlapci sa snažili veci riešiť skôr individuálne. Prišlo dosť divákov a každý sa zrejme chcel pred nimi vytiahnuť. V druhej tretine za stavu 1:0 sme mali štyri presilovky v rade a keby sme ich využili, súpera zlomíme. Bol to kľúčový moment sobotňajšieho stretnutia. Práve to rozhodlo,“ uviedol na margo sobotňajšieho zápasu tréner michalovského dorastu Ivan Králik.

V čom bol podľa neho odlišný tretí sobotňajší duel odlišný od toho nedeľňajšieho. „Odlišný bol iba v tom, že sme dali na 2:0. Keby sa nám to podarilo aj v sobotu, určite vyhráme aj tretí zápas série,“ podotkol Ivan Králik. Ten za predvedené výkony chválil hlavne brankára Tomáša Tkačika. „Chytal výborne. Súper mal dosť dobrých streleckých príležitostí, ktoré sme mu dovolili. Je to v nás. Na tréningu niečo trénujeme, no chlapci to na ľade neukážu. V obrannom pásme neplnili naše pokyny a potom to aj tak vyzeralo.“  

Michalovskí dorastenci tak v barážovej sérii o účasť v extraligovej sezóne 2016/2017 prehrávajú 1:3 na zápasy. Každý ďalší duel teda môže byť pre nich posledným. Keď si chcú udržať šancu na najvyššiu súťaž, musia na „bielu sobotu“ po prvýkrát vyhrať v Topoľčanoch. „V nedeľu sme odvrátili prvý súperov mečbal. Teraz nás čaká ešte ťažšia úloha, po prvýkrát vyhrať u súpera. Určite sa o to posnažíme. Každý zápas začína od 0:0 a ja verím, že sa nám konečne podarí vyhrať aj u súpera,“ dodal na záver tréner michalovského dorastu.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.03.2016 17:39:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.