files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín remizoval v Skalici

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v zápase 24. kola Fortuna ligy na pôde ďalšieho nováčika Fortuna ligy MFK Skalica 0:0 a výrazne sa tak priblížili k záchrane v najvyššej súťaže. Pred práve poslednou Skalicou totiž majú stále na jedenástom mieste päťbodový náskok. V najvyššej futbalovej súťaži je teraz reprezentačná prestávka, Michalovčania budú v hre až v sobotu 2. apríla, kedy sa predstavia na pôde ďalšieho o záchranu namočeného tímu Podbrezovej.

Podľa očakávania dostal v základnej zostave trénera Stanislava Grigu namiesto potrestaného gruzínskeho stopéra Akakiho Khubutiu šancu Oliver Podhorin. Grigovou druhou zmenou oproti zápasu s Trenčínom bolo to, že v strede poľa od začiatku nenastúpil Jakub Grič, ale Španiel Samuel Garcia Bayón. Od začiatku si obidva tímy uvedomovali dôležitosť "šesťbodového" zápasu a aj preto viac dominovali defenzívy. Viac hrozili domáci, ktorí mohli na skonku pol hodiny hry dvakrát skórovať. Najskôr nezakončil v 25. minúte dobrú príležitosť presnou strelou Šebesta a potom o tri minúty neskôr Marián Kelemen zneškodnil strieľaný center Vaška. Michalovský brankár bol pozorný aj pri prečíslený a strele Štrombacha, na druhej strane tiesnený Lukič netrafil do priestoru brány. 

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nemenil. Na trávniku síce dominovali Skaličania, no hostia ich umnou defenzívou nepúšťali do šancí. Ba naopak, mohli dokonca otvoriť skóre, no v 57. minúte pri brejku mieril Votinov iba do brankára Martina Krnáča. V 70. minúte pohrozili domáci nebezpečnou koncovkou Mazána. No a keď sa neujali ani hlavička Votinova, či strela tiesneného Masaryka na druhej strane, súboj dvoch posledných celkov tabuľky skončil bezgólovou remízou.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 0:0 - hralo sa v Senici
Žlté karty: 36. Štrombach, 55. Mazan, 58. Dobrotka, 81. Marek Hlinka, 88. Záhumenský - 43. Sviarčinskij, 66. Lukič.
Rozhodovali: Vnuk - Pozor, Bednár.
Divákov: 896
MFK SKALICA: Krnáč - Hlavatovič, Dobrotka, Pavol Majerník, Záhumenský - Štrombach (54. Mazan), Neoveský (86. Ikenna Paul Hillary), Marek Hlinka, P. Vaško (87. Čermák) - Šebesta - Masaryk
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Marcos Pérez, Podhorin, Vernon, Sviarčinskij - T. Sedlák - Koscelník, Bayón, Lukič (90.+ Hamuľak), Kunca - Votinov

Štefan Horný, tréner Skalice (zdroj: šport.sk): "Chlapcom nemám čo vytknúť, bojovali, bolo tam veľa osobných súbojov. Chýbal nám rozdielový hráč smerom dopredu, vo finálnej fáze sme neboli dostatočne nebezpeční. Súper dobre bránil, dobre sa takticky pripravil. Pozeráme sa dopredu, ešte sa hrá o 27 bodov, takže stále je všetko otvorené."

Stanislav Griga, tréner Michaloviec (zdroj: šport.sk): "Dôležitosť zápasu predznamenala jeho priebeh. Z oboch strán to bolo opatrné, obidve mužstvá sa snažili hlavne gól nedostať. Pre ľudí to nebol príliš pekný futbal. My sme mali dve ďpološanceď, z ktorých sme mohli dať gól, ale nepodarilo sa to. Takto sa hrá o záchranu a pre nás je dôležité, že sa k nám Skalica bodovo nepriblížila."

 



Uverejnené: 20.03.2016 19:52:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.