files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci HK Mládež sa chcú aj za pomoci divákov vrátiť do barážovej série

Barážovú sériu o Extraligu neodštartovali dorastenci HK Mládež Michalovce najlepšie. Víťaz prvej dorasteneckej ligy prehral v prvých dvoch zápasoch na ľade posledného extraligistu HC Topoľčany hladko 3:6 a 2:7, no a v barážovej sérii hranej na štyri zápasy tak prehráva 0:2. Séria sa počas najbližšieho víkendu sťahuje na Zemplín a Michalovčania veria, že súperovi oplatia prehry rovnakou mincou. Spoľahnúť sa chcú aj na divákov, ktorí už na finálový duel prvej ligy proti Piešťanom solídne zaplnili tribúny. Teraz sa hrá navyše počas víkendu a očakáva sa ešte väčšia návšteva.

Michalovčania cestovali do Topoľčian s cieľom „uchmatnúť“ aspoň jeden zápas. Nakoniec sa im to nepodarilo. Kde videl príčiny prehry ich tréner Ivan Králik? „Jednoznačne to bolo v našej nedisciplinovanosti a takisto sme nezvládli druhé tretiny spomenutých zápasov,“ uviedol Králik hlavné dôvody prehry na ľade najslabšieho extraligistu. A michalovský lodivod naozaj trafil klinec po hlavičke. Jeho zverenci totiž v druhých tretinách strácali zápasy. V prvom zápase síce viedli 1:0 aj 2:1, no domáci otočili výsledok piatimi gólmi v rade, z ktorých dva dosiahli dokonca v oslabení. Druhý duel mal takmer identický scenár. Po prvej tretine bol stav iba 1:0 v prospech Topoľčian, no tie v 34. minúte už viedli 6:0! Michalovčania nakoniec skorigovali na 2:7, no aj tréner Králik očakával zo zápasov na ľade súpera viac. „Topoľčany nás neprekvapili ničím, azda iba tým, že za nich nastúpil Patrik Marcinek zo slovenskej osemnástky (ten mimochodom v marci, teda po skončení prestupov, odohral tri zápasy za materský Zvolen, takže jeho štart v barážových zápasoch bude riešiť disciplinárka SZĽH pozn. redaktora). Videli sme ich hrať v Prešove, takže sme asi vedeli, čo od nich čakať môžeme. Hrali presne tú hru, na akú sme sa pripravovali,“ pokračoval Ivan Kralik v hodnotení prvých dvoch duelov na topoľčianskom ľade.

Po dvoch zápasoch na západe Slovenska sa tentoraz séria sťahuje na jeho východ. Michalovčania sú v tejto sezóne na svojom ľade silní a svoju silu budú chcieť ukázať aj vo víkendových zápasoch, ktoré začínajú v sobotu o 17.00 hod. a v nedeľu o 16.00 hod. „Ja verím, že ju aj ukážeme,“ presvedčivo poznamenal Ivan Králik, ktorý následne k víkendu dodal. „Zmeniť musíme predovšetkým prístup k zápasu. Nemôžeme hrať tak nedisciplinovane, ako sme hrali u nich. Keď si pozrieme samotné súboje u nich, vtedy, keď sme hrali disciplinovane a hráči plnili taktické pokyny, súper lepším nebol. Aj preto verím, že sa na domácom ľade môžeme vrátiť do série. Dúfam, že nám k tomu pomôžu aj diváci, ktorých by som touto cestou chcel pozvať na zápasy. Verím, že prídu ešte vo vyššom počte, ako na finálový duel s Piešťanmi, kedy nám vytvorili perfektnú atmosféru.“

Peter Brendza



Uverejnené: 18.03.2016 14:07:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.