files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fortunaligový nováčik po tretíkrát prikrátky na majstra

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ani po tretíkrát v sezóne nevyzreli na aktuálneho majstra AS Trenčín. „Žlto – modrí“ síce po prvýkrát prekonali brankára Šemrinca, no nebolo im to nič platné, keďže po domácej prehre 0:1 a porážke 0:2 pod hradom Matúša Čáka, prišla tentoraz prehra pri Laborci 1:3.

Michalovčania sklamali predovšetkým v prvom polčase. V ofenzíve hrali bojazlivo, akoby im majster a aktuálny líder tabuľky naháňal strach. Ako – tak sa osmelili až po kontaktnom góle na 1:2. Na majstra to však tentoraz opäť nestačilo. „Keď hráte proti Trenčínu, očakávate, že súper bude futbalovejší. Kvalita je totiž jednoznačne na strane tohto mužstva, ktoré je na Slovensku podľa mňa najlepšie,“ zložil tréner MFK Zemplín Michalovce Stanislav Griga na úvod svojho hodnotenia poklonu majstrovi a aktuálnemu lídrovi tabuľky. „Čím sme my mohli dať vklad do zápasu, to bola rýchlosť, bojovnosť, behanie a úsilie. V tomto ma prvý polčas z našej strany sklamal. Boli sme zakríknutí, všade sme boli neskôr, hrali sme až s veľkým rešpektom. Keď máte takto nastavené hlavy, mužstvo ako Trenčín neporazíte. V druhom polčase sme menili rozostavenie, chceli sme niečo zmeniť, čo sa aj podarilo. Nakopol nás gól na 1:2. Takto to malo z našej strany vyzerať celý zápas. Proti Trenčínu totiž nemôžete vyhrať, keď hráte dobre iba dvadsaťpäť minút. Povedal by som to tak, že sme si to prehrali sami,“ zneli ďalšie kritické slová Stanislava Grigu.

Oveľa spokojnejší bol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner AS Martin Ševela. Toho zverenci sa tentoraz v ofenzíve netrápili tak ako v prvom vzájomnom súboji pri Laborci a už v jedenástej minúte otvorili skóre zásluhou Matúša Bera. Keď rakúsky dlháň Maierhofer v 62. minúte zvýšil ich vedenie na 2:0, zdalo sa, že je po zápase. Michalovčania však ožili po premenenej penalte Nikolu Lukiča a potom mohol dvakrát vyrovnať Maxim Votinov. Ruský legionár však zlyhal v koncovke, za čo prišiel trest v nadstavenom čase, keď definitívne o tom, že všetky body idú do Trenčína rozhodol striedajúci Opatovský. „Z našej strany bol veľmi dobrý vstup do zápasu. Hráčov som pripravoval na to, že terén po dvadsiatich minútach už nebude v dobrom stave, čo sa aj potvrdilo. Preto sme sa snažili udrieť do zápasu. Podarilo sa nám dať rýchly gól a prvý polčas sme si následne postrážili. Do druhého polčasu som hráčov nabádal k tomu, aby boli efektívni a keď príde šanca, tak ju aj využili. To sa nám opäť podarilo druhým gólom. Potom ale prišiel kritický moment. Domáci znížili na rozdiel jedného gólu a už tá hlava začala u nás inak pracovať. Nestalo sa nám to po prvýkrát. Keď súper skóruje, strácame také automatizmy našej hry a dalo by sa povedať, že aj pôdu pod nohami. Domácich to nakoplo a keď ich hnali dopredu aj diváci, boli nebezpeční. V tomto momente som viac očakával od starších a skúsenejších hráčov. Chcel som aby sa tlačili do tretieho gólu, čo sa nám nakoniec aj podarilo v samotnom závere,“ uviedol na margo stretnutia tréner aktuálneho slovenského majstra a lídra tabuľky.

Trenčania po výhre nad Michalovcami využili to, že bratislavský Slovan iba remizoval v Zlatých Moravciach a natiahli tak svoj náskok na čele tabuľky na šesť bodov. „Nerád sa bavím na túto tému, ale keď príde otázku, musím na ňu reagovať. Nechcem to dostávať do takej roviny, že či sa nám náskok zväčšuje alebo nie. Na hráčov sa predovšetkým snažím vplývať v tom, aby sa nepozerali na súpera. Všetko majú vo svojich rukách, nohách či hlavách. Keď ukážu v každom zápase všetko, čo v nich je, nemusíme sa báť žiadneho súpera. Jednoducho, hráči musia byť maximalisti. Nestačí, že som to ja, výkonní pracovníci na ihrisku sú oni. Chcem teda, aby sme sa pozerali iba na seba a iba na naše zápasy,“ podotkol k aktuálnej situácii v tabuľke tréner AS Trenčín.

Michalovskí futbalisti tak ukončili sériu štyroch ťažkých zápasov na úvod jari s bilanciou jednej výhry a troch prehier. V jarnej premiére nešťastne podľahli doma Spartaku Trnava (0:1), potom zabodovali po výhre 3:2 v Žiline, no a s priamymi aktérmi boja o majstrovský titul nebodovali. Na Pasienkoch podľahli Slovanu Bratislava 0:1 a doma Trenčínu 1:3. „Keď sme sa pozerali na vyžrebovanie na začiatku jarnej časti, tri body by som zrejme pred nimi bral. Keď sa však pozriem na to po zápasoch, mohli sme dosiahnuť viac. Doma proti Trnave sme určite mali bodovať. Na Slovane sme zase inkasovali doslova v poslednej sekunde. K bodu sme siahali za stavu 1:2 aj proti Trenčínu. Samozrejme, všetci súperi okrem Trnavy boli zrejme od nás lepší, no podľa mňa sme mali mať tých bodov z úvodných štyroch zápasov viac,“ zdôraznil Stanislav Griga, ktorého mrzí aj strata gruzínskeho stopéra Akakiho Khubutiu. Ten videl v 85. minúte zápasu s Trenčínom druhú žltú kartu a následne aj červenú stopku, ktorá znamená, že pilier defenzívny bude chýbať v nesmierne dôležitom zápase nasledujúceho kola v Skalici. „V tomto prípade už nešlo o zápas s Trenčínom, skôr ma mrzí, že bude chýbať v Skalici. Tých variant tam veľa nemáme, takže Akaki bude určite chýbať,“ dodal na záver tréner MFK Zemplín Michalovce.

Akaki Khubutia bude Michalovčanom v nedeľu v Skalici určite chýbať

Peter Brendza

Súvisiaci článok: Stanislav Griga: Situáciu s Bayónom budeme riešiť



Uverejnené: 14.03.2016 18:59:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.