files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Radšej gólom zabraňujem“, vraví pokračovateľ rodu Strížovcov v michalovskom hokeji

Priezvisko Stríž nie je michalovskej hokejovej verejnosti neznáme. V troch prvoligových sezónach 2009/2010, 2010/2011 a 2013/2014 totiž v tunajšej Dukle pôsobil útočník Tomáš. Ten má svojho nasledovníka, keďže dres dorasteneckého tímu HK Mládež Michalovce aktuálne oblieka jeho mladší brat Šimon. Mladší Stríž pred koncom prestupového obdobia prišiel posilniť michalovský dorast z materského HC Košice a už sa mu s novými spoluhráčmi podarilo získať aj prvenstvo v prvej lige. K tomu im pomohol siedmimi asistenciami v šiestich odohratých zápasoch. Mladí Michalovčania ale majú pred sebou ďalšiu výzvu. V extraligovej baráži chcú prekonať najslabší tím z najvyššej súťaže HC Topoľčany a vybojovať si tak miestenku medzi slovenskou hokejovou dorasteneckou elitou.

Šimon Stríž je najmladším bratom spomenutého Tomáša. Na rozdiel od neho, ktorý predovšetkým góly dával, je on skôr na defenzívnu činnosť, keďže hráva na poste obrancu. „Ja skôr gólom zabraňujem, ako ich dávam,“ s úsmevom na perách odpovedal Šimon Stríž na otázku, čo ho od jeho brata hokejovo odlišuje a k porovnaniu s o deväť rokov starším súrodencom dodal. „Už od malička bol mojím vzorom. Vždy som chodil pozerať na jeho zápasy a určite je aj on dôvodom, že hokej hrám.“

Odchovanec košického hokeja začal sezónu v materskom klube "oceliarov". Tam v 38 zápasoch zaznamenal šestnásť bodov, za štyri góly a dvanásť asistencií. Následne prišla ponuka, na ktorú najmladší z trojice bratov Strížovcov odpovedal kladne. „Počas sezóny sa mi ozval pán Mašlanka, či by som nemal záujem prísť do Michaloviec. Už vtedy sa spomínala účasť v baráži a aj samotný postup. Nadchol ma jeho prístup a určite ma potešilo aj to, že si ma sami vybrali,“ konštatoval zadák, ktorý počas tretieho kalendárneho mesiaca roku 2016 dovŕši plnoletosť.

Verí, že tú oslávi spoločne s postupom Michalovčanov do Extraligy. „Máme to rozbehnuté veľmi dobre. Výborne sme zvládli semifinále s Púchovom, ako aj finálové zápasy s Piešťanmi. Výsledky 3:0 na zápasy síce hovoria niečo iné, no určite to neboli ľahké stretnutia. Hlavne tie s Piešťanmi nám dali poriadne zabrať. Boli sme dobre pripravení. Piešťanci sa skôr sústredili na dohrávanie súbojov, hrali poriadne do tela. My sme sa sústredili viac na hokej a to podľa mňa rozhodlo,“ podotkol bez piatich centimetrov dvojmetrový Šimon Stríž, ktorý v šiestich zápasoch za michalovský dorast zaknihoval sedem asistencií.

Na dorastencov HK Mládež Michalovce čakajú po triumfe v prvej lige ďalšie náročné dni. Od budúceho víkendu totiž absolvujú baráž o postup do Extraligy. V nej nastúpia proti poslednému tímu z najvyššej súťaže - HC Topoľčany. Práve Šimon Stríž proti Topoľčanom v tejto sezóne odohral v drese Košíc dva zápasy, v ktorých si pripísal jednu asistenciu. „Proti tomuto tímu sa nám darilo. V prvom zápase u nich sme vyhrali 4:1, doma sme ich porazili po výsledku 5:0. Dúfam, že v úspešných výsledkoch s Topoľčanmi budem pokračovať aj v drese Michaloviec,“ presvedčivo poznamenal Šimon Stríž. Ten následne k po základnej a nadstavbovej časti poslednému tímu extraligovej tabuľky dodal. „Každý súper je zdolateľný a sú také aj Topoľčany. Keď podáme výkony, ako proti Piešťanom, určite nie sme bez šance. Musíme sa však sústrediť na svoju hru. Keby som neveril v postup cez nich, tak tu ani nejdem. V Michalovciach som našiel super partiu, ktorá si podľa mňa zaslúži úspech v podobe vytúženej extraligovej miestenky.“

Peter Brendza



Uverejnené: 06.03.2016 22:09:56 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.