files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania zbíjali pod Dubňom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaknihovali v piatkovom zápase 22. kola Fortuna ligy svoje druhé tohtosezónne víťazstvo na pôde súpera. Paradoxné je, že "žlto-modrí" zbíjali u tímov, ktoré v lete hrali v predkole Európskej ligy. Po septembrovej výhre v Trnave (1:0) tentoraz triumfovali na ihrisku MŠK Žilina, kde v prvom polčase dvakrát vyrovnali a v druhom dejstve o ich výhre 3:2 a cenných troch bodov, ktoré im môžu pomôcť k záchrane, rozhodol srbský legionár Nikola Lukič.

Zápas dvoch rozdielnych polčasov

Michalovčania pripravili „Šošonom“ prvú domácu prehru po piatich mesiacoch. „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov z našej strany. Prvé dejstvo sme síce výsledkovo zvládli, no podľa môjho názoru sme odohrali slabý polčas. Keby sme neboli tak strelecký efektívni, ako sme boli, tak je rozhodnuté už po prvej štyridsaťpäť minútovke. Druhé dejstvo už bolo podľa mojich predstáv. Dali sme tretí gól a následne sme skúsene ubránili cenné víťazstvo,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Stanislav Griga. Jeho zverenci v prvom polčase dvakrát dotiahli náskok súpera. Najskôr Koscelník v 21. minúte odpovedal na gól Jakuba Paura z 21. minúty a tesne pred koncom prvého polčasu vyrovnal na 2:2 Nikola Lukič, ktorý tak odpovedal na gól Denisa Vavra z 23. minúty. Práve srbský legionár sa stal hrdinom zápasu, keď sa gólovo presadil aj po hodine hry a tento jeho presný zásah bol víťazný.

Dobrá psychická vzpruha

Michalovský lodivod Stanislav Griga mal z víťazstva obrovskú radosť. Rodeného Žilinčania ani tak netešilo víťazstvo na domovskej pôde, skôr to, že družstvo pod jeho vedením získalo prvé tri body. „Víťazstvo ma teší v tom smere, že sme ho potrebovali. Na úvod jari máme veľmi ťažké vyžrebovanie a ľahko sa mohlo stať, že po štyroch kolách sme mohli byť bez bodu. Po tejto výhre sa nám určite bude dýchať ľahšie. Je to podľa mňa taká dobrá psychická vzpruha, ktorá môže chlapcom pomôcť do ďalšej práce,“ podotkol Stanislav Griga, ktorého zverencov teraz čaká náročný anglický týždeň. V ňom narazia na v súčasnosti dve najlepšie družstvá na Slovensku. V stredu o 16.00 hod. absolvujú aj pred televíznymi kamerami Arena Sport dohrávané stretnutie 21. kola v Bratislave na Pasienkoch proti Slovanu, no a v nedeľu o 14.30 hod. zase v ďalšom televíznom prenose tentoraz RTVS privítajú aktuálneho majstra a lídra súťaže FK AS Trenčín. „Vieme proti komu budeme hrať. Som sám zvedavý, ako to mužstvo zvládne. V týchto zápasoch nemáme veľké oči, no súperom nič nedarujeme zadarmo,“ dodal na záver Stanislav Griga.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.03.2016 21:46:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.