files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci HK Mládež víťazmi prvej ligy, v baráži vyzvú najslabšieho extraligistu

Hokejoví dorastenci HK Mládež Michalovce to dokázali. Play-off prvej ligy prešli expresnou rýchlosťou a po výhre 3:0 na zápasy nad tímom MHK Púchov v semifinále si rovnakým výsledkom poradili vo finále aj s víťazom základnej časti HK Havrani Piešťany. Mladí Michalovčania rozhodujúci krok k víťazstvu v prvej lige dorastu urobili v stredu domácim hladkým víťazstvom 5:0. Sezóna však pre nich nekončí. Naopak, teraz pre nich začína jej najdôležitejšia časť, kedy na nich čakajú barážové zápasy o postup do Extraligy. Ich súperom bude posledný tím extraligovej tabuľky HC Topoľčany.

Iba dva inkasované góly

Vo finále dorasteneckej ligy na seba narazili družstvá, ktoré si počas základnej časti počínali najlepšie. Po dlhodobej časti druhí hráči HK Mládež Michalovce mali možnosť vyzvať jej víťaza HK Havrani Piešťany, ktorý im vystavil po výsledku 3:2 na zápasy stopku počas minulosezónneho semifinále. A pomsta nielen za dve tohtosezónne prehry, ale aj za vyradenie v spomenutej sezóne im vyšla dokonale. Vo finálovej sérii totiž „havranom“ nedali najmenšiu šancu a po výhrach 5:0 a 5:2 na ľade súpera víťazstvo v prvej lige potvrdili domácou výhrou 5:0. „Výsledky hovoria jasne, no jednoznačné zápasy to určite neboli,“ rozhovoril sa jeden z dvojice trénerov dorasteneckého výberu Ivan Králik. Ten pri tíme počas sezóny pôsobil so skúseným harcovníkom Jánom Faithom. „Na súpera sme sa pripravili veľmi dobre. Chlapci do bodky splnili naše pokyny. Veľmi dobré zápasy to boli z našej strane hlavne v obrannej fáze. Za všetko hovoria iba dva inkasované góly v troch finálových zápasoch,“ pokračoval v hodnotení finálovej série Ivan Králik.

Na vyšší počet divákov boli pripravení

Michalovčania urobili veľmi dôležitý krok k vytúženému triumfu už v Piešťanoch. Ich cieľom bolo na ľade víťaza základnej časti vyhrať jeden zápas a podarilo sa im zvíťaziť dokonca dvakrát. „Síce sme s nimi mali v základnej časti nepriaznivú bilanciu dvoch prehier, verili sme, že aspoň jeden duel tam vyhrať môžeme. Nakoniec to vyšlo tak, že sme vyhrali dvakrát. Doma sme tieto víťazstvá už iba potvrdili,“ uviedol tréner michalovského dorastu. Toho zverenci na začiatku tretieho finálového duelu nehrali príliš oku lahodiaco a zdalo sa, že im dvojzápasové vedenie zväzuje ruky aj nohy. Pred návštevou 910 divákov (ktorá viackrát počas sezóny nebola ani na michalovskú Duklu...) sa zo začiatku iba hľadali. „Bolo to aj tým vedením, no hlavne tým, že na štadión prišla taká parádna divácka návšteva. My sme ich na to pripravovali, no ani jeden z chlapcov pred takouto návštevou ešte nehral. Očakával som teda, že v úvode sa im budú ruky aj nohy „splietať“, no prvým gólom to opadlo a potom to už išlo ako má,“ podotkol Ivan Králik.

Veria si aj v baráži

Michalovskí dorastenci získali triumfom vo finálovej sérii nielen víťazstvo v prvej lige, ale aj možnosť vyzvať v baráži najslabšieho extraligistu. Tým sa stalo po základnej časti najvyššej Extralige družstvo HC Topoľčany, ktoré je v tabuľke dve kolá pred koncom základnej časti beznádejne posledné so ziskom iba 20 bodov a priepastným 21 – bodovým rozdielom na predposlednú Spišskú Novú Ves. „Veľa o Topoľčanoch zatiaľ nevieme. Vieme akurát, že sa im tam v týchto dňoch z reprezentačnej osemnástky vrátil Samuel Hrabčák. Takisto majú dobrých brankárov, ktorí sú v širších nomináciách reprezentačných výberov. V sobotu hrajú v Prešove, čo využijeme a pôjdeme sa na nich pozrieť. Potom nás čaká týždeň prípravy na nich a verím, že niečo vymyslíme aj na tohto súpera,“ uviedol Ivan Králik, ktorý verí, že jeho zverenci môžu uspieť aj v baráži. „Už keď sme sa dostali takto ďaleko, tak si chceme Extraligu vybojovať. Verím, že prvé dva zápasy v Topoľčanoch odohráme v rovnakom tempe ako s Piešťanmi a minimálne jedno víťazstvo si odtiaľ prinesieme,“ uzavrel debatu Ivan Králik. My len dodajme, že baráž o postup do Extraligy sa hrá na štyri víťazné duely. Prvé dva sa odohrajú v sobotu a nedeľu 12. a 13. marca v Topoľčanoch, ďalšie dva už na michalovskom ľade v sobotu a nedeľu 19. a 20. marca.

Program extraligovej baráže (hrá sa na štyri víťazné zápasy)
1. zápas: HC Topoľčany - HK Mládež Michalovce (sobota 12. marec)
2. zápas: HC Topoľčany - HK Mládež Michalovce (nedeľa 13. marec)
3. zápas: HK Mládež Michalovce - HC Topoľčany (sobota 19. marec o 14.30 hod.)
4. zápas: HK Mládež Michalovce - HC Topoľčany (nedeľa 20. marec o 10.30 hod.)
Prípadný 5. zápas: HC Topoľčany - HK Mládež Michalovce (sobota 26. marec )
Prípadný 6. zápas: HK Mládež Michalovce - HC Topoľčany (utorok 29. marec)
Prípadný 7. zápas: HC Topoľčany - HK Mládež Michalovce (štvrtok 31. marec)

Peter Brendza



Uverejnené: 04.03.2016 14:24:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.