files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štyri Michalovčanky sú v hre o titul hokejového majstra Slovenska

V kalendári už nastal tretí mesiac v roku, kedy začínajú vrcholiť na Slovensku všetky hokejové súťaže. Potešiteľné je, že zastúpenie ešte stále majú aj Michalovčania. Aj keď hokejisti Dukly svoju sezónu ukončili, v hre sú naďalej dorastenci HK Mládež Michalovce, ktorí si zahrajú o najvyššiu Extraligu a takisto aj štyri hokejistky Lenka Čurmová, Patrícia Mária Dzurinová, Sylvia Maťašová a Michaela Hajniková, ktoré v drese ŽHK 2000 Šarišanka Prešov hrajú o titul majstra Slovenska v kategórii žien. Mimochodom, trénerom Šarišanky je bývalý brankár HK Dukla Michalovce a v súčasnosti golman prvoligového Prešova Róbert Marton.

Michalovská trojica tentoraz v reprezentačnom drese. Zľava Sylvia Maťašová, Michaela Hajniková a Patrícia Mária Dzurinová

„Šarišankám“ sa v boji o majstrovský titul zatiaľ nedarí. Počas minulého víkendu totiž prehrali s favorizovaným víťazom základnej časti ŽHK Poprad dvakrát 1:4 a v sérii hranej na tri víťazné zápasy tak budú počas nasledujúceho víkendu odvracať mečbaly Popradčaniek. „Určite to ešte nebalíme. Chceme favorita potrápiť. Naším cieľom je doma v oboch zápasoch zvíťaziť a sériu vrátiť do Popradu,“ uviedla Sylvia Maťašová, ktorá zaznamenala jeden z dvoch finálových gólov Prešovčaniek. „Tvoríme výborný kolektív, kde bojuje jedna za druhú. Verím, že sa nám to podarí a Popradčankám vrátime prehry z ich ľadu. Keď sa mám pozrieť spätne na finálové zápasy, síce sme ich prehrali 1:4, no určite sme neboli bez šance na úspech. Napríklad v druhom zápase sme prehrávali tesne pred koncom iba 1:2 a ďalšie dva góly sme inkasovali až v poslednej minúte. Určite teda nič nebalíme a chceme sa do Popradu vrátiť na rozhodujúci zápas,“ podotkla Michaela Hajniková, ktorá má iba šestnásť rokov.

Práve Michalovčanky patria v tíme Šarišanky k najmladším. Hajniková je úplným benjamínkom v tíme, takisto šestnásť rokov má Sylvia Maťašová a Patrícia Mária Dzurinová tento rok v auguste oslávi plnoletosť. Aj najstaršia z trojice Michalovčaniek si myslí, že Prešovčanky majú na to, aby sa vrátili na piaty zápas do Popradu. „My si ani nič iné nepripúšťame. Chceme v domácich zápasoch uspieť a vyrovnať finálovú sériu. Keď sa pozriem na tie dva zápasy v Poprade, určite na to máme, aby sme ich dvakrát zdolali,“ poznamenala Patrícia Mária Dzurinová. My len dodajme, že štvrtou Michalovčankou v kádri je už skúsenejšia Lenka Čurmová, ktorá bude mať síce iba devätnásť rokov, no nazrela už aj do seniorskej reprezentácie. Mládežníckymi reprezentantkami Slovenska je aj spomenutá trojica. Ich trénerom v Šarišanke je aj michalovskému čitateľovi známy Róbert Marton. Ten v rokoch 2010 – 2012 hájil farby michalovskej Dukly a v minulej sezóne chytal za prvoligový Prešov. Samotné hráčky na neho nedajú dopustiť. „Ja si myslím, že je úplne v pohode. Je síce niekedy aj prísny, no mne osobne dal veľa. Musím povedať, že spolu s dievčatami ho máme veľmi radi,“ uviedla za všetky Michaela Hajniková.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.03.2016 14:44:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.