files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla piatkový zápas nezvládla, vyrovnaná séria sa sťahuje do Michaloviec

Dobrý výkon a úspešný výsledok nezopakovali. Aj keď sa hokejisti HK Dukla Michalovce hotovali, že po prvom víťazstve 1:0 na ľade Liptovského Mikulášu o výhru zabojujú aj v druhom štvrťfinálovom súboji, nakoniec prehrali vysoko 3:8 a Liptáci tak v sérii vyrovnali na 1:1. Isté teda je, že sa v Michalovciach uskutoční nielen pondelkový tretí štvrťfinálový duel, ale aj utorkový štvrtý.

Na vysokú prehru to na začiatku zápasu vonkoncom nevyzeralo. Michalovčania sa totiž opäť ujali gólom Petra Kloudu vedenia, to si však udržali iba necelé dve minúty. Následne ešte inkasovali šesťkrát a bolo po zápase. „Skoré vedenie nám skôr uškodilo ako pomohlo,“ poznamenal tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý následne začal hodnotenie zápasu. „Nepodali sme taký výkon ako vo štvrtok. Hlavne v obrane sme nehrali dobre a vôbec sme nepomohli brankárom. Nedržali sme si priestor, čo agresívni domáci využili. V čom sme teda vynikali vo štvrtok, v piatok sme vôbec neukázali.“  Zlom nastal v druhej tretine, v ktorej Liptáci troma gólmi zlomili dej zápasu na svoju stranu. „Za stavu 2:1 netrafil Gleb Lušnikov odkrytú bránu, následne sme inkasovali tretí gól. Potom sme sa mohli vrátiť do zápasu, keď sme získali presilovku, prišlo však hlúpe desaťminútové vylúčenie kapitána Juraja Faitha, ktoré nám narušilo koncepciu. Spomenutá presilovka nám nevyšla, dokonca sme inkasovali štvrtý gól, čo rozhodlo, pretože v ďalšom priebehu zápasu sme už nenašli recept na aktívnejšieho súpera. Bolo tam viac chýb, ktoré by sa v takýchto dôležitých dueloch stávať nemali,“ zdôraznil michalovský lodivod.

Podľa trénera Petra Tirpáka urobilo družstvo v piatok oveľa viac chýb ako vo štvrtok

Po dvoch zápasoch sa tak podobne ako v minulej sezóne séria sťahuje do Michaloviec za vyrovnaného stavu. V čom boli zápasy na Liptove podobné a v čom odlišné? „Rovnaké v tom, že obidva mali výbornú úroveň, za ktorú by sa nehanbili ani extraligisti. Rozdiel bol v tom, že my sme urobili viac chýb v druhom zápase. To rozhodlo v náš neprospech. Prvý duel sme hrali výborne, strážili sme si priestor, pomáhali brankárovi Trenčanovi, ktorý nám to vrátil viacerými úspešný zákrokmi. V piatok to tak nebolo, náš defenzívny výkon už taký dobrý nebol. Ako negatívom vidím práve dosť chýb v druhom zápase, no aj našu disciplinovanosť, pretože sme mali opäť dosť vylúčených a oslabovky nám zobrali dosť síl,“ neodpustil si Peter Tirpák kritiku do vlastných radov. Ten následne dodal. „Prehra v piatkovom zápase ma mrzí aj kvôli fanúšikom, ktorí za nami merali dlhú cestu. Touto cestou by som sa im chcel za to poďakovať.“ Aj napriek negatívom v druhom zápase Michalovčania dosiahli to, s čím cestovali na Liptov. „S víťazstvom rozhodne môžeme byť spokojní. Teraz to musíme potvrdiť v pondelok a utorok doma. Určite sa naspäť na Liptov vracať nechceme a najradšej by som bol, keby sme o postupe rozhodli doma dvoma víťazstvami. Keď sa budeme vyvarovať chýb z druhého zápasu a pridáme k tomu ešte aj disciplínu, verím, že sa nám to môže podariť,“ dodal na záver tréner michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.02.2016 20:22:06 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.