files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na úvod sústredenia cenné víťazstvo

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce začali herné sústredenie v španielskom Alicante na výbornú, keď vo svojom prvom predstavení zdolali účastníka najvyššej gruzínskej súťaže FC Lokomotiv Tbilisi 2:1. Zverenci trénera Stanislava Griga síce prehrávali od desiatej minúty, kedy sa z pokutového kopu presadil Benashvilli, no potom rovnako z penalty ešte do konca prvého dejstva vyrovnal Filip Serečin a tento útočník deväť minút pred koncom rozhodol o výhre Michalovčanov svojím druhým gólom.

S výhrou bol spokojný aj tréner MFK Zemplín Stanislav Griga. „V prvom rade sme radi, že sme odohrali zápas vo výbornom prostredí na dobrom teréne. Nehrali sme na nejakom tréningovom ihrisku, ale na normálnom malom štadióne, kde mala hracia plocha klasické rozmery, a to je vždy lepšie, ako tréningová plocha. Takže z toho pohľadu je veľká spokojnosť. Aj kvalita súpera bola veľmi dobrá. Duel bol vyrovnaný, v prvom polčase sme boli o niečo lepší my, v tom druhom zase súper. Keď sme dali druhý gól, tak nás Gruzínčania zatlačili. Párkrát sme tam zbytočne stratili loptu, keď sme mohli otvoreného súpera potrestať, ale nedohrali sme to dobre. Každá výhra nad zahraničným protivníkom z najvyššej súťaže sa počíta. Tešíme sa, že sa nám to podarilo,“ poznamenal pre oficiálnu stránku fortunaligistu kormidelník MFK Zemplín. Toho potešilo aj to, že jeho zverenci sa výborne popasovali s nepriaznivým stavom. „V úvode sme urobili veľmi hlúpu penaltu, z ktorej nás súper potrestal. Potom sme však prevzali iniciatívu a tiež sme skórovali z jedenástky, ktorá však vzišla z našej väčšej aktivity po inkasovanom góle.“

Po jesennej časti desiaty tím Fortuna ligy na hernom sústredení v Španielsku skúša aj Srba Nikolu Lukiča. Stredný záložník naposledy pôsobiaci v bieloruskom FK Minsk, odkiaľ do Michaloviec prišiel aj krajný bek Sviarchynski, odohral prvý polčas a trénera Grigu uspokojil. „Hlavne on urobil tú penaltovú situáciu, keď sme vyrovnali. Mal trošku problémy s fyzickou prípravou, v januári netrénoval so žiadnym mužstvom, iba so svojim kondičným trénerom. Bol to iba jeho prvý zápas v tomto roku. Chceme ho vidieť aj v ďalších dueloch, keď nastúpime v inom zložení. V základnej zostave teda nastúpi aj v sobotu. Proti Tbilisi sa určite nestratil, do medzihry a kvality smerom dopredu by mohol byť pre nás dobrým riešením alebo prínosom. Zatiaľ ho však ešte neangažujeme, uvidíme, ako sa ukáže v ďalšom zápase. Som rád, že je tu,“ skonštatoval pre oficiálnu stránku MFK Zemplín Stanislav Griga, ktorého zverenci budú v zápasovej dianí najbližšie v sobotu, kedy ich čaká duel proti moldavskému FC Dacia Kišinov.

pb (foto fb mfk zemplín)



Uverejnené: 12.02.2016 12:41:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.