files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná rozlúčka so základnou časťou, v play-off proti Liptákom

Hokejisti HK Dukla Michalovce vo svojom poslednom zápase základnej časti konečne zabrali naplno a po výhre 5:2 nad Topoľčanmi si definitívne zabezpečili šieste miesto v tabuľke. V play-off narazia na po základnej časti tretí Liptovský Mikuláš a pôjde tak už o štvrtú štvrťfinálovú konfrontáciu týchto súperov v posledných piatich sezónach prvej hokejovej ligy. Dodajme len, že doteraz sa dvakrát radovali Michalovčania, no v poslednej konfrontácii v minulej sezóne sa tešili Liptáci, ktorí zvíťazili rovnako ako v predošlých sériách Michalovčania, teda 3:2 na zápasy.

Michalovčania rozhodli o svojej výhre nad Topoľčanmi v druhej tretine, ktorú vyhrali 4:1. Dvoma gólovými zápasmi sa v nej uviedla nová posila slovinský útočník Luka Bašič a takisto aj rekonvalescent po zranení Peter Čížek, ktorý tak zrejme na najdôležitejšiu časť sezónu hlási opätovný návrat formy. „Prvá tretina nebola z našej strany najlepšia. Bolo to možno spôsobené únavou, alebo možno aj tým, že sme už mysleli na play-off. Dva góly ma určite tešia. Aj v Detve som mal niekoľko šancí, padlo to až teraz. Prvoradé je však víťazstvo. Teší ma, že sme ho dosiahli a do play-off tak vstúpime víťazne. Po tých posledných zápasoch, keď sme tuším nevyhrali v riadnej hracej dobe desať zápasov je to dobrý impulz, ktorý by nás mohol nakopnúť, aby sme sa dobre psychicky pripravili na najdôležitejšiu časť sezóny,“ zdôraznil po zápase Čížek, ktorý zaznamenal druhý a štvrtý gól michalovskej Dukly.

Aj keď do konca základnej časti prvej hokejovej ligy je potrebné odohrať ešte jedno kolo (Michalovčania v ňom majú po odstúpení Humenného voľno), štvrťfinálové dvojice sú už jasné. Michalovskí hokejisti, ktorí skončia po základnej časti na šiestom mieste, v prvom kole play-off nastúpia proti Liptovskému Mikulášu. S Liptákmi sa stretávajú vo štvrťfinále už po štvrtýkrát a zakaždým diváci videli vyrovnanú sériu, ktorú rozhodol piaty zápas. V prvých dvoch sériách (sezóna 2011/2012, 2012/2013) boli úspešnejší Michalovčania, v sezóne 2014/2015 im však Liptáci vrátili spomenuté dve prehry a do semifinále postúpili oni. Paradoxom je, že všetky doterajšie série sa rozhodovali až v piatom zápase. „Vyrovnanú sériu očakávam aj teraz. Bude to určite „ubojované“ a rozhodovať budú aj maličkosti. Musíme všetko podriadiť tomu, aby sme boli úspešní,“ poznamenal Peter Čížek, ktorý sa následne dodal. „Liptovský Mikuláš poznáme dobre. Hrajú dosť podobný hokej ako my. Musíme hrať obetavo, podať bojovný výkon a verím, že sa úspech dostaví. Každý z nás, kto tu je určite nechce skončiť v prvom kole. Sme tu od 5. augusta a až teraz sa pre nás začne tá pravá sezóna. Doteraz sme si to mohli nejako nacvičiť a až teraz sa rozhodne, či bude sezóna úspešná alebo nie.“

Michalovskí hokejisti po základnej časti obsadia šieste miesto, čím nesplnili cieľ vedenia klubu umiestniť sa do štvrtého miesta a začínať štvrťfinálovú sériu doma. Môžu za to hlavne kolísavé výkony, ktoré predvádzali počas celej základnej časti. Spokojný nemohol byť ani kapitán Juraj Faith. „Chlapcom som v šatni povedal, že nevydarená základná časť sa dá napraviť úspechom v play-off. Mužstvo tu nie je zlé a urobíme všetko preto, aby sme ten úspech dosiahli. Čaká nás Liptovský Mikuláš, ktorý je silným súperom. Majú výborných hráčov, výborného trénera. Nečaká nás teda nič jednoduché, no postúpiť nie je nemožné,“ uviedol Juraj Faith, ktorý následne pokračoval. „V play-off si už súpera nevyberiete. Samozrejme, chceli sme skončiť v tabuľke vyššie. Na druhej strane, Liptovský Mikuláš je určite priechodnejšie družstvo ako trebárs Nové Zámky alebo Bardejov. Ako ste uviedli, nemáme za sebou najlepšiu sezónu a do štvrťfinále s Liptovským Mikulášom nejdeme z pozície favorita. Pokazená základná časť sa dá napraviť jedine v play-off. To už je iná súťaž. Ako veľmi dôležitý vidím prvý zápas v Liptovskom Mikuláši. Musíme zabudnúť na to čo bolo a sústrediť sa na to, čo bude.“

Michalovskí hokejisti odohrali s Liptákmi v základnej časti tri vyrovnané zápasy. V druhom kole prehrali na Liptove tesne 3:4, v 24. kole tam dokonca vyhrali 5:2. Vyrovnaný duel videli diváci aj v 35. kole, kedy Liptákom „vojaci“ podľahli na domácom ľade 3:4 po samostatných nájazdoch. Výrazne za kratší koniec s nimi ťahali iba v 13. kole, kedy im na domácom ľade podľahli hladko 2:6. Očakáva michalovský kapitán vyrovnané zápasy aj vo štvrťfinálovej sérii, ktoré medzi týmito súpermi končili vždy piatym zápasom? „Určite by som bol rád, keby to skončilo aj 3:2 len s opačným víťazom ako minulý rok. Séria na tri zápasy je dosť špecifická. Podľa mňa je spravodlivejšia na štyri zápasy. Veľa napovie už prvý zápas. Aj keď to nebude posledný zápas, ukáže veľmi veľa. Urobíme všetko preto, aby sme odčinili základnú časť. Pre mňa osobne je šieste miesto troška rozpačité. Preto chcem ísť v play-off ďalej,“ dodal michalovský kapitán.

Program štvrťfinálovej série:
1. zápas: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (štvrtok 11. február 17.00 hod.)
2. zápas: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (piatok 12. február 17.00 hod.)
3. zápas: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (pondelok 15. február 17.00 hod.)
Prípadný 4. zápas: HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (utorok 16. február 17.00 hod.)
Prípadný 5. zápas: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce (štvrtok 18. február 17.00 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 06.02.2016 14:02:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.