files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po dvoch prehrách v rade presvedčivé víťazstvo

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v stretnutí 13. kola II. basketbalovej ligy skupina Východ na domácej pôde nad tímom BK Sabinov presvedčivo o dvadsať bodov 77:57, keď už do polčasu viedli dvadsaťjedenbodovým rozdielom 46:25. Michalovskí basketbalisti tak zvíťazili po dvoch prehrách, ktoré utrpeli v prvých dvoch zápasoch roka 2016. Najbližšie sa predstavia v susedskom derby v Humennom, v domácej telocvični Gymnázia Pavla Horova ich uvidíme v sobotu 13. februára, kedy v rámci 15. kola privítajú celok BK Kapybary Košice, ako aj o týždeň neskôr, teda v sobotu 20. februára, kedy v dohrávke 10. kola nastúpia proti BK UVLF Košice.

Michalovskí basketbalisti ostatné dva zápasy na pôde súperov prehrali a bolo otázne, aké stopy to na ich výkone zanechá v stretnutí proti ambicióznemu Sabinovu, aj s ich bývalým hráčom Andrejom Tebeľákom. Dá sa povedať, že v zápase zvíťazili hladko, aj keď sa z ich strany vyskytli chyby a bolo cítiť aj nervozitu. Na druhej strane, chyby robil aj súper a práve tie jeho mali väčší vplyv na konečný výsledok. „Na zápas sme sa poctivo pripravovali a pripravený nastúpiť bol aj hrajúci tréner Milan Janošov st. či skúsený Smolák. Vyšiel nám úvod zápasu. Družstvo dobre bránilo, keď lídrovi Sabinova Tebeľákovi dovolilo zaznamenať v prvej desaťminútovke iba tri body. Navyše, dominovali sme aj v prechode do útoku. Darilo sa hlavne Mižákovi, ktorý v prvej štvrtine zaznamenal jedenásť bodov. Aj vďaka jeho streleckej úspešnosti sme viedli po prvej štvrtine 27:13. V druhej náš náskok ešte narástol a v polčase bol rozdiel v skóre 46:25 v náš prospech,“ poznamenal na margo prvého polčasu prezident 1. BK D Ladislav Janošov.

Sabinovčania sa ale nevzdali ani za nepriaznivého stavu. Tretiu štvrtinu vyhrali o šesť bodov a zdalo sa, že zápas môžu ešte zdramatizovať. „Súper nám začal poriadne brnkať na nervy. Zmenil obranu na zónovú, proti ktorej sme sa dlho nevedeli presadiť. Navyše sa nám po nešetrnom zákroku súperovho hráča Kandráča zranil dovtedy líder Mižák, ktorý sa už na ihrisko nevrátil. Dlho sme sa nevedeli presadiť. Začiatok tretej štvrtiny sme prehrali 5:16 a hostia sa tak vrátili do zápasu. Našťastie, v závere tretej štvrtiny sme zabojovali. Ďalší úsek sme vyhrali 9:4 a po tretej štvrtine tak viedli o pätnásť bodov. Hostia navyše v tomto čase stratili pre päť faulov Tebeľáka a za protesty aj Tomka, čo bola citeľná strata. Záverečná štvrtina bola už v našej réžii. Hostia nedokázali využiť ani to, že hádzali až desať trestných hodov (my ani jeden), pričom premenili iba šesť z nich. Nakoniec sme vyhrali rozdielom dvadsiatich bodov a ukončili tak nepriaznivú dvojzápasovú sériu prehier,“ uviedol ešte k zápasu Ladislav Janošov.

1. BK D Michalovce - BK Sabinov 77:57 (46:25)
Štvrtiny: 27:13, 19:12, 14:20, 17:12
Strelci: Janošov ml. 21, V. Mitterpák 17, Mižak 13, Mir. Miháľ 8, T. Mitterpák 6.



Uverejnené: 01.02.2016 21:11:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.