files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalšia veľmi ťažká rana pre michalovskú Duklu

Hokejisti HK Dukla Michalovce opäť nepotešili svojich fanúšikov. Tentoraz prehrali na domácom ľade s Novými Zámkami hanebne 2:9 a pred blížiacim sa play-off vôbec nepresvedčili diváka, že majú na viac, ako súčasné šieste miesto. Touto prehrou si tak nielenže úplne zavreli dvere do prvej štvorky, čo bolo stanoveným cieľom pred začiatkom sezóny, no iba na štyri body sa k nimi priblížila Senica, ktorá dokonca odohrá o jeden zápas viac. Ešte viac ako vysoká prehra s Novými Zámkami však bolí to, že „vojaci“ opäť produkovali množstvo hrubiek v defenzíve a v tíme sa nenašiel jeden hráč, ktorý by zdvihol michalovskú zástavu vyššie.

Duel 41. kola prvej hokejovej ligy sa hodnotil lepšie trénerovi HC Mikron Miroslavovi Chudému. Toho zverenci s Michalovcami v tejto sezóne do štvrtého vzájomného duelu získali iba chudobné dva body za domáce víťazstvo 5:4 po predĺžení v 30. kole. V ostatných dvoch zápasoch ťahali za kratší koniec. Teraz však všetko „vojakom“ vrátili aj s úrokmi. „Chalanov som na to upozorňoval pred zápasom, že Michalovce majú svoju silu. Aj preto som prekvapený z vývoja zápasu. Ten sa nám vydaril. Pravdupovediac, od domácich som čakal väčší odpor. Pôsobili na mňa dosť odovzdane,,“ skonštatoval po stretnutí Miroslav Chudý, ktorého zverenci sa v roku 2016 držia na víťaznej vlne a v lige aktuálne ťahajú osemzápasovú víťaznú sériu.

V úplne inej pohode sú michalovskí hokejisti. Tí po solídnej tretej štvrtine dávali nádej, že to môže byť dobré. Bolo to však iba do začiatku štvrtej štvrtiny, v ktorej ani týždeň pred začiatkom play-off nevedia nájsť starú formu. „Po tejto prehre ani nie je čo hodnotiť. Nezachytili sme úvod zápasu. Opäť sme podobne ako s Prešovom trikrát inkasovali. Aj keď sa tomu na tréningu venujeme, stále robíme tie isté chyby, ktoré sa opakujú. Treba ale poznamenať, že Nové Zámky sa na nás pripravili veľmi dobre a ukázali, že sú vážnym ašpirantom na víťazstvo v prvej lige,“ skonštatoval na margo michalovského premožiteľa tréner HK Dukla Peter Tirpák. Podľa jeho ďalších slov však nebol rozhodujúci začiatok prvej tretiny, ale tej druhej, v ktorej jeho zverenci za štyri minúty dvakrát inkasovali a tretinu prehrali vysoko 0:4. „Po zlom úvode z našej strany sa hra vyrovnala. Do druhej tretiny sme išli s cieľom neinkasovať a trpezlivo čakať na svoju šancu. To sa však všetko rozsypalo po osemnástich sekundách, kedy sme opäť inkasovali... Mrzí ma to, pretože si niečo povieme v kabíne a niečo iné robíme na ľade,“ dodal ešte Tirpák k najvyššej domácej prehre „vojakov“ od ich návratu do prvej ligy.

Zápas s popredným tímom prvej ligy naplno odkryl nedostatky, s ktorými sa Michalovčania boria celú sezónu. Obrovské chyby v obrane, nedržanie si priestoru, nepokrývanie hráčov, kolísavosť výkonov a hlavne žiadna bojovnosť o lepší výsledok. Práve to posledné bolí najviac. Pomôže táto facka pred blížiacim sa začiatkom play-off? „Máme pred sebou posledný týždeň základnej časti. V prvom rade sa musíme už konečne dať dokopy. K dispozícii už budem mať aj Petra Čížeka a Martina Drotára, ktorí pauzovali pre zranenie a chorobu. Za tie zvyšné dni ešte trochu potrénujeme, no v prvom rade sa musí mužstvo dať dokopy psychicky. Momentálne to už totiž je aj na nej, čo sa jasne ukázalo na nepodarených úvodoch doma s Prešovom a teraz s Novými Zámkami,“ podotkol tréner michalovskej Dukly, ktorého tím v posledných troch zápasoch inkasoval 21 gólov! „Každý z hráčov by si mal vstúpiť do svedomia. Keď budeme dodržiavať veci, čo robíme na tréningu, ešte nič nemusí byť stratené. Musíme však hrať koncentrovane, musíme byť disciplinovaní, nie ako proti Novým Zámkom, keď sme opäť inkasovali dva vyššie tresty,“ dodal na záver Peter Tirpák.

Peter Brendza 



Uverejnené: 30.01.2016 10:53:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.