files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ukončila nepriaznivú sériu, piatkový súboj s Novými Zámkami výzvou

Osem zápasov čakali hokejisti HK Dukla Michalovce na víťazstvo u súpera. Poslednú výhru zaknihovali ešte 2. decembra 2015 v Liptovskom Mikuláši (5:2), odvtedy ťahali „tirpákovci“ nepriaznivú sedemzápasovú sériu, z ktorej vydolovali iba jeden bod za prehru po predĺžení v Nových Zámkoch. Michalovčanom sa podarilo nepriaznivú sériu zlomiť až v poslednú januárovú stredu, kedy zvíťazili v rámci 40. kola I. hokejovej ligy na ľade Spišskej Novej Vsi 6:5 po predĺžení.

Vojaci mohli dokonca zabodovať naplno. V druhej tretine dvakrát viedli rozdielom troch gólov (1:4, 2:5), domáci hokejisti ale zlepšeným záverom dokázali vyrovnať na 5:5. „Začiatok sme mali vcelku dobrý. Hrali sme presne to, čo chceme hrať aj v play-off. Dodržiavali sme systém a jeho výsledkom bolo naše vedenie 2:0 po šiestich minútach. Potom sme ale od toho upustili. Prišli nejaké vylúčenia a dostali sme tak do hry aj domácich. Tí sa v tretej tretine vypli k výbornému výkonu. Trošku nás tým zaskočili. Treba uznať, že my sme z našej hry upustili, oni začali hrať a na ľade to bolo vidno. Aj preto prišlo ich zaslúžene vyrovnanie. Dlho sme však vonku nevyhrali a aj preto nás môže toto víťazstvo tešiť,“ uviedol na margo stretnutia na Spiši útočník HK Dukla Michalovce Matej Hinďoš.

„Určite sa dá na tejto výhre stavať, no od začiatku sezóny podávame kolísavé výkony. Raz zahráme dobre, ako napríklad doma s Bardejovom, potom príde nepodarený zápas. Všetko je to podľa mňa v hlavách. Musíme zabrať aj v ďalších zápasoch, ktoré nás ešte čakajú do konca základnej časti, aby sme sa dobre pripravili na najdôležitejšiu časť sezóny play-off. Dôležité sú hlavne súboje s ťažkými súpermi, ako sú napríklad Bardejov či Nové Zámky. Práve na týchto súperoch sa buduje sebavedomie,“ pokračoval Matej Hinďoš.

Práve jeden z týchto súperov, ktorých menoval Hinďoš, čaká na „vojakov“ v piatok v ich domácom zápase. V tradičnom čase od 17.00 hod. totiž privítajú v tabuľke druhé Nové Zámky, s ktorými v tejto sezóne získali z troch zápasov sedem bodov. Nové Zámky sa ale v poslednej dobe už po druhej trénerskej výmene poriadne rozbehli. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Chudý - Jaroslav Torok zvíťazili v siedmych zápasoch v rade a aktuálne majú asi najlepšiu formu v lige. „Síce sme s nimi dvakrát v tejto sezóne vyhrali a aj v treťom zápase sme tam boli blízko k víťazstvu, no musíme si dať na nich veľký pozor. Ľahký súper nás určite nečaká. Nové Zámky majú veľmi kvalitný káder. Je to jeden z vážnych kandidátov na extraligovú baráž, no na druhej strane je to hrateľný súper. My sa paradoxne vieme vypnúť k dobrým výkonom práve proti takýmto súperom. Súboj s nimi bude pre nás ďalšou výzvou. Nechcem to zakríknuť, no myslím si, že diváci uvidia vyrovnaný súboj, dúfam s lepšou koncovkou v náš prospech,“ poznamenal k piatkovému zápasu Matej Hinďoš.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.01.2016 13:47:33 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.