files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bardejov po prvýkrát na štíte „vojakov“

Uzimený michalovský hokejový štadión zažil jeden z ďalších krásnych zápasov. O ten sa pričinili hokejisti HK Dukla Michalovce, ktorí po bojovnom výkone, pri ktorom nechali na ľade aj srdce, po prvýkrát v sezóne zdolali lídra prvej ligy z Bardejova. Ich víťazstvo 4:3 po predĺžení je o to cennejšie, že ho dosiahli v poriadne oklieštenej zostave, keď im chýbala až pätica hráčov (a to prvý brankár Okoličány, dvaja kľúčoví obrancovia Kubát - Hančák a dvaja centri útokov Klouda - Huňady) a takisto aj po nepodarenom úvode, v ktorom za deväťdesiat sekúnd prehrávali 0:2. Famóznym obratom v druhej a tretej tretine však Michalovčania ukázali, že hokejovú kvalitu majú a po nepresvedčivých výkonoch a výsledkoch opäť raz potešili fanúšika.

Domáci hokejisti nevstúpili do derby zápasu najlepšie. Ich brankár Tomáš Petro si ani raz nesiahol na puk a už ho musel dvakrát vyťahovať z brány. Vzhľadom na oklieštenú zostavu a posledné výsledky Dukly sa zdalo byť vymaľované, a možno aj preto sa ozýval z tribúny piskot. „Po prvej tretine, ktorú sme prehrali 0:2, padli v kabíne aj tvrdšie slová. Chvalabohu, padlo to na úrodnú pôdu. V druhej tretine sme vyrovnali hru a v jej závere aj výsledok,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Ivan Fedorko, ktorý sa na veľkom obrate podieľal víťazným gólom v predĺžení a takisto aj dvoma asistenciami.

Zlý začiatok si vysvetliť nevedel. „Neviem, čím to bolo. Možno aj tým, že posledné zápasy nám nevyšli. Navyše, teraz na nás prišli zdravotné problémy, keď veľa hráčov trápili choroby. Päť nás dnes nenastúpilo, ďalší hrali iba so sebazaprením a možno aj to spôsobilo ten nepodarený úvod. Potom sme však na všetko zabudli a rozbehli sme sa,“ s úsmevom na perách podotkol Ivan Fedorko a ešte pokračoval. „My sme do zápasu išli s tým, že aj bez chorých či zranených chceme vyhrať a prerušiť nepriaznivú sériu troch prehier. Mohli sme vyhrať aj v riadnom hracom čase, keď sme krátko pred koncom viedli 3:2, no teší aj výhra po predĺžení. Body nám utekali cez prsty a keďže chceme ešte ponaháňať tímy v prvej štvorke, musíme bodovať.“

Maródka v kádri však trénerovi Petrovi Tirpákovi urobili aj veľmi príjemné starosti. K ruskej dvojici útočníkov Gleb Lušnikov - Andrej Salnikov zaradil práve Fedorka a tento útok sa postaral o všetky góly v sieti Bardejovčanov. Navyše na ľade pôsobili, akoby spolu hrali už pár rokov a zdá sa, že „humenská motorová myš“ zapadla k dvom ruským bohatierom perfektne.  „S Ivom sa nám hralo veľmi dobre. Konečne sme spolu s Glebom dostali poriadny priestor na ľade a hrali sme aj presilovky, ktoré nám vyšli. Verím, že tréner nám bude dôverovať stále viac a viac,“ poznamenal po stretnutí Andrej Salnikov, ktorý prvý gól strelil a na vyrovnávajúcom sa podieľal prihrávkou. „Aj keď sme hrali oslabení, motivácia potrápiť lídra nám nechýbala. Chceli sme ho konečne zdolať, pretože dvakrát sme s nimi prehrali iba tesne. Navyše, mali sme za sebou nepriaznivú sériu, ktorú sme chceli rozhodne ukončiť,“ pokračoval Andrej Salnikov.

Ten nám na otázku, či Michalovčania konečne prelomili nepriaznivú sériu odpovedať nechcel. „Keď sme mali sedemzápasovú víťaznú sériu, tak som vám povedal, že jej nie je koniec a prídu aj ďalšie víťazstvá. Žiaľ, hneď na to sme prehrali v Bardejove. Teraz radšej nehovorím ohľadom ďalších zápasov nič,“ s úsmevom na perách podotkol Salnikov, ktorý následne dodal. „Víťazstvo nad lídrom súťaže nám určite pomôže. Naďalej chceme ísť do play-off z čo najlepšieho miesta a zbrane v boji o prvú štvorku ešte rozhodne neskladáme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 16.01.2016 14:02:45 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.