files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

DOBRÁ RADA STOJÍ CENT (alebo groš?)

Ako sa čo najlepšie postarať o záhradku, čo všetko k tomu budete potrebovať, aké novinky sa na trhu objavujú? Aj o tom sme sa porozprávali s predajcami novej predajne Slovakia Trend v Sobranciach.

 
Starostlivosť o okrasnú záhradu a trávnik, aby boli čo najkrajšie. Aké nástroje by sme si mali zaobstarať?

Neodmysliteľnou súčasťou starostlivosti o okrasnú záhradu je zavlažovací program, do ktorého patria hadice, rôzne rozprašovače vody, spojky, záhradné  sprchy, ako i rôzne druhy polievačiek. Trávnik si vyžaduje  kvalitné  kosačky. Tie máme v ponuke buď benzínové, alebo elektrické, s pohonom alebo bez, pre tých náročnejších ponúkame aj elektrický nožový prevzdušňovač, ktorý dopomôže k lepšiemu odnožovaniu korienkov trávy a výsledkom je hustý trávnik. Novinkou  sú tiež okrasné plôtiky, ktoré oddeľujú okrasné dreviny od trávnika. Na tvarovanie okrasných rastlín máme veľký výber nožníc a plotostrihov. Kvitnúce rastlinky zasa môžeme vysadiť do vkusných maľovaných kvetináčov, prípadne kochlíkov rôznych veľkostí.

Ako sa starať o zeleninovú záhradku?

Tu  by sme dali do pozornosti náradie na obrábanie pôdy, ako sú sady motyčiek a motýk. U nás si zákazník môže vybrať od tých najľahších po kované, ktoré sa používajú na ťažké pôdy. V našej ponuke nechýbajú rýle s praktickou T- rúčkou, buď sklolaminátovou alebo drevenou,  a radi poradíme aj pri výbere kovaných, drevených alebo sklolaminátových hrablí. Všetky ponúkané náradia sú už s násadou, ale nie je problém zakúpiť si ich aj samostatne. Pri výsadbe môžeme použiť sejačku a sadiace kolíky.

Veľkou pochúťkou malých i veľkých sú jahôdky a veľmi obľú- bené sú aj uhorky. Ako postupovať, aby sme mali krásnu a bohatú úrodu?

Krásne a zdravé jahody dopestujeme pomocou textílie, ktorá udržiava dostatočnú vlhkosť a bráni v prerastaní buriny, pri daždivom počasí zasa zabraňuje hnilobe. V pareniskách, ktoré ponúkame, zasa pomôžeme rastlinkám rýchlo vyklíčiť a vyrásť. Keď sú rastliny dostatočne veľké, je nutné ich zafixovať kovovými točenými tyčami ,  ktoré ponúkame v rôznych veľkostiach. Ich výhodou je,  že nám vydržia niekoľko rokov. Sadenice uhoriek pripevníme k umelohmotným pevným sieťam, ktoré nám pri vhodnom uskladnení môžu slúžiť tiež niekoľko sezón. Keď je už všetko zasiate a vysadené,  ako správni hospodári sa postaráme o likvidáciu buriny, lístia a pokosenej trávy, najlepšie do vzdušných kompostérov rôznych veľkostí. Tie sú pre lepšiu prepravu rozložené na menšie časti. Elektrické a motorové drviče vám zasa pomôžu zbaviť sa vetvičiek a konárov, ktoré taktiež dopomôžu k príprave kvalitného kompostu.
Spomínali sme ešte ovocnú záhradu.

Ako sa teda staráme o naše ovocné stromy, kry?

My vás pripravíme aj na sezónu v ovocnej záhrade. Dôležité je stromy správne a dobre orezať. Pri orezávaní sa nezaobídete bez kvalitných nožníc, vhodné sú aj s teleskopickou rukoväťou a  kvalitnej pílky. Sada štepárskych nožov poslúži pri štiepení nových  stromov. Aby ste sa dostali  ku korunám a vrcholom stromov, určite Vám dobre poslúži bezpečný a ľahko manipulačný rebrík, v ponuke máme drevené alebo hliníkové rebríky, univerzálne, alebo výsuvné.

Keď sme sa postarali o stromy, potrebujeme ešte pokosiť okolie, čo odporúčate?

Dnes je už na trhu bohatá škála elektrických a benzínových kosačiek s pohonom alebo bez. V našej predajni Vám radi poradíme pri ich výbere a tiež pri výbere  výkonných krovinorezov alebo vyžínačov. Niekto nedá dopustiť na kosenie klasickou kosou, ani s tým nemáme problém. V ponuke máme drahšie i lacnejšie  osvedčené Rakušanky aj Ruské kosy  s príslušenstvom.

A čo, ak naši čitatelia majú diery v plote a už sa im neoplatí ich  stále dookola plátať?  Alebo ako si urobiť viac súkromia v záhrade či na balkóne?

My vám ponúkame širokú škálu oplotení, buď klasický očkový drôt pozinkovaný alebo pogumovaný, v rôznych výškach, aj so stĺpikmi, alebo oplotenie v pevnom prevedení. Prácu určite uľahčí aj možnosť zakúpenia už hotových bráničiek so zámkom. V prípade, že  naši zákazníci chcú mať viac súkromia, odporúčame nepriehľadné oplotenie - hustotkanú zelenú sieť, rakos, alebo bambus.
 
Keď sa už tak dobre postaráme o záhradku a bude nám priať aj počasie, určite budeme mať bohatú úrodu. Čo nám uľahčí prácu pri zbere?

Určite je dobré si zaobstarať umelohmotné košíky a prepravky, ako i väčšie barelové nádoby aj s vekom, tie máme v ponuke v dostatočnom predstihu. Skvelým pomocníkom pri všetkých týchto prácach je fúrik. Pre starších ľudí je vhodný umelohmotný odľahčený fúrik, či už na prevážanie trávy, lístia aj zeminy. Potom sú tu klasické fúriky buď s plným bantamovým  alebo nafukovacím kolesom. U nás na nich nájdete aj náhradné diely.

Milí naši čitatelia, ak aj Vaším cieľom je, aby Vám chvíle vo Vašej záhradke priniesli radosť a oddych, príďte sa poradiť do  predajne SLOVAKIA TREND,  ako ju urobiť čo najkrajšie a najlepšie. Určite Vám radi pomôžu.                                

                    (eh)

 



Uverejnené: 11.05.2010 09:09:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.