files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal so zimnou prípravou

S novým trénerom a starým kádrom začal v piatok 8. januára zimnú prípravu MFK Zemplín Michalovce. Fortunaligový nováčik, ktorý zimuje na desiatom mieste tabuľky s päťbodovým náskokom pred poslednou Skalicou, má v príprave zatiaľ naplánovaných šesť zápasov, ďalšie tri odohrajú Michalovčania na sústredení v španielskom Alicante. Tréner Stanislav Griga, ktorý je zatiaľ bez asistenta, privítal na úvodnom tréningu 24 hráčov, chýbali legionári Akaki Khubutia (koniec zmluvy), Emmanuel Mensah (koniec zmluvy - v rokovaní o jej predĺžení), Peter Nworah (zmeškal lietadlo z Nigérie) a takisto aj najväčšia opora v jeseni brankár Marián Kelemen (v jednaní o novej zmluve). Novicom v kádri zatiaľ nie je nikto, v Michalovciach sa však obzerajú po posile tak do obrany, ako aj do útoku.

O príprave

Michalovčania sa budú pripravovať v domácich podmienkach. Na programe zatiaľ majú šesť prípravných duelov. Prvý s Lokomotívou Košice mali odohrať už v sobotu 9. januára, no nakoniec sa tento duel preložil na utorok 19. januára. Okrem troch súbojov so slovenskými celkami čaká Michalovčanov aj konfrontácia s maďarským jesenným majstrom Ferencvarošom Budapešť, ďalším účastníkom najvyššej maďarskej ligy DVSC-TEVA Debrecín, no a takisto aj s popredným tímom poľskej ligy MKS Cracovia SSA Krakov. Tak ako minulý rok pôjdu Zemplínčania na sústredenie do tepla, no tentoraz nie do Turecka, ale do Španielska. „Rozhodli sme sa tak aj z dôvodu situácie v Turecku. Tak to momentálne riešia aj ďalšie tímy. Sústredenie absolvujeme v termíne od 8. do 17. februára v španielskom Alicante, kde odohráme tri alebo štyri zápasy. Súperi sú momentálne v štádiu vybavovania, no malo by ísť o jeden čínsky celok, moldavský Kišinov, gruzínsky Lokomotiv Tbilisi a v hre sú aj domáce španielske tímy,“ poznamenal k prípravným zápasom športový riaditeľ MFK Zemplín Michalovce Marek Zahorčák.

O zložení realizačného tímu

Ako je známe, v posledných dňoch kalendárneho roka 2015 skončil tréner František Šturmu a spolu s ním mal skončiť aj celý realizačný tím, teda aj asistenti Vladimír Rusnák a Adrián Devečka a takisto aj tréner brankárov Martin Raška. Ten nakoniec ostáva naďalej trénerom brankárov aj pod vedením nového trénera Stanislava Grigu, ktorý začal prípravu zatiaľ bez asistenta. „Momentálne finišujú rokovania s trénerom Antonom Šoltýsom, ktorý by mal byť asistentom trénera Grigu,“ uviedol športový riaditeľ Marek Zahorčák na margo príchodu trénera, ktorý v Michalovciach pôsobil aj v jari 2014, keď robil asistenta Ondrejovi Dudovi.

Stanislav Griga na prvom tréningu privítal 24 hráčov

O kádri

A sme pri otázke, ktorá najviac trápi fanúšika. Nový tréner Stanislav Griga privítal na prvom tréningu 24 hráčov. V Michalovciach už nebudú pôsobiť španielsky ľavý univerzál Antonio Garcia Montero a ani gruzínsky stopér Akaki Khubutia, ktorým sa skončili kontrakty. Ten sa skončil aj ghanskému krídelníkovi Emmanuelovi Mensahovi a brankárovi Mariánovi Kelemenovi, s ktorými momentálne prebiehajú rokovania o predĺžení spolupráce. „Našou prioritou je Marián Kelemen, s ktorým sme tesne pred dohodou. V pondelok alebo v utorok si s ním máme sadnúť a verím, že sa všetko uzavrie tak, že Marián bude u nás pôsobiť aj v jari,“ skonštatoval Marek Zahorčák. Na prvom tréningu chýbal  nigérijský útočník Peter Nworah ktorý mal problémy s leteckým spojením na Slovensko. Kvôli zraneniam a chorobám chýbali aj Stanislav Danko, Martin Regáli a Marcos Peréz.

Je o neho záujem. Najlepší jesenný strelec Vernon de Marco možno odíde

Záujem je o niekoľkých hráčov MFK, podľa našich informácii je aktuálne horúci najmä odchod najlepšieho jesenného strelca Vernona de Marca. „Je záujem o niektorých našich hráčov. Každú ponuku zvážime a potom sa uvidí, či niekto odíde alebo nie,“ pokračoval športový riaditeľ MFK Zemplín Michalovce, podľa ktorého sa klub obzerá aj po posilách. „Keďže odišiel Akaki Khubutia chceme sa posilniť hlavne na poste stopéra, kde možno prídu aj dvaja hráči. Keďže sme v jeseni dávali málo gólov, obzeráme sa aj po hrotovom útočníkovi.“

Začali s prípravou
Brankári:
Matúš Kira, Patrik Maciej
Hráči v poli:
Michal Gallo, Vernon de Marco, Samuel Garcia Bayón, Joan Caballero, Oliver Podhorin, Eric Barosso Sanchez, Milan Šimčák, Jozef Turík, Dominik Kunca, Martin Koscelník, Michal Hamuľak, Tomáš Sedlák, Jakub Grič, Lukáš Tóth, Adrián Leško, Jozef Vajs, Martin Bednár, Jakub Straka, Pavol Bellas (všetci štyri prišli z dorastu). Martin Regáli, Marcos Perez, Stanislav Danko (kvôli zraneniam a chorobám trénovali individuálne)

Rozpis prípravných zápasov MFK Zemplín Michalovce:
16. januára:
Ferencváros Budapešť - MFK Zemplín Michalovce
19. januára: MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice
23. januára: DVSC-TEVA Debrecín - MFK Zemplín Michalovce
30. januára: MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov
6. februára: MKS Cracovia SSA Krakov - MFK Zemplín Michalovce
7.- 17. februára: Sústredenie v Španielsku, tri zápasy
20. februára: MFK Zemplín Michalovce - FC VSS Košice



Uverejnené: 09.01.2016 11:09:26

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623