files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Záver roka im nevyšiel, nový chcú začať víťazstvom

Hokejistom HK Dukla Michalovce úplný záver roka 2015 nevyšiel podľa predstáv. Zverenci trénera Petra Tirpáka totiž v jeho predposledný deň prehrali na ľade Topoľčian 2:4, keď už v 21. minúte prehrávali 0:4. Michalovčania po tejto prehre klesli na šieste miesto tabuľky, na tímy pred nimi však veľa bodov nestrácajú. Napríklad na druhé Nové Zámky je to iba päť bodov. Aj preto bude začiatok Nového roka pre nich dôležitý. Hneď na jeho úvod ich čaká zemplínske derby, v ktorom v nedeľu 3. januára v tradičnom čase o 17.00 hod. privítajú celok MHK Humenné.

Katastrofálna prvá tretina

Michalovčanom v Topoľčanoch nevyšla hlavne prvá tretina, keď si nedali pozor na prvý topoľčiansky útok. Darilo sa hlavne kridelníkovi Michalovi Klukovi, ktorý im za trinásť minút strelil čistý hetrik. Najskôr skóroval v siedmej minúte, druhý gól pridal v desiatej a hetrik zavŕšil päť sekúnd pred koncom prvej tretiny. Keď sa v dvadsiatej sekunde druhej tretiny gólovo presadil aj ďalší člen topoľčianskej elitnej formácie Filip Nemček (Kluka si pri jeho góle pripísal asistenciu), za stavu 4:0 bolo prakticky rozhodnuté. „Zápas v Topoľčanoch sme jednoducho nezvládli. Vysvetľujem si to tým, že si hráči po dvoch dobrých výkonoch v Nových Zámkoch a doma s Detvou mysleli, že to pôjde asi samo a že sa im už nič nemôže stať. Táto facka nám však môže aj pomôcť. Hrali sme bez pohybu, bez nasadenia, vôbec sme si nepokrývali priestor. Prvá tretina z našej strany bola jedna katastrofa,“ začal svoje hodnotenie stredajšieho zápasu tréner Peter Tirpák, ktorého zverenci v tretej tretine gólmi Adreja Salnikova a Juraja Faitha už len kozmeticky upravili výsledok. „Po prvej tretine som v kabíne musel zvýšiť hlas. To trochu aj pomohlo, pretože od druhej polovice zápasu sme boli lepším tímom, no náskok štyroch gólov už bol pre nás príliš veľký. Chlapci aj chceli, už to však nešlo otočiť. Domáci brankár Halo zachytal výborne a bolo mu ťažké streliť aj tie dva góly, čo sme dali. Zhrnuté, zápas sme si prehajdákali katastrofálnou prvou tretinou,“ pokračoval tréner HK Dukla Michalovce v kritickom tóne. Podľa jeho ďalších slov ho Topoľčany vôbec neprekvapili. „Hrali to, na čo som aj chlapcov upozorňoval. Výborne korčuľovali, bránili svoj priestor, čo nám robilo problémy. Určite však ukázali, že majú dobré mužstvo, s viacerými individualitami. Hlavne doma budú robiť problémy každému a proti nám potvrdili výborné výsledky, ktoré dosiahli v posledných zápasoch.“

Podľa Petra Tirpáka rozhodla o prehre Michalovčanov v Topoľčanoch prvá tretina

Rok 2015 nehodnotí pozitívne

Michalovskí hokejisti tak symbolicky prehrou ukončili rok 2015, v ktorom veľkú dieru do sveta neurobili. Odohrali v ňom 47 ligových zápasov, v ktorých zaknihovali 28 víťazstiev, z toho štyri po predĺžení či samostatných nájazdoch a devätnásť prehier, z toho dve po predĺžení či samostatných nájazdoch. „Táto bilancia nie je ničím výnimočná a určite tento rok nehodnotím nejako pozitívne. V Dukle sme už mali aj lepšie roky,“ hovorí v súčasnosti tréner aj manažér klubu, ktorý bol najskôr po odvolaní Milana Staša v januári roka 2015 nápomocný realizačnému tímu a od novej sezóny je hlavným trénerom „vojakov“. „Minulú sezónu musíme označiť ako neúspešnú. Divákov sme navnadili dvoma finálovými účasťami, a tak sa im štvrťfinále pochopiteľne muselo máliť. Podobne sme na tom boli aj my vo vedení klubu. Dúfam, že v nastávajúcom roku to bude lepšie. Chceme dosiahnuť lepšie výsledky a aj v play-off ísť ďalej, ako je štvrťfinále,“ pokračoval v hodnotení roka 2015 Peter Tirpák.

Posledný gól michalovskej Dukly v kalendárnom roku 2015 strelil jej kapitán Juraj Faith

Nový rok chcú začať výhrou

Ten nasledujúci rok začnú Michalovčania už v nedeľu 3. januára, kedy v tradičnom čase o 17.00 hod. privítajú v zemplínskom derby nováčika súťaže MHK Bemaco Humenné. Jeho predstavitelia si určite účinkovanie v druhej najvyššej súťaži predstavovali inak. Humenčania sú totiž po 32. kolách až na jedenástom mieste tabuľky a na ôsmu priečku zaručujúcu play-off strácajú aktuálne priepastných dvanásť bodov. Aj preto prišlo k zmene trénera, keď Petra Křemena nahradil jeho asistent Jozef Kardoheli. „Oni majú svoje problémy, my sa pozeráme na tie svoje. Ide o derby zápas, v ktorom tabuľkové postavenia nerozhoduje. V tejto sezóne sme už dvakrát Humenčanov zdolali a určite nám to budú chcieť vrátiť. Riadime sa heslom, ako na Nový rok, tak po celý rok a preto chceme v nedeľu doma jednoznačne vyhrať. Musíme však hrať úplne ináč, ako v prvej tretine v Topoľčanoch. Platiť na nich určite bude rýchla nátlaková hra a tú budem od svojich zverencov vyžadovať. Keď sa tak stane, určite máme na to, aby sme Humenčanov zdolali aj po tretíkrát v sezóne. Podceniť však nemôžeme nič,“ uviedol k nedeľňajšiemu zápasu tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.01.2016 13:10:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.