files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po vianočnej burze futbalový zápas storočia

Deti zo Základnej školy na Okružnej 16 v Michalovciach pred Vianocami pomáhali a to hneď viackrát. V posledných dňoch pred prázdninami mysleli nielen na ľudí v núdzi, ale aj na psíkov v útulku.

Spev vianočných kolied sa od rána prelínal s vravou predávajúcich a kupujúcich na vianočnej burze, ktorá sa konala 22.12.2015 v priestoroch ZŠ Okružná 17 v Michalovciach. Cieľom burzy bolo priblížiť čaro Vianoc, ukázať obchodníckeho ducha, ale najdôležitejší bol jej charitatívny rozmer a to vyzbierať finančné prostriedky, ktoré poslúžia ako dar ľuďom v núdzi na Ukrajine. Stoly sa prehýbali pod voňavými medovníčkami, nechýbali zaujímavé výrobky z dreva, papiera, moduritu, cestovín… Zaujali tradičné vianočné aranžmány a ikebany. Do vianočnej burzy sa zapojili všetci učitelia aj žiaci a spoločne vytvorili nezabudnuteľnú predvianočnú atmosféru.

Program dňa zďaleka nekončil. Všetci „šestkári“ sa presunuli do neďalekej Chemkostav arény, kde sa zúčastnili futbalového zápasu storočia. Proti sebe nastúpili tímy FC TeachersStars  a žiacke futbalové hviezdy. Za skvelej atmosféry a povzbudzovania bubnami, rapkáčmi a trúbkami obidve družstvá podali excelentný športový výkon. Záverečné skóre bolo neúprosné: učitelia zdolali žiakov hladko 5:1. Počas prestávok sa žrebovala tombola a nechýbali zábavné súťaže, pri ktorých žiaci vyhrávali vecné ceny. V závere podujatia sa arénou niesli nádherné tóny spoločne zaspievanej piesne Tichá noc.

Vianoce v útulku

Máme za sebou vianočné sviatky, počas ktorých obdarúvame svojich najbližších a pomáhame tým, ktorí to nemajú v živote také ľahké. Aj tento rok sa na ZŠ Okružná rozhodli pomôcť tým, ktorým sa vraví, že sú našimi najlepšími a najvernejšími priateľmi a to tak, že zorganizovali zbierku peňazí pre psíkov v útulku. Vďaka dobrým srdiečkam žiakov ZŠ Okružná sa podarilo vyzbierať krásnych 300,12 eur.



Uverejnené: 30.12.2015 09:50:08

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623