files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V pohodovom tempe pohodlné víťazstvo

Hokejisti HK Dukla Michalovce po ukončení sedemzápasovej víťaznej série, ktorú uťal v stredu Bardejov (1:6), sa opäť naladili na víťaznú vlnu. Zverenci trénera Petra Tirpáka zdolali v 27. kole I. hokejovej ligy na vlastnom ľade po výbornom výkone trnavských „gladiátorov“ 5:1 a nebyť brankára Miroslava Hálu mohol byť výsledok ešte výraznejší. Hrýzli však aj hostia, ktorí mali netradične možnosť až troch samostatných nájazdov. Z nich však vyťažili iba jeden gól.

Po hladkej prehre v Bardejove nastúpili Michalovčania na duel proti zlepšujúcej sa Trnave s jasným cieľom, preladiť opäť na víťaznú vlnu. „Bardejovčania cez nás doslova preleteli a vyhrali absolútne zaslúžene. Doma sme sa opäť chceli naladiť víťazne. Nebolo to však ľahké, pretože Trnavčania sú nepríjemným súperom a pomohli sme im aj my našimi vylúčeniami,“ narážal Čížek až na osem dvojminútových trestov „vojakov“.

K tomu treba prirátať aj tri trestné strieľanie, ktoré hlavný arbiter Husár nariadil proti domácemu tímu. Hostia v nich nemali najlepšiu úspešnosť. Najskôr totiž v prvej tretine zaváhal Roman Jurák, ten si však v druhej časti napravil chuť a v druhom súboji zoči-voči michalovskému brankárovi Dávidovi Okoličánymu uspel, no a tretí samostatný nájazd nepremenil v tretej tretine Dávid Schmidt. „S tým, že boli v zápase nariadené proti tímu tri trestné strieľanie som sa ešte nestretol,“ uviedol dvadsaťsedemročný Čížek, ktorý následne pokračoval. „Pravidlá sú nariadené jasne. Keď ide hráč sám na brankára a je faulovaný, tak by to malo byť trestné strieľanie.“

Michalovčania začali duel s nepríjemnou Trnavou najlepšie ako mohli. Dvoma gólmi v prvej desaťminútovke získali pohodu na hokejky a následne sa im už hralo ľahšie. „Bolo veľmi dôležité, že sme tie rýchle góly strelili. Určite to ovplyvnilo dej zápasu. Po tých dvoch góloch sme následne kontrolovali priebeh zápasu. Trošku sme si to skomplikovali oslabeniami, mohli sme dohrať s väčším pokojom,“ konštatoval Čížek, ktorý piatym gólom Dukly stanovil konečný výsledok. „Tých gólov mohlo byť aj viac, no Hála opäť chytal výborne. V tretej tretine sme už hrali úplne jednoducho a mali sme pridať aj viacej gólov,“ uviedol michalovský útočník. Práve brankár Miroslav Hála robil Michalovčanom v minulých zápasoch obrovské problémy. Nesklamal ani teraz, keď vo viacerých čistých šanciach podržal svojich spoluhráčov. „Vieme o jeho kvalitách. Je to vysoký brankár, proti ktorému je potrebné zakončovať inak. Väčšinu času je na kolenách a preto mu je potrebné strieľať hore.“  

Michalovskí hokejisti po prehre, ktorá uťala ich víťaznú sériu, opäť zvíťazili. Verí Peter Čížek v začiatok ďalšej? „Víťazná séria je síce pekná vec, no my ideme od zápasu k zápasu. Nie stále sa vám podarí vyhrať päť, či šesť zápasov v rade. Aj keď sa nejaký zápas prehrá, do toho ďalšieho treba ísť s hlavou hore. Naša víťazná séria bola dôležitá v tom, že sme sa po nej vrátili do boja o prvú štvorku. Keď sa pozriete na tohtosezónne výsledky, vyhrať môže každý s každým. Liga je nesmierne vyrovnaná a vyhrať viacero zápasov v rade je veľmi náročné. Musíme dodržiavať hernú disciplínu a byť koncentrovaný plných šesťdesiat minút, nie iba jednu či dve tretiny. Vtedy môžeme vyhrať v lige nad každým súperom a môžu prísť aj ďalšie víťazné série,“ zdôraznil na záver Peter Čížek.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.12.2015 12:13:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.