files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oddýchnutá Dukla sa predstaví na Liptove

Presne týždeň po triumfe v Humennom budú michalovskí hokejisti opäť bojovať o prvoligové body a opäť to bude na ľade súpera. Môže za to neuskutočnený piatkový súboj 23. kola I. hokejovej ligy, keď na Zemplín kvôli obrovskej maródke nepricestovali hráči Považskej Bystrice. „Tirpákovci“ sa tentoraz predstavia v Liptovskom Mikuláši, s ktorým v tejto sezóne už dvakrát ťahali za kratší koniec. Na Liptove si však Michalovčania veria a chcú natiahnuť svoju víťaznú sériu na päť zápasov.

Voľno ich príliš nepotešilo

Michalovskí hokejisti v posledných týždňoch konečne našli tú športovú formu, ktorú od nich fanúšikovia čakali od začiatku sezóny. Po reprezentačnej prestávke síce prehrali v Spišskej Novej Vsi (3:5), no odvtedy ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu, keď postupne doma zdolali nebezpečné Nové Zámky (7:5), vyhrali na ľade vedúcej Detvy (3:0), doma pokorili Topoľčany (3:1) a nakoniec triumfovali aj v zemplínskom derby v Humennom (5:2). Ich víťazná séria mohla pokračovať aj minulý piatok, no domáci zápas s Považskou Bystricou sa neuskutočnil. „Hostia nám poslali v piatok ráno e-mail s tým, že kvôli maródke neprídu. Tomu sa prispôsobil aj následný program. Hráčom som naordinoval tvrdší tréning, aby nahnali ďalšiu kondíciu. Síce sme voľno využili na tréning, no rozhodne nie sme radi, že sa v piatok nehralo. Boli sme solídne rozbehnutí a aj z pohľadu diváka sa piatkový zápas zdal atraktívnejší, ako napríklad v stredu. Predtým sme zvíťazili v Humennom, divák určite registroval, že sme štyrikrát v rade neprehrali a určite by prišiel v hojnejšom počte. Musíme sa s tým zmieriť a ísť ďalej,“ zdôraznil tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák.

Zápas s Považskou Bystricou zrejme budú dohrávať

Podľa Tirpákových slov zápas s Považskou Bystricou zrejme skontumovaný nebude a bude sa dohrávať. „Považania poslali e-mail s tým, že sú viacerí chorí a zranení, takže sa na to musíme pozerať takto. Ich cieľom tu hrať bolo, zabránili im v tom zdravotné problémy. O osude zápasu rozhodne štvrtkový ZOK, podľa môjho názoru sa bude dohrávať,“ podotkol michalovský tréner. My len dodajme, že podľa našich informácii by sa mal duel dohrávať v nedeľu 20. decembra 2015.    

Na Liptove o víťaznú sériu prísť nechcú   

Tento týždeň už nabehli „vojaci“ do známeho týždňového kolobehu, v ktorom odohrajú tradične dva zápasy. Svoju víťaznú sériu sa chystajú predĺžiť v stredu, no budú to mať veľmi ťažké. Predstavia sa totiž v Liptovskom Mikuláši, s ktorým v tejto sezóne dvakrát prehrali. Najskôr to bolo na Liptove (3:4) a potom aj doma, keď prehrali vysoko (2:6). „V Liptovskom Mikuláši sme sa uviedli v dobrom svetle a určite sme neboli slabším tímom. Dovolím si povedať, že sme tam prišli o body. Doma to bol úplne iný zápas, v ktorom boli Liptáci vo všetkých smeroch lepší. Určite to tam budeme mať ťažké. Mikuláš má dobré mužstvo a v tejto sezóne podľa mňa budú rúbať vysoko. Na druhej strane, ťaháme víťaznú sériu a nechceme o ňu prísť ani tam. Určite na Liptov nepôjdeme so zvesenými hlavami a chceme tam bodovať,“ uviedol na margo stredajšieho zápasu tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý bude mať v Liptovskom Mikuláši po dlhšom čase konečne kompletný káder. „Ideme s uzdraveným Jurajom Faithom a na Liptove nastúpi aj dlhodobo zranený Zoltán Kubát.“

Peter Brendza



Uverejnené: 01.12.2015 14:36:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.