files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín opäť bez bodov, „svetelné dejavu“ viac pomohlo Ružomberku

Toto už asi nie je ani možné! Povedali si viacerí na michalovskom futbalovom štadióne v 20. minúte duelu 18. kola Fortuna ligy. V tom čase viedli domáci hráči MFK Zemplín nad Ružomberkom 1:0 a držali zápas pevne v rukách. Podobne ako pred troma týždňami v stretnutí s Myjavou (vtedy tiež viedli 1:0 a rovnako držali opraty zápasu pevne v rukách) však prišlo k výpadku umelého osvetlenia a to pomohlo podobne ako vtedy hosťom. Tí sa totiž po vynútenej polhodinovej pauze vrátili na ihrisko ako vymenení a svoju prevahu pretavili v tri góly, ktorými otočili duel vo svoj prospech.

Michalovčania sa tak vrátili o tri týždne späť, keď aj vtedy vypovedali svoju poslušnosť svetlá na štadióne a ten sa ponoril do tmy. „Určite nám tieto vynútené prestávky neprospievajú,“ rozhovoril sa stredopoliar MFK Zemplín Martin Koscelník, ktorý následne k tejto téme pokračoval. „Na to sa však nemôžeme vyhovárať, pretože pre oba tímy sú to rovnaké podmienky. Podobne ako s Myjavou, tak aj teraz sme však boli naštartovaní a potom prišiel ten výpadok... Nerozhodlo však to. Rozhodlo, že sme nepremenili svoje šance v čase, keď sme viedli a za remízového stavu. Ružomberok bol efektívnejší a preto vyhral.“ Odchovanec humenského futbalu v službách MFK Zemplín sa príliš nechcel sťažovať ani na terén, ktorý kombinačnému futbalu vôbec nevyhovoval. „Terén bol síce ťažký, no ani na to sa vyhovárať nemôžeme. Ružomberčania mali tie isté podmienky a vyrovnali sa s nimi lepšie. Jeho hráči boli v koncovke efektívnejší a preto si od nás vezú tri body,“ dodal na záver Martin Koscelník.

Hostia naozaj nezačali na Zemplíne najlepšie. Rýchlo inkasovali, nevedeli sa presadiť v strede poľa a vynútená pauza im teda prišla poriadne vhod. „Už pri pohľade na terén sme si povedali, že to bude ťažký zápas a vyhrá asi ten, kto prvý skóruje. A vidíte, bolo to práve naopak,“ skonštatoval útočník MFK Ružomberok Martin Jakubko. Bol to práve on, kto v 50. minúte zápasu dostal svoj tím na koňa a družstvo zo stredu Slovenska už uzdu zápasu nepopustilo. „Určite domácim hráčom nepomohol výpadok umelého osvetlenia. Do toho momentu boli lepším tímom, hrali celkom slušne,“ poznamenal reprezentačný útočník. Ten za dôležitý moment zápasu videl ružomberské vyrovnanie tesne pred koncom prvého dejstva. „Tento moment nám samozrejme pomohol. Dovtedy sme si to zbytočne komplikovali, mali sme hrať jednoduchšie. Po vynútenej prestávke sme zlepšili pohyb na ihrisku a to sa prejavilo v otočení výsledku. Nepovedal by som, že sme boli oveľa lepším tímom. Boli sme však efektívnejší v koncovke. To, čo nevyužili oni, my áno a preto sme vyhrali,“ uviedol Martin Jakubko.

Na samý záver si ešte neodpustím dve poznámky. V prvom rade. Počasie futbalu v sobotu vôbec neprialo. Na blatistom teréne sa určite nikdy kvalitný futbal nehral a trávnik sa bude z tohto zápasu spamätávať ešte poriadne dlho. V takýchto prípadoch by sa aj ÚLK mohla zamyslieť nad tým, či futbal v zimných mesiacoch ešte má zmysel a či nie je lepšie počas leta odohrať dva či tri anglické týždne na viac. Počasie, aké bolo v sobotu, totiž diváka skôr z tribúny vyháňa, ako láka a aj preto si na tie michalovské našlo cestu najmenej divákov, odkedy hrá MFK Zemplín v najvyššej súťaži.

Trávnik pred začiatkom zápasu

Zamyslieť by sa však mali aj v michalovskom MFK. To, že umelé osvetlenie vypadne raz, sa ešte dá zniesť na náhodu. Dvakrát za sebou to však vzbudzuje pocit, že niečo nie je v poriadku. Žiaľ, v oboch prípadoch na to viac doplatili michalovskí futbalisti a ich hnev, ako aj hnev prítomných zmrznutých divákov bol určite na mieste. Nie, nechcem hovoriť o tom, že spomenuté výpadky Michalovčanov obrali o šesť bodov, o tie sa obrali vlastnými chybami. Určite by však nemali z domáceho dvojzápasu nula bodov. O tom som presvedčený! Ešte šťastie, že to bol posledný domáci zápas v tomto roku. Snáď sa všetko do 27. februára, kedy začína jarná časť, dá do poriadku. A to vonkoncom nehovorím iba o zdevastovanom trávniku...

Peter Brendza



Uverejnené: 29.11.2015 17:07:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.