files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tri cenné body zabezpečili Dukle dvaja strelci

Druhé tohtosezónne zemplínske hokejové derby našlo tímy v rozličnej pohode. Zatiaľ, čo Michalovčania pred ním po prvýkrát v sezóne vyhrali trikrát v rade, Humenčania prehrali ostatné dva zápasy s celkami zo spodku tabuľky a osmička zaručujúca play-off im naďalej uniká. Po derby zápase ostala situácia rovnaká. Michalovčania sú po výhre 5:2 na ľade svojho zemplínskeho rivala na víťaznej vlne (tú budú môcť predĺžiť v piatkovom domácom zápase s Považskou Bystricou - 17.00 hod.), Humenčania spadli ešte viac a naproti michalovským vojakom ťahajú inú sériu - nepriaznivú, keď prehrali tri zápasy v rade.

Samotný duel ukázal na hokejkách, ktorých hráčov je momentálne pohoda. Zatiaľ, čo Humenčania sa na dva góly museli nadrieť ako kone, Michalovčania boli efektívni a skoro so všetkými gólovými šancami naložili tak, ako mali. „Sami ste to mohli vidieť. My sa musíme na každý gól narobiť, Michalovčania zase dosiahli úplne jednoduché góly, ku ktorým sme im pomohli aj my sami. Hrali jednoduchý hokej, my zase sme v kŕči. Nevychádza nám nič, ako by sme chceli. Nedá sa nič robiť, musíme začať sami od seba, pretože nikto nám nepomôže. Dostať sa z toho musíme iba my sami,“ skonštatoval na margo krízy humenských hokejistov útočník MHK Bemaco Lukáš Vartovník.

Michalovským hokejistom vyšiel výborne úvod prvej a druhej tretiny. V oboch častiach presne mieril Tomáš Banovský. „Inkasované góly boli aj našou zásluhou. Pri prvom sme rozohrali rovno na hokejku súperovho hráča, pri druhom nahadzujeme puk, ktorý sa odrazí rovno pred hráča Michaloviec, ktorý tak môže ísť sám na brankára. Je to momentálne aj o šťastí. Nám sa puk neodrazí, tak ako by sme potrebovali a vždy nám niečo chýba, súperi zase proti nám dávajú aj šťastné góly. Neviem, čím to je, no momentálne nám do pohody chýba veľa. Príliš chceme a robíme viac chýb, ako by sme potrebovali,“ pokračoval Lukáš Vartovník.  

Bol to práve tento odchovanec spišskonovoveského hokeja, ktorý zdvihol v druhej tretine zástavu svojho tímu, keď v 32. minúte strelou prakticky z nulového uhla nachytal na hruškách michalovského brankára Dávida Okoličányho a strelil tak kontaktný gól na 1:2. „Videl som pred bránou Pavla Segľu. Puk som chcel nahadzovať tak, aby sa k nemu odrazil od brankárových betónov, no a vidíte, padlo to tam. Ani neviem, kadiaľ mu prešiel, či popod betóny alebo inak. Zrejme to musíme skúšať z každej pozície, tlačiť puk do brány všelijako, len aby sme dosiahli potrebné góly. Kontaktný gól nám ale príliš nepomohol. Hostia totiž rýchlo opäť využili naše chyby v obrane a definitívne rozhodli o svojej výhre. Sme na tom momentálne zle psychicky, no musíme bojovať a ja verím, že sa to zmení,“ uzavrel debatu útočník MHK Bemaco, ktorý vytvoril prvú útočnú trojicu humenského tímu s bratmi Segľovcami.

Hetrik ho bude niečo stáť

Oveľa väčšia spokojnosť je momentálne v michalovskom tábore. „Vojaci“ si totiž na svoje konto pripísali štvrté víťazstvo v rade a na prvú štvorku momentálne strácajú už iba dva body. O ich víťazstve na ľade nováčika súťaže rozhodli dvoma gólmi Andrej Salnikov a troma Tomáš Banovský. Tento odchovanec michalovského hokeja zaznamenal už druhý tohtosezónny hetrik, keď strieľal prvé tri góly Dukly. Pri prvom využil čítanie hry Petra Kloudu, pri druhom divný odraz puku od mantinelu a pri treťom benevolentnosť obrany Humenčanov, ktorí pred ním ustupovali až pred brankára Volentiera. „V prvom rade som veľmi spokojný, že sme zvládli náročný derby zápas a takisto som spokojný aj s tým, že som mužstvu pomohol svojimi gólmi,“ uviedol michalovský strelec.

Súboj Tomáša Banovského s brankárom MHK Bemaco Viktorom Volentierom vyznale trikrát lepšie pre michalovského strelca

Ten zaknihoval v 22 zápasoch 18 gólov a s týmto rezultátom momentálne spolu s Igorom Halásom z Prešova vedie tabuľku kanonierov prvej ligy. „Našim cieľom bolo tu vyhrať a to sa aj podarilo. Momentálne ťaháme víťaznú sériu a ja verím, že ju potiahneme čo najdlhšie. Konečne je na našich hokejkách potrebná pohoda, ktorú sme hľadali prakticky od začiatku sezóny,“ podotkol Tomáš Banovský, ktorý vie, že ho bude druhý tohtosezónny hetrik niečo stáť. „Chlapci mi to určite spočítajú. Ja však rád nejaké „euríčko“ do spoločnej kasy prihodím,“ dodal s úsmevom na perách Tomáš Banovský.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.11.2015 09:38:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.