files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lídrovi konkurovať nedokázali, v dôležitom zápase zabrali

Michalovským florbalistkám sa vo víkendovom dvojkole darilo striedavo. Extraligový nováčik totiž najskôr na domácej pôde zaknihoval v stretnutí jedenásteho kola vysokú prehru 4:20 s lídrom tabuľky FBK Kométa Spišská Nová Ves a potom po siedmych prehrách v rade konečne zabodoval naplno, keď v zápase dvanásteho extraligového kola zdolal v súboji dvoch posledných celkov tabuľky ďalšieho nováčika 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica rozdielom dvoch tried 9:1.

Florbalistky Eastern Wings Michalovce, ktoré sú s ôsmymi získanými bodmi na deviatom mieste tabuľky, budú v kalendárnom roku 2015 v hre ešte dvakrát. V sobotu 19. decembra sa predstavia v Tvrdošíne a kalendárny rok uzavrú v dôležitom súboji na ihrisku Kysuckého Nového Mesta.

Na michalovské florbalistky čakali počas minulého víkendu súperi z opačných pólov tabuľky, keď sa stretli s tímom, ktorý tabuľku vedie, ale aj s tým, ktorý ju uzatvára. Také aj boli výsledky. Hráčky extraligového nováčika nemali proti lídrovi súťaže ani najmenšiu šancu a prehrali vysoko 4:20. "A nebyť brankárky Alexandry Novákovej mohla byť naša prehra aj vyššia," pochválil novú posilu manažér Eastern Wings Michalovce Gerhard Puchír, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu. "Spišiačky boli vo všetkých smeroch lepšie. Ako tak sme sa držali iba do desiatej minúty, keď bol stav 2:3, no potom nás doslova rozbili ich štyri najlepšie hráčky, ktoré patria aj k ozdobe ligy. Skončilo to tak, ako to skončilo, čiže našim debaklom."

Keď bolo v sobotňajšom zápase rozhodnuté, realizačný tím michalovského družstva sa rozhodol šetriť kľúčové hráčky. V nedeľu totiž na Michalovčanky čakal dôležitý súboj proti ďalšiemu extraligovému nováčikovi 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica. A šetrenie síl sa naozaj vyplatilo, keďže hráčky Eastern Wings vyhrali presvedčivo 9:1. "Bol to veľmi dôležitý zápas, ktorý sme potrebovali vyhrať. Aj preto prišlo k tomuto šetreniu síl. To pomohlo, keďže dievčatá boli čerstvejšie a Banskej Bystrici prakticky nič nedovolili. Súper skóroval iba raz, aj to už za rozhodnutého stavu," uviedol na margo dôležitej výhry, ktorá prišla po siedmych prehrách v rade, manažér Eastern Wings Michalovce.

Michalovčanky tak zakončili štvorzápasovú sériu domácich zápasov výhrou. Postupne podľahli Hurikánu Bratislava 3:7, Slávii SPU DFA Nitra hladko 3:13, Spišskej Novej Vsi 4:20 a nakoniec prišla už spomenutá výhra nad Banskou Bystricou. Zisk troch bodov zo štyroch duelov sa im ale málil. "Ak mám povedať pravdu, čakal som viac. Body som neočakával s Nitrou a vonkoncom nie teraz so Spišskou Novou Vsou, no naším cieľom bolo zdolať okrem Banskej Bystrice aj Hurikán Bratislava. To sa nám nepodarilo a táto prehra ma mrzí stále aj skrz toho, že keby sme tento zápas vyhrali, sme na ôsmej priečke zaručujúcej play-off a na deviate miesto máme trojbodový náskok. Teraz je situácia taká, že s Hurikánom máme rovnaký počet bodov, no oni majú lepšie skóre a preto sme momentálne na deviatom mieste," poznamenal Gerhard Puchír, ktorý však verí, že jeho družstvo sa nakoniec dostane do osemčlenného play-off a vyhne sa tak tuhému boju o extraligovú príslušnosť. "Baráži by sme sa chceli vyhnúť. Naším cieľom ostáva naďalej prvá osmička a ja dúfam, že sa nám to podarí. Veľa o tom môže napovedať už nás najbližší duel proti Kysuckému Novému Mestu."   

11. kolo

Eastern Wings Michalovce - FBK Kométa Spišská Nová Ves 4:20 (2:6, 1:8, 1:6)

Góly: 1. Galova (Maťašová), 11. Maťašová (Dzurinová), 39. Dzurinová (Galova),48. Maťašová (Dzurinová) pres/1 - 9. P. Hudáková, 10. K. Grossová (P. Hudáková), 10. P. Hudáková (K. Hudáková), 17. Marcinková (P. Hudáková), 17. K. Grossová (P. Hudáková), 20. K. Grossová (P. Hudáková), 21. K. Hudáková (Kocúrová), 21. P. Hudáková (K. Hudáková), 22. P. Hudáková, 23. Kocúrová, 28. K. Hudáková (P. Hudáková), 30. P. Hudáková, 33. K. Hudáková (P. Hudáková), 35. K. Hudáková, 44. P. Hudáková (K. Grossová), 46. Marcinková, 50. K. Grossová (Hudáková), 54. K. Grossová, 56. P. Hudáková (K. Grossová), 60. K. Grossová (V. Grossová)

Vylúčené: 0:1. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Danko, S. Puchírová.

EASTERN WINGS: Nováková - Vrábeľová, Škodiová, Kandriková, Kuchariková, Brillová, Gallová, Maťašová, Dzurinová, Laurinčíková, Chudinová, Paulovčáková, Kiššáková.

12. kolo

Eastern Wings Michalovce - 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica 9:1 (2:0, 4:0, 3:1)

Góly: 8. Vrábeľová (Jakabová), 17. Jakabová (Dzurinová), 22. Dzurinová, 26. Maťašová (Komlodyová), 37. Dzurinová, 39. Jakabová (Komlodyová), 42. Gajdošová (Komlodyová), 47. Jakabová, 48. Maťašová - 55. Vokáčová (Žilovcová)

Vylúčené: 1:0. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Danko, Puchírová.

EASTERN WINGS: Kandriková, Nováková - Kuchariková, Vrábeľová, Škodiová, Jakabová, Gálová, Maťašová, Laurinčíková, Chudinová, Paulovčáková, Dzurinová, Kiššáková, Gajdošová, Komlodyová. 

Peter Brendza



Uverejnené: 25.11.2015 15:40:51 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.