files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalový sviatok v Michalovciach

Utorok, jedenásty máj 2010, sa do kroniky michalovského futbalu zapíše veľkými písmenami. V tento deň bude novučičký štadión MFK Zemplín dejiskom finále 41. ročníka Slovenského pohára. Táto udalosť, ktorá zároveň prebehne v priamom televíznom prenose, bude zároveň akýmsi otvorením tohto neoficiálne druhého najkrajšieho stánku. Punc finále dodávajú aj jeho aktéri, najslávnejšie slovenské kluby - Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Začiatok stretnutia je o 16.30 hod.

Predstavitelia MFK Zemplín Michalovce svoj zmodernizovaný štadión na finále Slovenského pohára prenajali hlavnému organizátorovi - Slovenskému futbalovému zväzu. Východniari sa o záverečný duel celoslovenskej pohárovej súťaže uchádzali preto, aby do regiónu Zemplína priviedli dve elitné futbalové mužstvá, ktoré priaznivci najpopulárnejšieho kolektívneho športu v tejto oblasti Slovenska nevidia hrať tak často. "Robíme všetko pre to, aby finále SP bolo dôstojnou oslavou futbalu, a nie kauzou, ktorú bude disciplinárna komisia SFZ riešiť týždne a mesiace," povedal na margo duelu generálny riadite MFK Zemplín Gabriel Hreščák.

Vypredané za tri hodiny

Predaj vstupeniek na finále Slovenského pohára prebehol v réžii Slovenského futbalového zväzu, ktorý ich ponúkal prostredníctvom siete Ticketportal. Vstupenky na krytú tribúnu stáli 7 eur, na nekrytú časť hľadiska 5 eur. Keďže záujem bol obrovský, niet divu, že sa vstupenky vypredali za necelé tri hodiny! „Ako usporiadateľský klub sme dostali k dispozícii 450 vstupeniek, rovnaký počet má k dispozícii Slovenský futbalový zväz a po 450 lístkov dostali aj Slovan Bratislava a trnavský Spartak. Aj keď z bezpečnostných dôvodov sme nemohli poskytnúť plnú kapacitu hľadiska, veríme, že na štadióne bude vládnuť práva futbalová atmosféra,“ povedal predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce, a.s., Igor Šoltinský.

Aj s kamerovým systémom

V Michalovciach pri rekonštrukcii štadióna namontovali nové zavlažovacie zariadenie, pribudol trávnik z Hamburgu, aký majú na svojom štadióne Ajax Amsterdam, Schalke 04 Gelsenkirchen, Slavia Praha či Slovan Liberec, vybudovali sa nové tribúny za bránami. Zbúrali a postavili úplne novú hlavnú protiľahlú tribúnu s kapacitou 1 200 miest so zázemím pre mládež, pribudla i nová svetelná tabuľa. K dispozícii sú nové parkoviská i vstupy na štadión.

S rekonštrukciou sa začalo 3. júna 2009, hneď po zápase predchádzajúcej sezóny s Interom Bratislava (2:5) a ukončili ju expresne rýchlo, ani nie za tri mesiace. Počas prevádzky ihriska sa štadión dobudovával a ešte sa stále pracuje na mládežníckom ihrisku za novou tribúnou. Najčerstvejšou novinkou, ktorá bude prvýkrát použitá práve počas finále Slovenského pohára, je kamerový systém v hodnote 100 000 €. Na štadióne MFK Zemplín pribudne 21 kamier, z toho zopár mobilných. Rekonštrukciu hradilo mesto a stála 2,365 milióna eur. (juke)

 



Uverejnené: 06.05.2010 14:34:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.