files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazom XXVI.ročníka Podvihorlatského maratónu János ZABARI

Mesto Michalovce, Atletický klub Michalovce a Mestské kultúrne strediskoňboli dòa 1. mája 2010 organizátormi XXVI. ročníka Podvihorlatského maratónu, X. ročníka Michalovského polmaratónu a V. ročníka In-Line maratónu.

Na štart uvedených pretekov sa celkove postavilo 188 pretekárov, z toho bolo 55 maratóncov, 50 polmaratóncov a 84 In-line korčuliarov. Mimo pretekárov z celého Slovenska štartovalo i 23 zahraničných pretekárov, a to z Česka, Maďarska, Ukrajiny a Poľska. Trať bežeckého a korčuliarskeho maratónu viedla tradične okolo Zemplínskej šíravy so štartom spred Mestského úradu v Michalovciach, cez obce Zalužice, Lúčky, Závadku, Hnojné, Jovsu, Kusín, Klokočov, Kalužu, prímestskú oblasť a späť pred mestský úrad. Polmaratónska trať po vlaňajšom premiérovom ročníku viedla opäť do obce Vinné, kde bola jeho obrátka, a tak isto pred mestský úrad. O náročnosti obidvoch trás svedčí i ten fakt, že preteky nedokončilo 7 pretekárov, z toho štyria maratónci, jeden polmaratónec a dvaja in-line korčuliari. Pretekárom bolo k dispozícii celkove 9 občerstvovacích a 9 osviežovacích staníc, ktoré zabezpečovali jednotlivé obecné úrady na uvedených trasách.

Maratón

S nástrahami maratónskej trate sa najlepšie vysporiadal maďarský pretekár János ZABARI z klubu Nomadsport, ktorý dosiahol čas 2:44,08. O šesť minút za uvedeným pretekárom sa umiestnil Vladimír Lipovský z MBO Strážske a na treťom mieste sa umiestnil Vladimír Balogh z Akuna Košice, ktorý dosiahlo čas 2:56,22. Z pomedzi michalovských maratóncov sa na 16. mieste umiestnil Vladimír Hirjak, ktorý zabehol svoj jubilejný 75. maratón.

Medzi ženami dominovala Anna BALOŠÁKOVÁ z ŠKP Čadca pred Alžbetou Tiszovou z Tube City Košice a Zlaticou Semanovou z O5 BK Košice. V majstrovstvách oblasti prvú priečku obsadil Vladislav Lipovský z MBO Strážske pred svojimi oddielovými kolegami Milanom Ondričkom a Jánom Tomkom.

Polmaratón

Na polmaratónskej trati zvíťazil Erik ONOFREJ z klubu 05 BK Furča Košice, ktorý dosiahol čas 1:25,17, len s minutovým náskokom pred Petrom Janovičom z BK Šaca Košice a Jozefom Štieberom z Krásnej Lúky. V ženskej kategórii, v ktorej štartovalo rekordných 10 žien, zvíťazila Zuzana Korotvičková z BK Steel Košice, pred Beátou Seligovou z klubu Metropol Košice a prekvapením ženského polmaratónu domácou Slávkou Halásovou.

In-Line maratón

Veľmi očakávaný V. ročník In-Line maratónu sa vyznačoval veľkou vyrovnanosťou predovšetkým špičky pretekárova to pretekárov z klubu CSRC Košice. Samotný pretek bol veľmi rýchly, dôkazom čoho je prekonanie traťové rekordu z minulého roku o tri minúty, ktorý držal Tomáš Rosival. V záverečnom špurte bol len o tri stotiny sekundy rýchlejší Jakub LESČINSKÝ pred svojím oddielovým kolegom Tomášom Rosivalom. Tretiu priečku obsadil ukrajinský pretekár Igor Dzyuba z klubu Sam Roller club. Vynikajúci úspech dosiahol domáci pretekár Kamil Makeľ z Cyklosport Michalovce, ktorý časom 1:13,23 obsadil 9. miesto. V ženskej kategórii na tej istej trati dominovali ukrajinské pretekárky, ktoré obsadili prvú a tretiu priečku. Záverečný finiš bol ako u mužov, tak isto u žien veľmi dramatický, v cieli bola najrýchlejšia Anna PLETENETSKÁ zo Sam Roller clubu, pred Barbarou Bakošovou z Fila Black Ice a Annou Muzyka zo Sam Roller club.

Poradie prvých troch pretekárov :

Maratón-celkové poradie: 1.miesto János ZABARI HUN Nomadsport 2:44,08, 2.miesto Vladislav Lipovský SVK MBO Strážske 2:50,11, 3.miesto Vladimír Balogh SVK, Akuna Košice 2:56,22.

Maratón ženy: 1.miesto Anna BALOŠÁKOVÁ, SVK ŠKP Čadca 3:45,15, 2.miesto Alžbeta TISZOVÁ SVK Tube City IMS Košice 3:50,30, 3.miesto Zlatica Semanová SVK O5BK Košice 3:51,36.

Polmaratón-celkové poradie: 1.miesto Erik ONOFREJ SVK 05BK Košice 1:_25,17, 2.miesto Peter Janovič SVK Šaca 1:26,02, 3.miesto Jozef Štieber SVK Krásna Lúka 1:30,44

Polmaratón ženy: 1.miesto Zuzana KOROTVIČKOVÁ SVK BK Steel Košice 1:37,30, 2.miesto Beáta Seligová SVK Metropol Košice 1:49,36, 3.miesto Slávka Halásová AK Michalovce SVK 1:55,18.

In-Line maratón-celkové poradie: 1.miesto Jakub LESČINSKÝ SVK CSRC Košice 1:11,36,2

2.miesto Tomáš Rosival SVK CSRC Košice 1:11,36,5 CSRC Košice, 3.miesto Igor Dzyuba UKR Sam Roller club 1:12,48

In-Line maratón ženy: 1.miesto Anna PLETENETSKÁ UKR Sam Roller club 1:22,20, 2.miesto Barbara Bakošová SVK Fila Black Ice 1:22,21, 3.miesto Anna Muzyka UKR Sam Roller club 1:22,41. (nk)



Uverejnené: 06.05.2010 14:30:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.