files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spoľahlivý taktický výkon zabezpečil pod Poľanou tri body

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa zdá konečne rozbehujú do tých správnych otáčok. V priebehu necelého týždňa zdolali dvoch členov absolútnej špičky prvej ligy. Po domácom víťazstve nad Novými Zámkami (7:5) získali skalp ďalšieho člena prvej štvorky v tabuľke, keď zvíťazili na ľade v poslednej dobe dobre rozbehnutého HC 07 Detva 3:0 a obhajcovi prvenstva tak pripravili iba druhú tohtosezónnu domácu prehru.

Ako veľmi dôležitá sa ukázala prvá tretina. V nej sa Michalovčania ubránili trom presilovkám, v jednom prípade dokonca vyše minútovej presile o dvoch hráčov. „Podržal nás brankár Okoličány,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu. „Očakávali sme, že súper na nás od začiatku „vyletí“. Jeho náporu sme sa však dobre ubránili a v ďalších častiach vyrovnaného duelu sme boli podľa mňa trošku lepším a hokejovejším tímom. Za dôležitý moment zápasu považujem to, že sme sa vďaka brankárovi Dávidovi Okoličánymu ubránili presilovke súpera o dvoch hráčov. Rozhodli chyby a tie urobil súper viac.“

Práve brankár Dávid Okoličány bol strojcom michalovského víťazstva na ľade, kde sa až tak často nevyhráva. Okrem neho vynikol strelec prvých dvoch gólov Peter Čížek, no tréner Tirpák nechcel chváliť jednotlivcov. „Zahrali sme dobre ako kolektív. Konečne sme sa vyhli hrubým individuálnym chybám, ktorých sme sa nevyvarovali v minulých zápasoch. V obrane sme zahrali spoľahlivo a výborne takticky. Keď mám porovnať tento náš výkon s piatkovým s Novými Zámkami, smerom dozadu bol určite lepším. Ako hovorím, podržal nás Okoličány, no v obrane sme mu tentoraz výrazne pomohli,“ uviedol tréner michalovskej Dukly.

Po druhom víťazstve nad tímom ašpirujúcim na účasť v extraligovej baráži sa zdá, že Michalovčania konečne môžu mútiť vodu aj na vyšších priečkach v tabuľke. Po cennom víťazstve pod Poľanou sa posunuli na piate miesto a pomaly začínajú znižovať stratu na prvú štvorku. V piatkovom domácom stretnutí s Topoľčanmi majú šancu na tretie víťazstvo v rade, ktoré by zaknihovali po prvýkrát v sezóne. „Dúfam, že nás to nabudí a konečne príde z našej strany zlepšenie a hlavne ustálenie výkonnosti,“ dodal na záver Peter Tirpák.

Súvisiaci článok: Michalovská Dukla zvíťazila v Detve!

Peter Brendza




Uverejnené: 18.11.2015 22:25:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.