files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Florbalistky Eastern Wings Michalovce doma nezažiarili

Michalovské florbalistky majú za sebou neúspešnú domácu extraligovú premiéru. Nováčik najvyššej súťaže totiž prehral vo vlastnej Mestskej športovej hale najskôr s FTVŠ Hurikán Bratislava 3:7 a potom aj s ŠK Slávia SPU DFA Nitra hladko 3:13. Michalovčanky tak klesli v tabuľke na deviate miesto a vlak s prvou osmičkou, ktorá zaručuje play-off im pomaly začína unikať.

Od prvých domácich súbojov vo vlastnej hale a navyše s tabuľkovými súpermi očakával tréner Dárius Síheľský viac. „Verili sme si aj na výhry v oboch zápasoch. Bohužiaľ, opäť sme doplatili na slabšiu kondíciu. O týchto našich dvoch prehrách rozhodla naša slabšia fyzická pripravenosť, keď aj najpomalšia súperová hráčka bola rýchlejšia ako naše,“ zdôraznil kouč extraligového nováčika. V zápase deviateho kola proti Hurikánu Bratislava doplatili Michalovčanky na slabšiu koncovku a takisto aj na to, že neubránili fínsku legionárku Taru Martikainen. Tá zaknihovala päť kanadských bodov za jeden gól a štyri asistencie. V druhom zápase proti Nitre ich zase rozstrieľala hosťujúca kapitánka Romana Janegová, ktorá k siedmym gólom pridala aj jednu asistenciu. „Neboli ničím výnimočné. Čo som sledoval tú Fínku, jediná vec, v čom vynikala bol prehľad v hre. Naše hráčky k ním však nepristupovali, nechávali im veľa priestoru, čo súperi využili,“ podotkol Dárius Siheľský.

Zatiaľ, čo v stretnutí proti Hurikánu Bratislava dokázali Michalovčanky znížiť z 1:4 na 3:4 a rozhodovalo sa až v závere, proti Nitre spadla na nich „deka“ a súper si hlavne v závere robil, čo chcel. Hostkám spadlo do brány prakticky všetko, na čo siahli a výsledkom bola desaťgólová prehra 3:13. „Je to tak ako hovoríte. Dievčatá si museli zápas doslova vytrpieť. V poslednej tretine som dal všetky, čo fyzicky zaostávajú do jednej päťky. Mojim cieľom bolo ukázať im, že keď na sebe nebudú pracovať, nič nedosiahnu. Musia začať makať. Buď teraz pochopia, že musia niečo urobiť, alebo ... Uvidíme, či to niečo s nimi spraví. Nemôžem im vytknúť nasadenie, no nič nepríde samo. Musia preto niečo urobiť,“ pokračoval v kritickom tóne tréner florbalistiek Eastern Wings Michalovce.

Hráčky extraligového nováčika začali súťaž veľmi dobre. V prvých troch kolách zaknihovali päť bodov za dve výhry (jednu po predĺžení), no v ostatných šiestich dueloch už nezaznamenali ani bod a zákonite tak po polovici základnej časti klesli v tabuľke na deviate miesto, keď na ôsme miesto zaručujúce play-off strácajú tri body. „Verím v to, že sa ešte posunieme vyššie minimálne o jedno miesto, ktoré by nám zaručilo účasť v play-off. Naším cieľom je skončiť pred družstvami, ktoré s nami postúpili do Extraligy, teda Kysuckým Novým Mestom a Banskou Bystricou. Obe zaznamenali po jednom víťazstve v riadnom hracom čase a obe tieto výhry získali po kontumáciách. Aj preto si myslím, že sme lepším tímom a určite na nich máme. Musíme popracovať aj na koncovke. Aj teraz sme mohli vidieť, že máme akurát dve hráčky, ktoré dokážu dať gól a tými sú Patrícia Dzurinová a Sylvia Maťašová. Ostatné hráčky v toto smere zaostávajú. Našou nevýhodou je aj to, že družstvo sa skladá prakticky z troch tímov - michalovského, košického či prešovského a trošku trpíme aj nezohratosťou,“ poznamenal tréner Dárius Síheľský.

Do druhej polovice základnej časti so zaujímavou posilou

Michalovské florbalistky sa aj tento víkend predstavia v domácej Mestskej športovej hale. V nej najskôr v sobotu o 17.00 hod. privítajú lídra tabuľky FK Kométa Spišská Nová Ves a v nedeľu od 13.00 hod. nastúpia proti v tabuľke poslednému FBK Quick Sport Banská Bystrica. „Čakajú nás súperi z opačných pólov tabuľky, ako aj s opačnou výkonnosťou. Verím, že sa nám v nich bude dariť lepšie ako predchádzajúci víkend a nejaké body získame. Keď už naplno nezabodujeme s Banskou Bystricou, tak v tejto súťaži nemáme čo robiť,“ zdôraznil tréner Eastern Wings Michalovce.

K bodom by mohla extraligovému nováčikovi dopomôcť aj nová posila, brankárka Alexandra Nováková. „Ide o slovenskú reprezentačnú brankárku, ktorá k nám prichádza z českého Tatranu Strešovice. Dúfam, že svojím prístupom pôjde dievčatám príkladom a ostatné motivuje tým, že keď ona dokáže urobiť 1500 kilometrov, aby sem chodila, tak aj ostatné dievčatá by mohli obetovať trošku času a urobiť niečo pre seba,“ dodal na záver Dárius Síheľský.

Aktuálna tabuľka
1. Sp. Nová Ves       9 8 0 0 1 82:20 24
2. Pruské                9 8 0 0 1 85:25 24
3. Tvrdošín              9 7 0 0 2 90:32 21
4. Nemšová             9 5 1 0 3 64:46 17
5. Prešov                 9 4 0 0 5 47:68 12
6. Kys. Nové Mesto  9 1 3 1 4 43:72 10
7. Nitra                   9 2 1 1 5 55:70   9
8. Hurikán BA          9 2 0 2 5 31:46  8
9. Michalovce        9 1 1 0 7 25:67  5
10. Ban. Bystrica     9 1 0 2 6 22:98  5

Peter Brendza



Uverejnené: 18.11.2015 20:01:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.