files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v stredu na ľade rozbehnutej Detvy

Druhá najvyššia hokejová súťaž bude mať aj v tomto týždni na programe dve kolá. Hokejisti HK Dukla Michalovce sa najskôr v stredu predstavia na ľade aktuálneho víťaza prvej ligy HC 07 Detva a v piatok privítajú o 17.00 hod. celok HK Topoľčany.

Zverenci trénera Petra Tirpáka sa v piatkovom devätnástom kole konečne vypli k výbornému výkonu a odniesol si to ambiciózny nováčik HC Mikron Nové Zámky, ktorého zdolali v gólovej prestrelke 7:5. „Konečne sme doma vyhrali nad silným mužstvom,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Michalovce Patrik Huňady po prvej domácej výhre jeho družstva nad tímom z prvej štvorky tabuľky. „Dúfam, že nás táto výhra nakopne k lepším výkonom a výsledkom. Rozhodli sme o nej v druhej tretine, kedy sme dali štyri góly,“ pokračoval Patrik Huňady. Veľmi dôležitý moment sa udial v tejto tretine 1:57 pred koncom, kedy hlavný arbiter Rudol Lauff uznal hosťom gól dosiahnutý rukou, následne po zahádzaní ľadovej plochy poslal tímy do šatní a po návrate z nich zmenil svoje rozhodnutie a gól Novým Zámkom neuznal. „Nechápem, ako to mohol uznať. Jasne bolo vidno, že gól bol dosiahnutý rukou, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Platiť tak určite nemal,“ uviedol Patrik Huňady, ktorý bol v skrumáži pri hráčovi Nových Zámkov najbližšie a celú situáciu tak videl veľmi dobre.

Dvadsaťdvaročný michalovský center mal v zápase proti Novým Zámkom na hokejke tri tutovky, no a ani v jednej neuspel. Jeho gólové suchoty tak trvajú už mesiac, keďže sa naposledy presne trafil ešte 16. októbra v Považskej Bystrici, kde Dukla zvíťazila 4:2. „Koncovka ma trápi už niekoľko zápasov. Hlavne, že to padá iným chlapcom. Verím, že tímu pomôžem v tomto smere v ďalších zápasoch aj ja. Niečo som zmenil, takže uvidím, či to prinesie efekt,“ poznamenal Patrik Huňady, ktorý má v dvadsiatich odohraných zápasoch na svojom konte sedem gólov, ku ktorým pridal deväť asistencií.

Michalovskí hokejisti sa aj v najbližšom zápase predstavia proti súperovi z prvej štvorky. V stredu ich čaká možno ešte ťažší duel ako v piatok, keď nastúpia na ľade obhajcu prvoligového prvenstva HC 07 Detva. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa po dvoch úvodných prehrách začali šplhať v tabuľke nahor. V ostatných ôsmych zápasoch zaknihovali sedem výhier a iba jednu prehru, čo im v tabuľke vynieslo druhú priečku. „Oni majú užší ľad a to v domácich zápasoch využívajú. Hrá sa tam stále ťažko, určite ani stredajší zápas nebude výnimkou. Momentálne doma ťahajú víťaznú sériu, no tiež nemôžu donekonečna vyhrávať,“ dodal na záver michalovský stredný útočník.

Peter Brendza




Uverejnené: 17.11.2015 14:48:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.